Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
теорія з аудиту 210.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
2.53 Mб
Скачать

55. Міжнародна концептуальна основа завдань з надання впевненості.

Міжнародна концептуальна основа завдань з надання впевненості – концептуальна основа, що визначає та описує елементи та цілі завдань з надання впевненості, а також визначає завдання, на які розповсюджується дія Міжнародних стандартів аудиту (МСА),

«Кодекс етики професійних бухгалтерів» виданий у червні 2005 року, набрав чинності з 30 червня 2006 року. У останній його редакції 2009 року затверджений МФБ. Цей кодекс запроваджує фундаментальні принципи етики та правила надання ауд-х послуг. Головне завдання- встановлення етичних норм.«Кодекс етики професійних бухгалтерів» складається з 3 частин : Частина А : визначає фундаментальні принципи проф..етики для всих бухгалтерів ; Частина Б : стосується діяльності професійних бухгалтерів –практиків ; Частина В : стосується штатних професійних бухгалтерів у бізнесі.

МСАрозкривають основні принципи та процедури, а також поради щодо виконання завдань з надання впевненості, які співпадають з концепціями даної Основи.

Концептуальна основа складається з таких розділів:

  • Вступ: Основа розглядає завдання з надання впевненості, що використовуються практиками, вона визначає критерії для практиків та інших осіб, що мають відношення до завдання з надання впевненості, наприклад, тих, хто наймає практика на завдання («замовник»).

  • Визначення та мета завдання з надання впевненості: в цьому розділі наводяться визначення завдання з надання впевненості та цілі для двох видів завдань з надання впевненості. Дана Основа визначає ці два види як завдання з надання обґрунтованої впевненості та завдання з надання обмеженої впевненості

  • Обсяг Концептуальної основи: в цьому розділі подається різниця між завданнями з надання впевненості та іншими завданнями, наприклад, завданнями з надання консультації.

  • Прийняття завдання: в цьому розділі наводяться умови, за наявності яких практик може прийняти до виконання завдання з надання впевненості.

  • Елементи завдання з надання впевненості: в цьому розділі визначаються та пояснюються п’ять елементів завдань з надання впевненості, що виконуються практиками: тристоронні відносини, предмет, критерії, докази та звіт з завдання. Тут пояснюються важливі розбіжності між завданням з надання обмеженої впевненості. Тут також розглядаються розбіжності в предметах різних завдань з надання впевненості, характеристики відповідних критеріїв, роль ризику та суттєвості в завданнях з надання впевненості, а також способи висловлювання висновків для кожного з двох типів завдань з надання впевненості.

  • Незалежне використання прізвища/найменування бухгалтера-практика: в цьому розділі розглядаються можливі ускладнення асоціювання практика з предметом завдання.

56. Обов'язкові елементи завдань з надання впевненості

У 2011 році 31 березня було Рішенням АПУ затверджено застосування МСА як національних стандартів.

Існує міжнародна концептуальна основа завдань з надання впевненості. Цей документ визначає мету та порядок виконання 2 видів завдань з надання впевненості : 1) завдання з надання обґрунтованої впевненості ; 2) завдання з надання обмеженої впевненості (огляд).

Їх відмінність від інших завдань по яких впевненість не надається (надання консультаційних послуг).

Завдання з надання впевненості – це завд, в якому фірма висловлює висновок, призначений підвищити ступінь довіри визначених користувачів, які не є відповідальною стороною, щодо результату оцінки або визначення предмета завдання за відповідними критеріями.

Елементи завдання з надання впевненості: в цьому розділі визначаються та пояснюються п’ять елементів завдань з надання впевненості, що виконуються практиками: тристоронні відносини, предмет, критерії, докази та звіт з завдання.

Тут пояснюються важливі розбіжності між завданням з надання обмеженої впевненості. Тут також розглядаються розбіжності в предметах різних завдань з надання впевненості, характеристики відповідних критеріїв, роль ризику та суттєвості в завданнях з надання впевненості, а також способи висловлювання висновків для кожного з двох типів завдань з надання впевненості.

В МСА виділяють завдання з надання впевненості, щоб особливо підкреслити, що найважливішою метою аудиторської перевірки є не лише аналіз та перевірка звітності, а й вираження обґрунтованої впевненості у достовірності цієї звітності.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]