Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Gotovi.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
962.05 Кб
Скачать

1.Для чого вивчають дисципліну « Організація і управління»?

Мета та завдання вивчення дисципліни: формування знань про сучасну організацію геодезичних робіт на виробництві, управління виробничими процесами на топографо-геодезичному підприємстві, проектування робіт та складання звітності, нормування та оплату праці.

Головне завдання даного курсу - прищепити студентам, згідно з їх кваліфікаційною характеристикою, теоретичні знання і практичні навички з організації та управління виробництвом.

Предмет вивчення у дисципліні: коло знань, яке стосується організації та управління на топографо-геодезичного виробництва.

14. Що наводять у розділі « Фізико- картографічна і економічна характеристика»?

Фізико-географічні і економічні умови району мають важливе значення при виборі методики і організації геодезичних робіт.

Опис складають на основі різних літературних джерел. Студенти при написанні даного розділу використовують, головним чином Українську Географічну Енциклопедію [8].

Фізико-географічні умови району описують у такій послідовності.

Орографія і гідрографія (загальний характер рельєфу, основні його форми, коливання висот, долини, балки, яри; ріки, їх характеристики, можливість використання як транспортних шляхів при виконанні геодезичних робіт).

Клімат. Місцеві особливості клімату, середня річна температура і середня температура січня і липня, кількість опадів і їх розподіл по місяцях, режим вітрів, періоди туманів, середні дати замерзання і розмерзання рік, періоди снігового покриву і його товщина. Найбільш сприятливий період часу для польових геодезичних робіт, тривалість польового періоду.

Грунтово-рослинний покрив (склад ґрунтів, глибина їх промерзання і відтанення, наявність ділянок з нестійкими ґрунтами; характеристика лісових масивів, наявність лісу, придатного для побудови геодезичних знаків; інші природні і сільськогосподарські угіддя).

Економічна характеристика району.

Економіка району робіт визначає організацію бази і складів польових партій, забезпечення їх продовольчими товарами, водою, робочою силою, транспортом, будівельними матеріалами, зв’язком і т. д.

Характеристику складають у такій послідовності: економічний тип району, основні галузі народного господарства, родовища корисних копалин, відомості про наявність будівельних матеріалів, населені пункти і мережа доріг, густота населення, його національний склад, залізниці, станції, шосейні та інші дороги, можливість їх використання в різні пори року, річковий і морський транспорт, наявність поштово-телеграфного зв’язку, можливість набору робочої сили, оренди приміщень і транспортних засобів.

2

15. Що наводять у розділі « Топографо- геодезична вивченість району робіт»

У цьому розділі дається характеристика топографо-геодезичного матеріалу, який використовується при проектуванні.

Вказується номенклатура і масштаб карт, на яких виконується проектування планово-висотних мереж і проводиться характеристика цих карт, рік і метод їх створення, дається інформація, ким створені карти і за якими матеріалами, математична основа, система координат і висот, висоти перерізу рельєфу, схилення магнітної стрілки та зближення меридіанів.

Описують розміщення і дають характеристику вихідних пунктів тріангуляції і нівелювання (згідно із завданням).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]