Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
DP_Kap_z_ponizh_vidm__gol_reyki.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
1.25 Mб
Скачать

2.5 Організація робіт

а)Підготовчі роботи

Підготовчі роботи.

У перший день після виконання робіт у вікно на попередній ділянці 6 монтерів колії виконують розбирання постійного переїзного настилу з укладанням тимчасового, а 6 монтерів колії знімають малі колійні знаки і стелажі для покілометрового запасу.

У другий день підготовчі роботи на ділянці не проводяться, а виконую­ться опоряджувальні роботи на попередніх ділянках.

У третій день у додаткове вікно виконується очищення колії від сміття машиною СМ-2 і пропускається поливальний поїзд.

У четвертий день підготовчі роботи на ділянці не проводяться, а викону­ються опоряджувальні роботи на попередній ділянці.

У п'ятий день у друге додаткове вікно машина ЩОМ-МФ вирізає баласт у міжколійя з навантаженням його в спец состав. Встановлюється обмежен­ня швидкості руху поїздів, величина якого залежить від різниці між темпе­ратурою закріплення пліті і фактичною температурою рейок. На цьому підготовчі роботи закінчуються.

Основні роботи

Основні роботи з укладання рейко-шпальної решітки на ділянці викону­ють 54 монтери колії і 50 машиністів на протязі одного дня

На закритий перегін із станції першим відправляється поливальний поїзд з локомотивом у голові. Другим - ЩОМ-МФ із локомотивом у голові.

Третім - машина ЩОМ-4 із локомотивом у голові, хопер-дозатором після турного вагона і чотирма платформами з землерийною технікою.

Четвертим - колієрозбиральний поїзд із локомотивом у голові, чотиривісною платформою, обладнаною електролебідкою, чотиривісними платформами з роликовим транспортером, у тому числі двома моторними платформами і краном УК-25/9-18.

П'ятим-колієукладальний поїзд, у голові якого знахо­диться колієукладальний кран УК-25/9-18, потім чотиривісні платформи, обладнані роликовим транспортером і завантажені пакетами нових ланок, у тому числі двома моторними платформами без пакетів ланок і локомотив у хвості поїзда.

Шостим - машина ЩОМ-4 із локомотивом у голові, хопер-дозатором після турного вагона і чотирма порожніми платформами для землерийної техніки.

Сьомим - велика хопер-дозаторна вертушка з локомотивом у голові.

Восьмим машина ВПО-3000 з локомотивом у голові. Дев’ятим - мала хопер-дозаторна вертушка з локомотивом у голові. Десятим - машина ВПР-1200.

До оформлення закриття перегону починає роботу поливальний поїзд, який обслуговують два машиніста.

Після закриття перегону 5 монтерів колії (10-14) розбирають тимчасовий переїзний настил. П'ять монтерів колії (5-9) знімають заземлювачі опор контактної мережі.

Після знімання напруги і заземлення контактної мережі машина ЩОМ-МФ вирізає канаву на плечі баластної призми, її обслуговують 5 машиністів. Слідом машина ЩОМ-4, яку обслуговують 6 машиністів, підри­ває рейко-шпальну решітку й обрушує кірку баласту в шпальні ящики.

За ЩОМ-4 перед колієрозбиральним поїздом спочатку 6 монтерів колії, а потім 4 монтери колії ріжуть пліті на ланки довжиною 25,3 м і розболчують стики зі зняттям накладок у зрівнювальних прольотах і на відводі. Слідом за цим кран УК-25/9-18 демонтує рейко-шпальну решітку ланка­ми довжиною 25,3 м, формує їх у пакети, переміщає на платформи, де їх закріпляють. Роботу виконують 10 монтерів колії і 5 машиністів. Шпали, що відірвалися, підв'язують до рейок.

Після розбирання колії на початку ділянки бульдозер вирізає яму для за­рядки ЩОМ-4 і ВПО-3000. У цей час колієукладач знімає ланку на відводі попереднього вікна.

Потім розпушувач на базі трактора Т-130 розпушує старий ущільнений щебінь. Два трактори з косими ножами зрізають щебінь під укіс. Два бульдозери (типу "Алтаєць") роблять грубе планування, а автогрейдер - точне планування баластної призми. При цьому в кривих ділянках колії поверхня планується з урахуванням того, щоб при укладанні ланок підвищення зовнішньої нитки не перевищувало 60 мм. На переліченій землерийній техніці зайнято 6 машиністів.

