Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Л18.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
99.84 Кб
Скачать

4.Завдання обмежень на значення полів

Завдання обмежень на значення полів полягає у вказівці для полів:

  • вимоги обов'язкового введення значення;

  • мінімального значення;

  • максимального значення;

  • значення за умовчанням;

  • маски введення.

Для виконання операцій, пов'язаних із завданням обмежень на значення полів, треба вибрати пункт Validity Checks (Перевірка значень) комбінованого списку Table Properties, при цьому під списком з'являються перемикачі Required Field (Обов'язкове поле), поля редагування Minimum Value, Maximum Value, Default Value, Picture (Маска введення) і кнопка Assist (Допомога). Перемикач і поля редагування відображують установки для поля таблиці, яке вибране в списку (курсор знаходиться в рядку цього поля).

Вимога обов'язкового введення значення означає, що поле не може бути порожнім (мати значення Null). Ця вимога діє при додаванні до таблиці нового запису. До того як зміни в таблиці будуть підтверджені, поле повинне набути якого-небудь непорожнього значення, інакше генерується помилка. Помилка може також виникнути при редагуванні запису, коли буде видалене старе значення поля і не присвоєне нове.

Для полів деяких типів, в першу чергу числових, грошових, строкових і дати, іноді зручно задавати діапазон можливих значень, а також значення за умовчанням. Діапазон визначається мінімально і максимально можливими значеннями, які вводяться в полях редагування Minimum Value і Maximum Value. Після їх завдання вихід значення поля за вказані межі не допускається при введенні і редагуванні будь-яким способом.

Значення поля за умовчанням вказується в редакторові Default Value. Це значе-ние встановлюється при додаванні нового запису, якщо при цьому для поля не вказано яке-небудь значення.

Відмітимо, що завдання діапазону і значень за умовчанням можливо не для усіх полів, наприклад, вони не визначаються для графічного поля і поля коментаря. Для цих полів відповідне поле редагування блокується.

У рядку редагування Picture можна задати маску (шаблон) для введення значе-ния поля. Введення по масці підтримується, наприклад, для таких типів полів, як числовий або строковий. Його зручно використовувати для введення інформації певних форматів, наприклад, телефонних номерів або поштових індексів.

Для маски використовуються наступні символи:

  • # # - цифра;

  • ? - будь-яка буква (регістр не враховується);

  • & & - будь-яка буква (перетвориться до верхнього регістра);

  • - - - будь-яка буква (перетвориться до нижнього регістра);

  • @ - будь-який символ;

  • ! ! - будь-який символ (перетвориться до верхнього регістра);

  • ; - за цим символом йде буквений символ;

  • * * - число повторів наступного символу;

  • [abc] чи {а, b, з} - будь-який з приведених символів (а, b, або с), значення перераховуються через кому без пропусків.

Маску можна ввести в рядку Picture вручну або використовувати для цього вікно Picture Assistance, що викликається натисненням кнопки Assist.

Вказане вікно допомагає ввести, вибрати або відкоригувати маску, а також перевірити її функціонування.

Список Sample pictures містить зразки масок, які вибираються натисненням кнопки Use. Вибрана маска поміщається в поле редагування Picture і доступна для зміни. Для модифікації списку зразків масок служать кнопки Add to List і Delete from List : перша додає до списку маску, що міститься в полі Picture, а друга видаляє із списку вибрану маску.

Перевірка синтаксису маски виконується по натисненню кнопки Verify Syntax, результат перевірки виводиться в інформаційному полі. Кнопка Restore Original (Повернути початкову) служить для відновлення початкового (тобто до початку редактування) значення маски.

Функціонування маски можна перевірити, ввівши в рядок редагування Sample value значення поля таблиці. По натисненню кнопки Test Value виконується перевірка введеного значення, результат перевірки виводиться в інформаційній панелі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]