Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Л18.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
99.84 Кб
Скачать

6. Завдання паролів

Пароль дозволяє задати права доступу користувачів (додатків) до таблиці. Якщо для таблиці встановлений пароль, то він автоматично запитується при кожній спробі відкриття таблиці.

Для виконання операцій, пов'язаних із завданням пароля, треба вибрати рядок Password Security в комбінованому списку Table Properties вікна визначення структури таблиці. При цьому під списком з'являються кнопки Define і Modify. Натиснення кнопки Define викликає вікно Password Security, в якому задається пароль. Пароль таблиці вводиться двічі - в полях Master password (Головний пароль) і Verify master password (Підтвердити головний пароль). При натисненні кнопки ОК обидва значення звіряються, і при їх збігу пароль приймається. Коли пароль визначений, кнопка Define блокується і стає доступною кнопка Modify зміни пароля. Її натиснення знову викликає вікно завдання пароля, в якому з'являються кнопки Change і Delete, а поля редактування заблоковані.

Натисненням кнопки Delete пароль видаляється, після чого його можна ввести наново. Якщо як значення пароля вказаний порожній рядок, то пароль для таблиці не заданий. Натисненням кнопки Change поля редагування розблоковуються і зна-чение пароля можна змінити (у обох полях). При цьому назва кнопки Change змінюється на Revert (Повернення), і її повторне натиснення повертає знчення пароля, яке було до початку редагування.

Розглянутий пароль вважається головним паролем, який надає користувачеві повні права доступу до таблиці, включаючи зміну записів і структури таблиці, у тому числі зміну пароля. Окрім головного пароля, можна задати для таблиці додаткові паролі, обмежені права доступу, що встановлюють користувачеві, до таблиці. Для завдання додаткових паролів натисненням кнопки Auxiliary Passwords викликається однойменне вікно.

У списку Passwords виводяться діючі додаткові паролі. Група перемикачів Table rights визначає для пароля права доступу до таблиці в цілому. Вони можуть бути наступними:

  • All - повні права, включаючи зміну записів і структури таблиці;

  • Insert & delete - дозволені вставка і видалення, а також редагування записів, заборонена зміна структури таблиці;

  • Date entry - дозволено редагування і вставку записів, заборонені зміна структури таблиці і видалення записів;

  • Update - дозволені тільки перегляд (читання) записів і редагування неключових полів;

  • Read only - дозволений тільки перегляд (читання) записів.

Права доступу до таблиці діють на усі її поля, крім того, для кожного поля можна встановити окремі права доступу, не залежні від прав доступу до інших полів. Права доступу до полів виводяться зліва від імені поля в списку Fields rights і містять наступні позиції:

  • All - читання і зміна значення поля;

  • Read only - тільки читання значення поля;

  • None - доступ до поля заборонений.

Зміна права доступу до поля виконується вибором поля в списку і натисненням кнопки Fields rights, при якому право циклічно встановлюється черговим значенням списку (All, Read only і None).

Створення пароля починається натисненням кнопки New, після чого його ім'я вказується в полі редагування Current password (Поточний пароль) і встанавлюються права доступу до таблиці і її полів. Натиснення кнопки Add заносить пароль в список додаткових паролів.

Натиснення кнопки Change переводить вибраний в списку пароль в режим редактурования, при цьому з'являються кнопки Accept (Підтвердити) і Revert, а також розблоковується кнопка Delete. В процесі редагування пароль можна змінити, видалити або залишити без змін. Після зміни імені пароля і права доступу внесені зміни затверджуються натисненням кнопки Accept. Для виходу з режиму редагування і повернення до колишніх установок пароля необхідно натиснути кнопку Revert. Віддаляється пароль натисненням кнопки Delete.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]