Слідом за цим колієукладальний кран УК-25/9-18 укладає нову рейко-шпальну решітку ланками довжиною 25 м. Роботу виконують 18 монтерів колії і 5 машиністів. Для одержання нормальних стикових за­зорів використовується трактор із торцевою плитою, який обслуговує 1 машиніст. За колієукладачем 10 монтерів колії установлюють накладки і зболчують стики.

По закінченні роботи з розбирання колії 6 монтерів колії заго­товлюють і укладають рейкові рубки на відводі.

Після повернення по сусідній колії та прибуття до місця робіт робиться зарядка ЩОМ-4, яку обслуговують 5 монтерів колії і 6 машиністів. Слідом за проходженням місця зарядки воно засипається щебенем із хопер-дозатора, причепленого з цією метою до ЩОМ-4, і виправляється за до­помогою електрошпалопідбійок чотирма монтерами колії, що супроводжу­ють ЩОМ-4. В кінці ділянки ЩОМ-4 розряджається, і в цей же час вико­нується навантаження тракторів на платформи, що причеплені в хвіст со­ставу ЩОМ-4.

Слідом за ЩОМ-4 7 монтерів колії виконують рихтуван­ня колії з постановкою на вісь моторним гідравлічним рихтувальником РГУ-1 і поправку шпал по мітках.

Слідом хопер-дозаторна вертушка вивантажує чистий баласт, її обслу­говують 2 монтери колії і 2 машиністи.

За хопер-дозаторною вертушкою машина ВПО-3000 виконує суцільне підбивання шпал із виправкою і рихтуванням колії. Обслуговують машину 7 машиністів.

Мала хопер-дозаторна вертушка вивантажує чистий баласт у місцях його відсутності після роботи ВПО її обслуговують 2 монтери колії і 2 машиністи.

Виправка колії в плані й у профілі в місцях зарядки, розрядки, перешкод і відступів після роботи машини ВПО-3000 виконує машина ВПР-1200. Об­слуговують машину 3 машиністи.

Слідом за ВПР-1200 9 монтерів колії установлюють заземлювачі і 7 монтерів колії укладають тимчасовий переїзний настил.

На цьому основні роботи закінчуються.

Частина монтерів колії після обідньої перерви переходить на ділянки підготовчих і опоряджувальних робіт.

Опоряджувальні роботи

Після завершення основних робіт у вікно 4 монтери колії підтягу­ють стикові болти, що ослабли, а 23 монтера колії очищають і ре­монтують закриті водовідвідні залізобетонні лотки.

Наступного дня 5 монтерів колії продовжують очищення і відновлення закритих водовідводних залізобетонних лотків.

На другий день виділяється додаткове вікно тривалістю 5 годин для ро­боти машин.

Першим на перегін виїжджає колійний струг, що виконує зрізання обо­чини, прибирання баласту на насипу і виїмці й очищення кюветів. На ньому зайняті 2 машиністи. Очищення кюветів, зрізання обочини і прибирання ба­ласту у місцях перешкод для струга виконує машина КТМ, яку обслугову­ють 2 машиністи. Потім машина ПМГ, яку обслуговують 3 машиністи, підтягує закладні і клемні болти. Після цього виконується вивантаження щебеню з ХДВ, де зайняті 2 монтери колії і 2 машиністи. Після вивантаження щебеню машина ВПР-1200 виконує суцільну виправку і рихтування колії (у тому числі рихтування кривих за розрахунком). Прибирання зайвого засміченого баласту біля опор контактної мережі і сміття після очи­щення лотків виконується автомотрисою (типу АГД) у комплекті з приче­пом (типу УП-4). Роботи із виправки колії і прибирання грунту виконують­ся на половині фронту робіт. Вісім монтерів колії продовжують робо­ти з очищення і відновлення закритих водовідвідних залізобетонних лотків, а 2 монтери колії після завершення роботи вертушки за допомогою ек­скаватора з планувальним ножем виконують роботи з очищення і плануван­ня нагірних канав на попередній ділянці. Наприкінці дня усі 10 монтерів колії укладають тимчасовий переїзний настил.

Наступного дня 10 монтерів колії продовжують очищення і відновлення закритих водовідвідних залізобетонних лотків.

