Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ШПОРИ ДЕРЖЕКЗАМЕН ЯКИМІВ.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
99.35 Кб
Скачать

13.Виявлення несправностей портів.

При виявленні несправностей, пов'язаних з портами, перевірки виконуються, в

основному, на трьох рівнях: на рівні DOS, на рівні Windows і на апаратному рівні.

Перш ніж приступати до виявлення несправностей на кожному із цих рівнів, варто почати з аналізу симптомів, що супроводжують роботу порту. Проаналізуйте дії, що ведуть до відмови. Визначите умови виникнення відмови порту. Чи було встановлено в систему новее периферійне обладнання? Чи не вживали якісь незвичайні дії? Зверніть увагу на всі повідомлення про помилки і звукові сигнали. Скористайтеся будь-якими пов'язаними з ними підказками з метою локалізації схем паралельного, послідовного або ігрового портів як джерел проблем. Спробуйте декілька разів запустити систему, щоб відстежити всі симптоми.

Задокументуйте проблему.

Симптоми проблем при роботі портів

З відмовами послідовних, паралельних або ігрових портів пов’язані такі типові

симптоми:

• На екрані монітора відображається IBM-Сумісний код помилки 199, 432 або 90х (ознака несправності порту принтера).

• Індикатор підключення до лінії зв'язку світиться, але принтер не друкує ніяких символів.

• На екрані монітора відображається IBM-сумісний код помилки 110х (ознака несправності послідовного порту).

• Відображається повідомлення про помилку Device Not Found (Пристрій не знайдений)

пристрій не підключений або ж з'єднання працює ненадійно.

• Пристрій вводу, підключений до ігрового порту, не працює.

Як видно з переліку симптомів, зазвичай, порти вводу/виводу виводять на екран не дуже багато повідомлень про помилки.

14.Виявлення несправностей периферійних пристроїв.

Перифері́йний при́стрій — частина технічного забезпечення, конструктивно відокремлена від головного блоку обчислювальної системи.

Периферійні пристрої мають власне керування і функціонують за командами центрального процесора. Периферійні пристрої призначені для зовнішньої обробки даних, що забезпечує їх підготовку, введення, зберігання, керування, захист, вивід та передачу по каналах зв'язку.

Основне призначення ПП — забезпечити надходження в ПК із навколишнього середовища програм і даних для опрацювання, а також видачу результатів роботи ПК у виді, придатному для сприйняття людини або для передачі на інший ПК, або в іншій, необхідній формі. ПП в чималому ступені визначають можливості застосування ПК.

Основними периферійними пристроями комп’ютерної системи можна назвати принтери(лазерні, струменеві, матричні) , сканери, модеми і телетюнери.

Несправності принтерів поділяються на три основних види: апаратні, програмні та програмно-апаратні. Статистика несправностей принтерів свідчить про те, що, в основному, зустрічаються апаратні несправності. Будь-які моделі принтерів можна відремонтувати, застосовуючи одні й ті ж методики і прилади. Лікування виявляється однаковим, змінюються лише "хвороби" принтерів. Ремонт - процес творчий, що вимагає великих знань і досвіду, процес ускладнюється тим, що електричні схеми принтерів (особливо останніх моделей) завжди відсутні у ремонтника

Методика пошуку апаратної несправності принтера полягає в послідовній перевірці: • роботи крокових двигунів, механічного приводу, блокувань і сигналізації; • напруг живлення принтера; • всіх кварцових генераторів, тактових генераторів, ліній затримок; • роботи мікропроцесора і мікрокомп'ютера (наявність штатних сигналів на виводах), функціонування шин адрес, даних і управління; • сигналів на контактах ПЗУ, ОЗУ і НВІС і всього принтера в цілому; • сигналів на контактах роз'ємів.