Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
11-20_18.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
48.4 Кб
Скачать
  1. Впровадження об'єктів з використанням ole і dde принципів у excel і у winword.

OLE – Object linking and embedding

Призначення технології OLE, що підтримується безліччю різних програм, полягає в тому, щоб зробити матеріали, створені в одній програмі, доступними в іншій програмі. Наприклад, діаграму створену в Excel можна помістити в Word документ. Для цього об'єкт (в нашому випадку діаграму) додаємо в буфер обміну (копіюємо) і відкриємо вікно спеціальної вставки в Word. У відкритому вікні спеціальної вставки ставимо перемикач Вставити і виберемо формат даних як Лист Microsoft Excel (об'єкт). На перший погляд, впроваджений об'єкт нічим не відрізняється від таблиці вставленої за допомогою зв'язування. Однак якщо двічі клацнути по цій таблиці, додаток джерело запускатися не буде, як при зв'язуванні, а буде використана функція безпосередньої активізації OLE. Працюючи з OLE, ми можемо змінювати діаграму та її дані не виходячи з Word.

DDE - Dy­namic Data Exchange – це механізм взаємопов’язання елементів з різних додатків Office між собою. Схожий на OLE, але існують між ними відмінності. Для того, щоб активізувати DDE,треба скопіювати діаграму в буфер обміну (копіювати). Далі в Word відкриваємо вікно спеціальної вставки. Відкриється меню , де обов'язково обираються пункти Связать – Диаграмма Microsoft Office (объект). Якщо двічі клацнути по цій таблиці, запуститься додаток джерело – прив'язка. Особливість полягає в тому, що DDE-метод встановлює між джерелом і копіями деякий зв'язок. І зв'язок цей забезпечує автоматичне (або на вимогу) оновлення копії в міру появи змін в джерелі.

Багато Windows-програми підтримують методику DDE як для створення джерел зв'язування, так і для сприйняття динамічно оновлюваних даних.

  1. Впровадження таблиць і діаграм Microsoft Excel в Word .

Word надає кілька способів вставки даних Microsoft Excel до документа Word. Наприклад, можна легко скопіювати і вставити лист чи діаграму. Чи можна вставити лист чи діаграму у вигляді зв'язаного об'єкта чи впровадженого об'єкта.

Впроваджений об'єкт - лист чи діаграма - зберігає інформацію безпосередньо в документі Word. Для редагування впровадженого об'єкта зробіть подвійне клацання на ньому, щоб запустити Microsoft Excel, виконайте необхідні зміни, а потім поверніться в Word. Можна впровадити існуючий чи новий порожній лист чи діаграму. Зважаючи на зберігання інформації в документі Word, впровадження варто застосовувати, коли потрібно поширення оперативної версії документа особам, які не будуть мати доступу до окремо зроблених листів і діаграм.

Щоб додати діаграму або таблицю в Microsoft Word треба спочатку скопіювати її в Excel, потім вибрати команду "Вставка" на головній стрічці, а потім - вкладку "Спеціальна вставка". У відкритому вікні спеціальної вставки виставимо перемикач Вставити і виберемо формат даних як Лист Microsoft Excel (об'єкт). Таким чином можна впровадити будь-який об’єкт. Дана схема є впровадженням за технологією OLE. Якщо двічі клацнути по цій таблиці(діаграмі), додаток джерело запускатися не буде, як при зв'язуванні, а буде використана функція безпосередньої активізації OLE. Працюючи з OLE, ми можемо змінювати діаграму та її дані не виходячи з Word.

При впровадженні OLE-об'єкт, що вставляється, стає частиною документа. Таким чином, об'єкт дійсно ніби впроваджується в документ. При впровадженні зміни, внесені в документ-джерело, не з'являться у впровадженій копії. Наприклад, якщо користувач впровадив робочу таблицю Excel в документ Word, то вона стає частиною документа Word. Зазначимо, що при цьому не встановлюється ніяких зв'язків між таблицею в документі Word і робочою таблицею, дані якої використовувались. Таким чином, якщо користувач двічі натисне кнопку мишки на впровадженій у документ Word таблиці, а потім внесе в неї зміни, то останні будуть збережені в документі Word, але не з'являться у вихідній робочій таблиці Excel.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]