На четвертий день опоряджувальних робіт виділяється додаткове вікно тривалістю 5 годин для роботи машин. На другій половині фронту робіт закінчуються суцільні виправка і рихтування колії (у тому числі рихтування кривих за розрахунком) машиною ВПР-1200 і робота з прибирання зайвого засміченого баласту біля опор контактної мережі і сміття після очищення лотків автомотрисою у комплекті з причепом. На усьому фронті робіт вико­нується стабілізація колії динамічним стабілізатором, який обслуговують З машиністи. Потім 2 машиністи на швидкісному планувальнику викону­ють опорядження баластної призми і планування міжколійя, а машина РОМ-3, яку обслуговують 3 машиністи, виконує підрізання баласту з-під підошви рейки. Десять монтерів колії закінчують відновлення закритих водовідвідних залізобетонних лотків.

Наступного дня, після закінчення робіт в основне вікно на наступній ділянці, 16 монтерів колії виконують установку і фарбування колійних знаків і влаштовують стелажі для покілометрового запасу.

У шостий день опоряджувальних робіт 5 монтерів колії ремонту­ють переїзний настил з укладанням залізобетонних плит.

2.6 Відомість затрат праці за технічними нормами

Таблиця 2.2 - Відомість затрат праці за технічними нормами

п/п

Найменування робіт

Вимі­ррювач

Кіль­кість робіт

Технічна норма на вимірю­вач

Витрати праці, люд.-хв.

Кіль­кість робіт­ників

Тривалість, хв.

Кількість та табельні но­мери мон­терів, кіль­кість машиністів

витрат праці, люд.хв.

часу роботи ма­шин,

маш.-хв.

на робо­ту

На

робо-ту з ура-хуван-ням не­продук­тивних витрат

роботи

роботи машин (розра­хунко­ва)

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

1. Підготовчі роботи (α= 1,37)

1

Знімання малих колійних знаків

знак

15,52

17,28

-

268,2

367,4

6

9

125,1

567

-

-

6(10-15)

№7

2

Знімання стелажів для покілометрово- го запасу

стелаж

1,750

159,75

-

279,6

383

3

Розбирання пере­їзного з/б настилу, укладання тимчасового дерев’яного(авто-кран)

м2 насти- лу

13,44

33,5

6,7

452

616,8

6

102,8

102,8

5(5-9) і 1 машиніст

4

Вирізання міжколійя ЩОМ-МФ

км

1,750

230

46

402,5

551,4

5

110,3

110,3

5 машиністів

5

Очищення колії від сміття СМ-2

км

1,750

36

12

63

86,3

3

28,8

28,8

3 машиніста

6

Робота поливального поїзда

км

1,750

60

30

105

143,8

2

71,9

71,9

2 машиніста

Разом

9127

12322

2. Основні роботи (α=1,29)

1

Закриття перегону, пробіг машин до місця робіт, знімання напруги контактної мережі

-

-

-

14

-

-

-

-

-

-

2

Розбирання тим­часового пере­їзного настилу

м2 настилу

13,47

7,2

-

96,99

125,1

5

25

-

5(10-14)

Продовження таблиці 2.1

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

3

Робота поливального поїзда

км

1,750

60

30

105

135,5

2

67,5

67,5

2 машиніста

4

Знімання заземлювачів опор контактної мережі

заземл.

36,93

6,9

-

254,9

328,8

7

47

-

7(7-11)

5

Підривання колії ЩОМ-4 з обрушенням щебеню в шпальних ящиках

км

1.76

129

21,5

225,8

291,2

6

48,5

48,4

6 машиністів

6

Вирізання ЩОМ-МФ засміченого баласту на плечі призми

км

1,76

230

46

402,5

519,2

5

103,8

103,8

5 машиністів

7

Розрізання пліті на ланки 25,3 м

стик

139,96

2,6

0,65

363,9

469,4

6

4

30

122,1

-

122,1

6(1-4, 53-54)

4(1-4)

10

8

Розболчування стиків, знімання накладок (зрів. прольот і відвід)

болт

120,5

1,13

-

136,2

175,7

9

Розвантаження тракторів

маш.

