Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ШПОРИ ДЕРЖЕКЗАМЕН ЯКИМІВ.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
99.35 Кб
Скачать

25.Факсимільні пристрої:призначення, принцип роботи.

Факс — документ, що пересилається телефонними лініями. Факсимільну машину теж скорочено називають факсом. В різних формах машини існували ще з кінця 19 століття, однак сучасні машини стали поширеними починаючи з 1970 років внаслідок збільшення попиту та здешевлення апаратів.

З появою інтернету, ним стали користуватись в якості заміни факсимільного зв'язку, однак попри різні негативні прогнози, факсами продовжують користуватися. Факс, як і телефон залишаються звичними(якщо не обов'язковими) атрибутами підприємств та державних організацій.

Факсимільний зв'язок включає в себе основні операції: - поділ всієї площі призначеного для передачі оригіналу на велику кількість елементівмалого розміру, що відрізняються один від одного по якогось певного фізичногопараметру. Типово для зображень - по оптичної щільності; - послідовний вимір для кожного такого елемента цього фізичної параметра, перетворення в величину електричного струму або в набір електричних імпульсів, відповідно до передбачених протоколом зв'язку; - трансляція сигналу по лінії зв'язку; - перетворення отриманого сигналу, як правило, синхронне і синфазное процесупередачі, запис в приймальному пристрої отриманої інформації.

26.Схема організації факсимільного зв’язку.

При абонентському принципі побудови термінальні пристрої (ФА) включені в мережу електрозв'язку, встановлюються безпосередньо у абонентів, вони підключаються до телефонних апаратів. У разі клієнтського принципу обслуговування групові термінальні факсимільні пристрої встановлюються безпосередньо в міських відділеннях зв'язку та в районних вузлах зв'язку.

- абонентські - Телефакс (передача сигналів по телефонній мережі загального користування); - клієнтські - Бюрофакс; Основний ефект документальної факсимільного зв'язку полягає в різкому зменшенні часу передачі повідомлення.Зростання обсягу переданої користувачами інформації викликає необхідність у використанні не тільки простих автономних телефаксів, що виконують строго певне число функцій, але і більш досконалих систем, які дозволяють автоматизувати процес прийому, обробки і розсилки факсимільних повідомлень. Реалізація таких систем можлива тільки на основі комп'ютера (ПК) з додаванням до них спеціальної факсимільної плати. Це дозволяє підключити телефонну лінію безпосередньо до комп'ютера і перетворити його на багатофункціональний телефакс. Застосування ПК для управління роботою факсимільних плат має ряд переваг перед звичайними факсами (висока якість переданого зображення, збереження конфіденційності, ефективне використання телефонних ліній, зручність використання і т.д.) і дозволяє реалізувати безліч корисних і зручних додатків. Найбільшого поширення набули такі додатки (служби) як факс-сервер, факс за запитом та факс-розсилання.

Практичні питання:

1.Описати процедуру заміни системної плати

1. Огляньте нову материнську плату і визначте розташування роз'ємів для підключення жорсткого диска, блоку харчування і т.д. Простіше прочитати написи на материнській платі зараз, а не коли вона буде встановлена ​​в корпусі. 2. Ми готові до встановлення нової материнки. Вставте процесор в роз'єм на материнській платі, закріпіть зверху кулер і встановіть модулі пам'яті. 3. Вставте стійки з нижнього боку материнської плати, щоб пластмасові клямки стали на місце. Вставте материнську плату в шасі корпусу, щоб стійки увійшли у відповідні отвори, а потім акуратно зрушуйте плату, поки вона щільно не увійде в щілини шасі. Закріпіть плату гвинтами 4. Встановіть блок живлення, жорсткий диск і інші компоненти, які ви витягли, знімаючи материнську плату. 5. Підключіть до материнської плати дроти та кабелі. Скористайтеся своїми записами, щоб правильно ідентифікувати кабелі і вставити їх у відповідні роз'єми на материнці. 6. Нова материнська плата найчастіше обладнана вбудованим контролером дисководів. Краще використовувати його. 7. BIOS на материнській платі очікує, що будуть використовуватися вбудовані контролери. Якщо ви використовуєте вбудовані контролери, то підключіть кабелі монітора, звукової системи і т.д. до роз'ємів на зворотному боці корпусу. 8. Якщо нова материнська плата не має вбудованих контролерів, то встановіть старі в слоти на новій материнській платі і зафіксуйте їх, закріпивши гвинтом металевий кронштейн в корпусі. Правильне поєднання 1. Частіше звертайтеся до нотаток, які ви зробили при розбиранні комп'ютера.Якщо ви неправильно зорієнтуєтеся кабель даних дисковода, то комп'ютер не зможе звернутися до дисководів. 2. Два дуже схожих кабелю живлення з роз'ємами повинні бути вставлені в роз'єм на материнській платі правильно-інакше вона може згоріти.