Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗВІТ ПР 4курс.docx
Скачиваний:
34
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
2.19 Mб
Скачать

Висновки і пропозиції

Ресторанне господарство являє собою особливу специфічну галузь народного господарства. Якщо заклади ресторанного господарства виробляють продукти харчування, але не реалізують їх населенню, а в підприємствах торгівлі організується доставка, зберігання товару і продаж їх, то в закладах ресторанного господарства уособлюються три функції: виробництво обідньої продукції, кулінарійних і кондитерських виробів, реалізація і організація раціонального харчування людей.

Кулінарну продукцію в сучасному закладі ресторанного господарства виробляють у певній послідовності, починаючи від забезпечення сировиною і обладнанням, інвентарем та енергією і закінчуючи реалізацією готової продукції. Процес перетворення сировини на готову продукцію називається технологічним. Він складається з послідовних стадій: приймання і зберігання сировини; обробка сировини і виробництво напівфабрикатів; виробництво готової продукції; реалізація готової продукції. Сировина – продукти харчування (овочі, риба, м'ясо та ін.), які надходять на підприємство і призначені для обробки, виробництва напівфабрикатів і приготування кулінарної продукції. Напівфабрикати – продукти, які пройшли одну або кілька стадій кулінарної обробки (первинну чи теплову), але ще не доведені до кулінарної готовності і призначені для подальшої обробки та приготування страв і кулінарних виробів. Вони ще не придатні для споживання.

Страва – поєднання продуктів харчування, які доведені до кулінарної готовності, порціоновані, оформлені і готові для споживання. Кулінарний виріб – харчовий продукт або поєднання продуктів, які доведені до кулінарної готовності, але потребують незначної додаткової обробки (розігрівання, порціонування, оформлення). Готова кулінарна продукція – різні страви, кулінарні та кондитерські вироби. Для здійснення технологічного процесу на підприємстві масового харчування виділяють такі групи приміщень: - складські (холодильні камери, склади для овочів, сухих продуктів, тари) – призначені для приймання і зберігання сировини і напівфабрикатів; - виробничі (заготівельні цехи – овочевий, м'ясний, рибний, обробки птиці або м'ясо-рибний; доготівельні цехи – гарячий і холодний; для обслуговування відвідувачів.

Написавши даний звіт про ресторан «PR» можна дійти до наступних висновків:

● Ресторан "PR" розрахований на 150-180 чоловік. Використовується обслуговування офіціантами. Режим роботи з 11.00 до 23.00 , складається з двох торгових залів та танцювального майданчику.

● Страви в ресторані готуються по технології. Кухарі дотримуються всіх правил гігієни.

Ми впевнилися, що керівництво ресторану робить все можливе для покращення якості обслуговування відвідувачів.

Однією пропозицією міг би бути великий акваріум, вбудований в стіну, який би тішив як маленьких, так і дорослих відвідувачів.

А ще можна запропонувати ресторану "PR" наступні напрямки:

  • розширення асортименту гарячих напоїв та поповнення асортименту різноманітними десертами;

  • збільшення додаткових послуг закладу.

Ресторанне господарство сприяє економії суспільної праці внаслідок більш раціонального використання техніки, сировини і матеріалів, підвищенню продуктивності праці, організації збалансованого харчування з урахуванням енергетичних витрат, збільшенню бюджету вільного часу працівників.

Отже, з подальшим розвитком суспільства і науково-технічним прогресом, все потребує вдосконалення. Не виняток і підприємства громадського харчування та організація виробництва в його цехах. Вдосконалюючи організацію виробництва, впроваджуючи нові технології, ми не тільки крокуємо в ногу з науково-технічним процесом і часом, але й розкриваємо широкі можливості для приваблення споживача і задоволення його потреб.