6,8

18,69

2,67

127,2

164

7

23,4

23,4

7 машиністів

10

Підготовка місця для в’їзду землерийної техніки (думкрат і бульдозер)

місце

0,972

60

30

59,2

75,2

2

37,6

37,6

2 машиніста

11

Розбирання колії УК-25/9-18

ланка

69,9

28,5

1,9

1994,5

2572,9

15

171,5

171,5

10(15-24) і 5 машиніста

12

Підготовка бульдозером місця зарядки ЩОМ-4 і ВПО-3000

місце

0,972

10

10

9,72

12,5

1

12,5

12,5

1 машиніст

13

Розпушування баласту трактором-розпушувачем

км

1,774

75

75

133

171,6

1

171,6

171,6

1 машиніст

Продовження таблиці 2.1

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

14

Робота двох тракторів із косими ножами

км

1,774

150

75

273,8

342,2

2

171,1

171,1

2 машиніста

15

Грубе планування баласту тракторами “Алтаєць”

км

1,774

150

75

266,1

343,3

2

171,6

171,6

2 машиніста

16

Планування баласту автогрейдером

км

1,774

75

75

133,1

171,7

1

171,7

171,7

1 машиніст

17

Знімання нових ланок на відводі попереднього вікна УК-25/9-18

ланка

0,972

39,9

1,9

38,8

50

18

Укладання колії УК-25/9-18

ланка

70,9

39,9

1,9

2828,9

3649,3

24

176,2

176,2

18(25-42) і 6 машиністів

19

Постановка нормальних стикових зазорів (трактор з торцевою плитою)

стик колії

71,9

5,7

1,9

409,8

528,7

20

Постановка накладок і зболчування стиків електрогайковим ключем

стик колії

71,9

18,21

-

1309,3

1688,9

10

168,9

-

10(43-52)

21

Зарядка ЩОМ-4

місце

0,972

165

15

160,4

206,9

11

18,8

18,8

5(5-9) і 6 машиністів

22

Вивантаження ХДВ і виправка електрошпалопідбійками місця зарядки ЩОМ-4

місце

0,972

25

5

24,3

31,3

5

6,3

6,3

5(5-9)

23

Очищення щебеню ЩОМ-4

км

1,774

435,6

39,6

772,7

996,8

11

90,6

90,6

5(5-9) і 6 машиністів

24

Розрядка ЩОМ-4

місце

0,972

143

13

138,9

179,63

11

16,3

16,3

25

Поправка шпал по мітках

шпала

65,1

4,28

-

278,7

359,6

7

88,5

88,5

7(10-14, 53,54)

26

Рихтування колії з постановкою на вісь РГУ-1 ( 20%)

м

349,9

0,575

0,115

201,2

259,6

27

Заготівля й укладання рейкових рубок

рубка

1,9

64,21

-

124,8

161

6

26,8

-

6(15-20)

Продовження таблиці 2.1

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

28

Вантаження тракторів

маш.

6,8

18,69

2,67

127,2

164,1

7

23,4

23,4

7 машиністів

29

Вивантаження щебеню з ХДВ

м3

1224,7

0,56

0,14

685,8

884,7

4

221,2

220,5

2(1-2) і 2 машиніста

30

Виправка, рихтування і суцільне підбивання колії ВПО-3000

км

1,774

237,3

33,9

429

542,5

7

77,6

77,3

7 машиністів

31

Засипання торців шпал ХДВ

м3

174,9

0,56

0,14

97,9

126,4

4

31,6

31,5

2(3-4) і 2 машиніста

32

Приведення ВПР-1200 у робоче положення

місце

0,972

25,2

8,4

24,5

31,6

3

95,3

57

3 машиніста

33

Вибіркова виправка колії ВПР-1200

шпала

419,9

0,2136

0,0712

89,7

115,7

57

34

Приведення ВПР-1200 у транспортне положення

місце

0,972

18,9

6,3

18,4

23,7

35

Установка заземлювачів опор контактної мережі

заземл

34,9

5,33

-

186

239,9

9

26,7

-

9(25-33)

36

Укладання тимчасового переїзного настилу

м2 настл.

