Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Розділ 4.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
196.1 Кб
Скачать

4.2.4. Випробування букс.

Стенд для перевірки букс на герметичність. Стенд для перевірки букс на герметичність призначений для перевірки на непроникність стінок масляних камер букс. В спускні отвори щільно загортаються пробки, вихідний отвір ніпеля заглушається спеціальною пробкою, яка навертається на зовнішню різьбу. Зовнішню поверхню букси обмилюють. В запасну камеру букси подається під тиском стиснене повітря і по появі пузирів перевіряється непроникність камер. Після усунення дефектів (тріщин, сколів і т.д.) проводиться повторна перевірка на стенді.

Стенд для випробування підшипників букс колісних пар.

Винахід відноситься до машинобудування, зокрема до установок для випробування підшипників з комбінованим вантаженням, і може знайти застосування для випробування підшипників кочення і ковзання, що працюють в умовах динамічного навантаження. Технічним результатом є створення пристрою, що забезпечує підвищення достовірності результатів стендових випробувань більш точної імітацією експлуатаційних умов роботи буксових вузлів локомотива. Стенд забезпечений механізмами ударного радіального і осьового навантаження підшипників букс, які включають кулачки з радіальними і торцевими ступінчастими профілями, взаємодіючими з пружними ударниками, розміщеними в корпусах букс. Навантаження підшипників букс колісних пар додатковим ударним імпульсом забезпечує підвищення достовірності стендових випробувань підшипників, дозволяє точніше оцінити їх довговічність.

4.3. Розробка маршрутно – операційної карти вузла.

4.4. Розробка стенда, пристосування для ремонту вузла.

Кількість і типи обладнання роликового відділення з витрат верстато - годин на задану програму ремонту буксового вузла і дійсного річного фонду часу роботи устаткування. Спеціальне обладнання, стенди та пристосування приймаються в кількості, необхідній для виконання заданної програми ремонту буксового вузла. Додаткове обладнання, підйомно-транспортні пристрої і пристосування приймаємо згідно розробленого технологічного процесу в кількості, необхідній для його забезпечення і для виконання заданої програми ремонту: - Пристосування для зачистки закріплених втулок; - Слюсарні верстаки; - Стелаж для деталей і пристосувань; - Прес для видалення підшипників з корпусу букс; - Пневматичні гайковерти; - Пристосування для зачистки торців роликів.

Стенди, які використовуються при ремонті букс:

1). Стенд розбирання буксового вузла колісної пари з розпресування підшипників.

Призначення: Стенд для розбирання буксового вузла колісної пари з розпресування підшипників призначений для огляду, відновлення та контрольного обміру букс. На робочому місці здійснюється наплавлення та відновлення зношених частин букс та інші ремонтні роботи. Вантажопідйомним механізмом колісна пара встановлюється на поворотник, за допомогою гайковерта відкручується торцеві гайки осі колісної пари. За допомогою стенда запресовування / розпресування букс зняти одну, потім, повернувши на 180о колісну пару, другу буксу. Функціональні можливості: - Забезпечує огляд, відновлення і контрольний обмір букс;     - Використання гідравліки полегшує процес розбирання / збірки;     - Зручність управління скорочує час виконаних робіт;     - Використання однієї гідростанції для стенду запресовування / розпресування букс і поворотника колісної пари.

2). Мийна машина для корпусів букс.

Призначення:

Мийна машина для корпусів букс призначена для миття корпусів осьових редукторів, букс та інших вузлів деталей пасажирських вагонів, вагонів метро та моторвагонного рухомого складу. Функціональні можливості: - Одночасна обробка двох корпусів букс; - Очищення корпусів редукторів, букс та інших вузлів від різних забруднень типу піску, грязьових фракцій, мастильних матеріалів; - Обмивання корпусів редукторів, букс та інших вузлів після проведення очищення; - Обдування і сушіння корпусів редукторів, букс та інших вузлів; - Контроль температури миючого розчину в діапазоні від 65 ° С до 80 ° С; - Тиск миючої рідини не менше 6 кгс/см2; - Тиск ополіскувальна рідини не менше 3 кгс/см2.

3). Стенд вхідного і вихідного контролю буксового вузла колісної пари.

Призначення:

Стенд призначений для вібродіагностики підшипників буксового вузла колісної пари без його розбирання, із застосуванням системи «Прогноз» стаціонарного типу. Стенд оснащений гідроциліндром, що забезпечує підйом і опускання колісної пари для установки букс колісної пари на опори. Обертання колісної пари від електроприводу здійснюється обгумованими роликами, які підтискаються до бандажа колісної пари гідравлічним механізмом. Гальмування після випробування здійснюється електроприводом, з можливістю настроювання часу гальмування колісної пари. Стенд має можливість зберігання інформації, а також видачі роздруківки протоколів за підсумками випробувань, а також здійснюється видача сигналу - про шлюб або придатності для автоматичного ухвалення рішення конвеєрної системою про те, в яку зону надалі здійснювати транспортування колісної пари. Склад діагностичної системи: - Діагностичний комплекс «Прогноз-1М» (1 шт.) В стаціонарному варіанті на базі персонального комп'ютера (ПЕОМ) (експертна діагностична система) включає в себе: 1) три датчика вібрації типу ВД03А або аналогічного типу з вбудованим підсилювачем, 2) універсальний датчик частоти обертання (оптичний поєднаний з індуктивним), 3) кабелі до датчиків; 4) магнітна мітка; - Програмне забезпечення c самотестуванням програмно-апаратної частини і адаптивним алгоритмом роботи (використовує аналіз тимчасового сигналу і три види спектральног аналізу сигналів вібрації); - Можливість запису і прослуховування тимчасових сигналів і створення звукової бібліотеки несправностей; створення баз даних з необмеженою глибиною зберігання; - Навушники для прослуховування вібросигнал.

4). Установка для випресовки підшипників з корпусів букс.

Призначення: Установка для випресовки підшипників з корпусів букс призначена для випресовки підшипникових обойм після демонтажу букси з осі колісної пари в умовах локомотивних депо і ремонтних заводів. Для початку роботи на установці вибирається з набору підкладка необхідної величини і встановлюється в пази, на циліндр навертається насадка потрібного діаметру. На каретку встановлюється буксових вузол і проштовхується по напрямних, виставивши центр букси, після чого включається вступної автомат. За допомогою гідроциліндра за допомогою важеля розподілу рідини випрессовивается обойма підшипника. Функціональні можливості: - Зручність завантаження вантажопідйомним механізмом букс на висувну каретку установки; - Підшипники скочуються в накопичувач по похилому жолобу без участі оператора; - Ручне управління гідроциліндром дозволяє акуратно запресувати підшипники і при перекосі в будь-який момент зупинити рух гідроциліндра.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]