Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗВІТ 4 курс (2).doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
378.37 Кб
Скачать

Аналіз постачальників

Напрямки аналізу

Кількісний стан фактору

2009

2010

2011

Кількість постачальників

15

10

19

Географія:

Волинська обл.

  • - -

  • Волинська область

3

1

3

вітчизняний ринок;

10

6

7

закордонний ринок

2

3

9

Залежність у різні періоди діяльності

підприємства:

  • сильна

*

*

  • середня

  • слабка

  • можливість заміни

*

*

Ківерцівський Держлісгосп пропонує своїм споживачам широкий асортимент продукції деревообробки. Отже споживачі це ті, хто платить гроші для придбання товарів та послуг підприємства. Саме комерційний успіх підприємства визначається, насамперед, взаєминами із споживачами.

Що ж до споживачів, то до них належать будівельні підприємства, населення, приватні підприємці, державні і приватні підприємства.

Зважаючи на призначення та інші характеристики лісопродукції, основними споживачами є фізичні особи та в меншій мірі юридичні. З ростом житлового будівництва попит на дерев'яні будівельні матеріали зростає, постійним він є і для виробів побутового використання. Що стосується географії споживачів, то можна з впевненістю сказати, що це не лише місцеве населення.

Великі обсяги лісопродукції Ківецівського ЛГ щомісяця постачаються за кордон, оскільки підприємство має стабільну систему партнерських зв'язків з відомими розвиненими фірмами.

Так як, підприємство орієнтоване на споживача, то є широкі можливості модифікації виробів в залежності від потреб і замовлень покупців шляхом оздоблення їх різними видами різьби, урізноманітнення за формою і розміром, зміною конструкції виробу, комбінування, задля підвищення надійності і довговічності, покращення естетичних якостей – покриття захисними і декоративними матеріалами. Враховуючи ці заходи, все ж рівень задоволення не є 100%, отже є можливість та внутрішні резерви для виробництва та реалізації нових видів продукції.

Конкурентами у даній галузі для Ківерцівського ЛГ є в першу чергу всі інші держлісгоспи, що входять до складу ДЛГО "Волиньліс". До їх складу відносяться: ТАР – ТАК, ТЗоВ "Схід", Деревообробний комбінат (ДОК), "Лісмаш". Конкуренти представлені у таблиці 2.3.

Таблиця 2.3

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]