Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Gotovi.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
962.05 Кб
Скачать

31) Обов’язки землевпорядника сільського населеного пункту.

Обов'язки спеціаліста-землевпорядника сільської (селищної) ради

1. Виконує основні обов'язки, передбачені ст. 8 Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування".

2. Дотримується вимог та обмежень, обумовлених Законами України "Про боротьбу і корупцією" та "Про службу п органах місцевого самоврядування".

3. Бере участь у виборі, встановленні та погодженні меж земельних ділянок в натурі при оформленні документів, що посвідчують право власності або користування ними.

2. Бере участь в реалізації державних програм раціонального використання та охорони земель, підновлення родючості грунтів, поліпшення навколишнього природного середовища.

3. Реалізує на території сільської (селищної) ради державну політику у використанні та охороні земель, проведенні земельної реформи, готує і модне до Управління (Відділу) Держкомзему у районі чи місті пропозиції щодо удосконалення законодавства з питань регулювання земельних відносин.

6. Готує та вносить на розгляд ради пропозиції щодо:

6.1. встановлення сіянки земельного податку;

6.2. передачі земельних ділянок комунальної власності у власність громадян та юридичних осіб;

6.3. надання та вилучення земельних ділянок у користування із земель комунальної власності відповідно до Земельного кодексу України;

6.4. викупу земельних ділянок для суспільних потреб відповідних територіальних громил сіл (селищ),

7. За дорученням сільської (селищної) ради інформує населення щодо вилучення

(викупу), надання земельних ділянок.

8. Здійснює контроль за використанням та охороною земель комунальної власності, додержанням землевласниками та землекористувачами земельного та екологічного законодавства, встановленого режиму використання земельних ділянок відповідно до їх цільового призначення та умов надання.

9. Здійснює на землях комунальної власності відповідної території моніторинг земель, організовує здійснення заходів щодо відновлення корисних властивостей земельних ділянок.

10. Бере участь у підготовці матеріалів для оформлення договорів оренди та здійснює їх реєстрацію в сільській (селищній) раді.

11. Готує та подає до Управління (Відділу) Держкомзему у районі чи місті інформацію щодо статистичних даних по категоріях земель, власниках та землекористувачів на території сільських (селищних) рад для ведення державного земельного кадастру, я тому числі державної реєстрації земельних ділянок.

12. За дорученням Управління (Відділу) Держкомзему у районі чи місті здійснює на території сільської (селищної) ради облік та на основі відповідних рішень вносить зміни у звітність як державну, так і відомчу у сфері регулювання земельних відносин, використання та охорони земель та подає її в установлені терміни до Управління (Відділу) Держкомзему у районі чи місті.

13. Вносить пропозиції сільській (селищній) раді та готує проект звернення до районної ради щодо встановлення і зміни меж сіл та селищ.

14. Бере участь у складанні планово-картографічних матеріалів у растровому і цифровому вигляді для ведення державного земельного кадастру, моніторингу земель, здійснення землеустрою та проведення робіт з охорони земель.

15. Здійснює на території сільської (селищної) ради нагляд та несе відповідальність за освоєнням проектів землеустрою, будівництвом протиерозійних та інших об'єктів, що споруджуються з метою раціонального використання та охорони земель.

16. Бере участь у розгляді земельних спорів та вносить пропозиції відповідній раді щодо їх вирішення та порядку виконання.

17. За дорученням сільського (селищного) голови розглядає звернення фізичних та юридичних осіб із земельних питань і готує проекти висновків згідно з вимогами Закону України "Про звернення громадян".

18. Подає районному відділу земельних ресурсів, виконкому сільської (селищної) ради інформацію про хід здійснення земельної реформи на території сільської (селищної) ради.

19. Вносить сільському (селищному) голові і начальнику Управління (Відділу) Держкомзему у районі чи місті пропозиції щодо покращання організації робіт, пов'язаних з регулюванням земельних відносин на території ради.

20. Здійснює інші функції, що випливають з покладених на нього завдань, у відповідності до Закону України "Про місцеве самоврядування".

21. Бере участь у роботі комісій з приймання в експлуатацію меліорованих і рекультивованих земель, захисних лісонасаджень, протиерозійних гідротехнічних споруд та інших об'єктів, що будуються на території сільської (селищної) ради з метою раціонального використання та охорони земель.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]