Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
audit.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
53.78 Кб
Скачать
  1. Аналітичні процедури в аудиті

АП – це аналіз суттєвих показників і тенденцій, включаючи підсумкове дослідження взаємодій і взаємозв’язків невідповідних іншим формам і прогнозним значенням. Вони застос-ся при плануванні аудиту, як процедури при перевірці по суті, при провед загального огляду звітності. АП включають розгляд суб’єкта порівняно із зістав ін форм за попередній період, очікуваними результатами та аналогічною інформацією в галузі. Ступінь довіри аудитора до результатів АП залежить від: суттєвості статті, що перевіряється, обсягу інших проведених процедур; точності прогнозування очікуваних результатів аналітичних процедур, величини ризику системи контролю і невід’ємного ризику. Аудитор має проаналізувати отриману інформацію і провести дослідження знайдених значних змін.

  1. Аудит основних засобів

Оснвним в методиці аудит.перевірки активів п-ва є правильно складений план і програма аудит.перевірки, при цьому врах-ся вимого МСА 300»Планування».

Планування ґрунтується на попередньому вивченні особливостей бізнесу клієнта.

Виходячи з особливостей того чи іншого об’єкту аудит.контролю визн-ся і уточнюються конкретні аудит.процедури. Н.:при перевірці ОЗ у програму аудиту варто вкл.-ти такі питання:

1.детальна перевірка даних реєстрів обліку ОЗ їх підрахунок та звірка з даними рах-ів головної книги

2.вибір контрольного об’єкта ОЗ за даними реєстрів обліку(проведення інв.-ції або огляду ОЗ; перевірка док-тів на право власності)

3.підготовка або викор-ння зробленого клієнтом списку надходження ОЗ та їх введення в експлуатацію;перевірка док-тів стосовно витрат пов’язаних із придбанням ОЗ 4.перевірка даних або результатів інвентаризації ОЗ

5.перевірка правильності розрахунку ПДВ

6. перевірка правильності нарахування інших податків під час реалізації ОЗ

7. перевірка правильності нарах-ння зносу та їх від обр-ння

8. перевірка правильності відображення синтетичного і аналітичного обліку

  1. Аудиторський звіт та його склад

Ауд. звіт – це головний док-т що містить думку аудитора про об’єкти дослідження та ін. інф-цію яку він повинен надати клієнту. Він склад-ся за підсумками проведеної ауд. перевірки. Ауд. звіт містить відомості про стан обліку, вн. контролю, достатність і достовірність фін. звітності. Оскільки спектр ауд. послуг є досить широким, то і ауд. звітність є різною за назвою, змістом та стр-рою. Ауд. звіт містить ауд. висновок, акт ауд. перевірки.

Ауд. висновок - це офіційний док-т, що склад-ся за наслідками проведення аудиту і містить у собі висновок стосовно достовірності фін. звітності, повноти і відповідності чинному законодавству та встановленим нормативам б/о. Цей док-т склад-ся за стандартною формою і регламентується МСА 700 «Ауд. висновок про фін. звітність». Якщо аудитори надавали супутні послуги (наприклад тематична перевірка, аудит дотримання договірних відносин), то після їх завершення склад-ся ауд. висновок спеціального призначення. Його зміст та структура визначено в МСА 800 «Ауд. висновок при виконанні завдань з аудиту спеціального призначення». Після закінчення аудиту, крім ауд. висновків, власникам п-ва подається акт виконаних робіт складений за довільною формою.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]