13,47

13

-

175,1

225,9

7

32,3

-

7(34-40)

Разом:

3.Опоряджувальні роботи(α=1,37)

1

Зрізання обочини очищення кюветів і прибирання баласту з укосів стругом:

-у виїмці

-на насипу

км

км

0,35

1,399

184

67,8

92

33,9

64,4

94,9

88,2

130

2

109,1

110,6

2 машиніста

2

Підтягування стикових болтів

болт

575,4

0,52

-

299,2

409,9

4

102,5

-

4(1-4)

3

Очищення кюветів КТМ у місцях перешкод для струга

м3

17,5

1

0,5

17,5

23,9

Продовження таблиці 2.1

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

4

Зрізання обочини і прибирання грунту КТМ у виїмці у місцях перешкод для струга

м3

52,5

1

0,5

52,5

71,9

2

83,9

83,9

2 машиніста

5

Зрізання обочини і прибирання грунту на насипу КТМ у місцях перешкод для струга

м3

52,5

1

0,5

52,5

71,9

6

Приведення ВПР-1200 у робоче положення

місце

1,9

25,2

8,4

47,9

65,6

3

21,9

22,7

3 машиніста

7

Суцільна виправка і рихтування колії в прямих

шпала

2656,5

0,1674

0,0558

444,7

609,2

3

177,6

177,6

3 машиніста

8

Суцільна виправка і рихтування кривих за розрахунком

м колії

354,8

0,939

0,313

333,1

456,4

9

Приведення ВПР-1200 у транспортне положення

місце

1,9

18,9

6,3

35,9

49,2

3

16,4

16,4

3 машиніста

10

Стабілізація колії динамічним стабілізатором

км

1,75

101,7

33,9

177,9

243,8

3

81,3

81,3

3 машиніста

11

Підготування закладних і клемних болтів ПМГ

1000 шпал

3,276

137,43

45,81

452

616,8

3

205,6

205,6

3 машиніста

12

Вивантаження щебеню з ХДВ

м3

349,9

0,56

0,14

195,9

268,5

4

67,1

67,1

2(5-6) і 2 машиніта

13

Розбирання тимчасового переїзного настилу

м2 настл

13,47

7,2

-

96,5

132,9

5

26,6

-

5(5-9)

14

Укладання тимчасового переїзного настилу

м2 настл

13,47

13

-

175,1

239,9

10

23,9

-

10(5-14)

15

Установка малих колійних знаків

знак

17,5

26,4

-

461,9

632,8

16

121,4

-

16(16-31)

16

Фарбування колійних знаків:

-великих

-малих

Знак

знак

3,5

17,5

61,1

17,2

-

210,3

301

288,1

412,4

17

Монтаж стилажів покілометрового запасу

стилаж

1,75

253,95

-

444,4

608,8

Продовження таблиці 2.1

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

18

Опорядження баластної призми і планування міжколійя швидкісним планувальником

км

1,75

96

48

168

230,2

2

115,1

115,1

2 машиніста

19

Підрізання баласту з-під підошви рейки РОМ-3

км

1,75

60

20

105

143,8

3

47,9

47,9

3 машиніста

20

Очищення закритих водовідних залізобетонних лотків

м лотка

87,5

10,67

-

933,4

1278,8

23

5

8

10

10

766,3

3525,2

2203,3

1762,6

1762,6

-

23(32-54)

5(10-14)

8(7-14)

10(5-14) 10(5-14)

21

Відновлення закритих водовідних залізобетонних лотків

м лотка

43,7

272,8

-

11932,3

16347,2

22

Очищення і планування поверхні нагірних канав екскаватором

м3

34,9

3

3

104,9

143,8

1

143,8

143,8

1 машиніст

23

Планування вручну нагірних канав

м3

3,5

71,8

-

251,2

344,2

2

172,1

-

2(5-6)

24

Ремонт переїзду з укладанням залізобетонних плит

переїзд

0,385

4195

-

1614,7

2212,1

5

442,4

-

5(5-9)

25

Прибирання зайвого баласту біля опор контактної мережі, сміття після очищення лотків і улаштування виходів із кюветів(АГД з причепом УП-4)

м3

49,6

9,48

4,74

469,9

643,8

2

160,9

160,9

160,9

160,9

2 машиніста

Разом

Усього

  1. Інші роботи

1

Витрати праці на заміну інвентарних рейок пліттями безстикової колії

км

1,75

12463

-

-

21810,25

-

-

-

-

Продовження таблиці 2.1

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

2

Витрати праці на лікування й оздоровлення зем. полотна

км

1,75

9600

-

-

16800

-

-

-

-

3

Витрати праці на збирання нових і розбирання старих ланок колії в КМС

км

1,75

81837

-

-

143214,75

-

-

-

-

4

Витрати праці на очищення баласту в місцях перешкод для ЩОМ-4

км

1,75

10200

-

-

17850

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]