Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ANALIZ.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
289.28 Кб
Скачать

1.Актуальність і завдання аналізу фінансового стану під-ва

Фін. стан п-ва – хар-ка фін-х ресурсів і взаємовідносин під-ва з ін юр та фіз. особами на певну дату або за певний період. Значення аналізу фін. стану під-ва полягає в тому, що він дозволяє визначити основні моменти в д-сті кожного п-ва, тобто визначити на скільки п-во забезпечене фін. рес-сами і наскільки ефективно вони викор-ся,в якому стані знах-ся відносини з бюджетом,банками і ін. суб’єктами госп-вання. Завдання: *дати оцінку відповідності між госп. ресурсами та джерелами їх формування; *вивчити стан та ефективність викор-ня необор. активів; * визначити раціональність розміщення та ефективність викор-ня обор активів; *оцінити стан розрах-в з діловими партнерами; *про аналіз. ефективність викор-ня власного капіталу та виявити резерви його збільшення; *оцінити показники фін стійкості п-ва,їх динаміку і відповідність їх оптимальним значенням;*визначити рівень кредитоспр.і платоспром. п-ва; *виявити резерви зміцнення фін стану.

2.Актуальність та значення економічного аналізу

ЕА–це науково обгрунтована с-ма знань, яка у практичній д-сті п-ва реалізується як ф-ція управління, та частина інф-ційної с-ми менеджменту,що перетворює різні види екон. інф-ції в аналітичну для викор-ня її при прийнятті управлінських рішень.

З розвитком ринкової екон-ки ЕА є досить актуальним тому, що дозволяє оцінити заг. стан п-ва та його позицію на ринку. Він обґрунтовує не лише вибір стратегії і управлінські рішення, а й служить інструментом для перевірки їх правильності та оцінки одержаного рез-ту. Значення ЕА полягає в тому, що він дає можливість реально визначити стан досліджуваного предмета, зміни, які відбуваються за період, що досліджується, і активно вплинути на усунення недоліків та його покращення в майбутньому.

3.Аналіз валового торговельного доходу під-в торгівлі.

4.Аналіз виконання плану та динаміки рто.

Роздрібний товарооборот - це продаж товарів населенню за готівку та підприємствам і установам за перерахунком для поточних господарських потреб (не для виробничих потреб). Він є одним із головних критеріїв, за яким оцінюють господарську діяльність підприємств торгівлі, рівень спо­живання та добробут населення. Актуальність аналізу роздрібного товарообороту полягає у тому, що за його результатами підприємства торгівлі можуть оцінити своє місце на конкурентному ринку і розробити свою стратегію діяльності. У процесі аналізу вивчається і оцінюється ритмічність та рівномір­ність реалізації товарів. Ритмічність характеризує відповідність фактич­ного продажу товарів запланованому - за декілька місяців, кварталів, тиж­нів, днів. Рівномірність - це виконання плану роздрібного товарообороту окремими структурними підрозділами (магазинами) за один період часу. Алгоритм розрахунку коефіцієнтів ритмічності (Критм) і рівномір­ності однаковий. Відмінність полягає у різній вхідній інформації. Ці кое­фіцієнти доцільно розраховувати з використанням коефіцієнта варіації (V), тобто за формулою: Критм=1-V; V=σ/Хсер, σ =√(Хі -Хсер)2/n , де Критм - коефіцієнт ритмічності (рівномірності); Хсер=100% виконання плану; Хі - % ви­конання плану роздрібного товарообороту за і-тий період або і-тим підприємством, n - кіль­кість періодів або кількість підприємств.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]