Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ШПОРИ ДЕРЖЕКЗАМЕН ЯКИМІВ.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
99.35 Кб
Скачать

15.Процедури профілактичного обслуговування.

Графік техобслуговування наводиться стосовно до ПК. Більшу частину щоденних та щотижневих процедур повинні виконувати користувачі ПК.

Щоденне техобслуговування.

Виконуйте резервне копіювання важливих даних. Перевірити вентиляцію ПК,

відсутність джерел тепла, таких як: прямі сонячні промені; портативні нагрівачі; папір/книги, навколо ПК.

Щотижневе техобслуговування

Необхідно почистити зовнішні поверхні ПК, периферійного обладнання, монітора.

Запустити утілити CHKDSK/F для видалення втрачених кластерів на диску, програму перевірки наявності вірусів. Перевірте периферійні пристрої (миші, клавіатуру і т.д.) та при необхідності почистити їх.

Щомісячне техобслуговування

Виконайте чистку всередині ПК за допомогою порохотяга з вузькою насадкою та антистатичним покриттям. За допомогою утиліти Defrag виконайте дефрагментацію жорсткого диска, видаліть всі непотрібні тимчасові файли (TMP). Перевірте чи випущені компаніями – виробниками програмного та апаратного забезпечення доповнення до своїх продуктів.

Піврічне профілактичне техобслуговування

Кожні 6 місяців необхідно ретельно перевірити все обладнання. Протерти

антистатичним розчином всі робочі області ПК/периферійних пристроїв. Відключить шнури живлення та сигнальні кабелі від пристроїв системи та знову підключить їх. Виконайте чистку всередині принтера. Використовуючи пакети програмної діагностики здійсніть перевірку всіх частин системи.

Щорічне профілактичне техобслуговування

Виконайте резервне копіювання жорсткого диска, пере форматуйте його, виконав

форматування високого рівня. Переставте всі додатки з вихідних носіїв та відновіть файли з резервного копіювання. Почистить головки зчитування/запису дисководів гнучких дисків. Виконайте дії щомісячного та піврічного техобслуговування.

Крім цих дій необхідно враховувати особливості роботи підприємства та рекомендації виробників різних компонентів системи. Основна задача техобслуговування полягає не у дотриманні графіка профілактичних робіт, а в тому, щоб підтримувати обладнання у робочому стані.

16.Захист системи.

Захист системи - це функція, яка регулярно створює та зберігає відомості про системні файли та настройки комп’ютера. Захист системи також зберігає попередні версії змінених файлів. Ці файли зберігаються в контрольних точках відновлення, які створюються перед значними системними подіями, такими як інсталяція програми або драйвера пристрою. Вони також створюються автоматично один раз щотижня, якщо за попередній тиждень не створено інших контрольних точок відновлення, але можна в будь-який час створювати контрольні точки відновлення вручну. Захист системи автоматично вмикається для диска, на якому інстальовано Windows. Захист системи можна ввімкнути лише для дисків, які відформатовано за допомогою файлової системи NTFS.

Існує два способи скористатися перевагами захисту системи:

  • Якщо комп’ютер працює повільно або неправильно, можна скористатися засобом відновлення системи, щоб відновити системні файли та настройки комп’ютера до попереднього стану за допомогою контрольної точки відновлення. Щоб отримати додаткові відомості про відновлення системи,

  • Якщо випадково змінено чи видалено файл або папку, її можна повернути до попередньої версії, збереженої як частина контрольної точки відновлення.