Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
DP_Kap_z_ponizh_vidm__gol_reyki.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
1.25 Mб
Скачать

3.Забезпечення безпеки руху. Техніка безпеки

При ремонті колії, споруд і пристроїв повинна забезпечуватися безпека руху і, як правило, не повинен порушуватися графік руху поїздів. Роботи, що виконуються розвернутим фронтом необхідно планувати ретельно. Якщо по умовах видимості в обидва боки (більше 500 метрів і 800 метрів на швидкісних ділянках) ставити сигналістів не потрібно. Найбільший фронт робіт виконуємих під керівництвом одного лиця, не повинен перевищувати 200 м.

При роботах у «вікно» огородження робіт сигналами зупинки, сходити з колії не потрібно, а достатньо закінчити роботи в міжколійю і зійти в неї. Всі колійні роботи повинні виконуватися групою людей, яка має складати не менше 2х чоловік. Всі роботи повинні виконуватися тільки справним колійним інструментом. При загвинчувані гайок ключем робітник повинен тягнути його тільки на себе.

Рейки довжиною 12,5 м може кантувати один робочий за допомогою гострокінцевого лома, вставленого у болтовий отвір. Всі роботи виконуються тільки справним електрифікованим колійним інструментом.

Рейкорізні, рейкосвердлильні станки повинні бути заземлені металевим штирем довжиною не менше 1 м, який повинен бути вбитий у землю.

Заправка працюючої електростанції категорично заборонена, в тому числі паління біля неї.

Магістральний кабель повинен вкладатися тільки у місцях сухих від води. Розподільні коробки повинні знаходитись не легких возиках. Камінь шліфувального апарату повинен бути закритий кожухом. Електрошпалопідбійки повинні перевірятися на холостому ходу 1-2 хвилини, а потім включатися в роботу.

3.1 Порядок закриття і відкриття перегону (колії)

Великі по об'єму роботи по ремонту колії виконуються в світлий час доби на закритому перегоні (окремій колії) для руху поїздів.

Закриття перегону, а на двоколійній чи багато колійній ділянці закриття однієї колії виконується з дозволу начальника залізниці. Керівники робіт повідомляються про надання “вікна” не пізніше чим за добу до початку роботи.

Закриття чи відкриття перегону або колії виконується поїзним диспетчером. З настанням часу робіт черговий поїзний диспетчер встановлює відсутність поїздів на даному перегоні, після чого дає наказ черговим по станціях, тим, що огороджують перегін, який ремонтується, і керівникові робіт про фактичне закриття.

В окремих випадках при відсутності на місці робіт телефонного зв'язку керівника робіт з черговим поїзним диспетчером копію наказу про здійснення фактичного закриття черговий з ближньої станції передає керівнику робіт через посильного. До роботи приступають по отриманні письмового (по телефону, по радіо) наказу чергового поїзного диспетчера і огородження місця роботи сигналами.

Відправлення господарських поїздів, машин, агрегатів, на закритий перегін проводиться в суворій послідовності у відповідності з заявкою керівника робіт, де вказується кілометр початкової зупинки кожного поїзда, машини на перегоні. Господарські поїзди відправляються на перегін по дозволу

на бланку білого кольору з червоною смугою по діагоналі і слідують до місця зупинки із швидкістю до 20км/год.

Після зупинки подальший рух поїздів здійснюється за вказівками керівника робіт.

При обладнанні перегону автоблокуванням, то по узгодженні з поїзним диспетчером дозволяється відправляти господарські поїзди до місця роботи по сигналам автоблокування, не чекаючи закриття пере­гону. Дозвіл на бланку

білого кольору з червоною смугою по діаго­налі видає машиністу керівник робіт після зупинки потяга в обумов­леному місці.

Відкриття перегону (колії) виконується наказам чергового поїзного диспетчера після отримання повідомлення (письмового, по телефону чи радіозв’язку) начальника дистанції колії чи робітника, ним назначеного (посадою не нижче дорожчого майстра), про закінчення робіт, відсутність на перегоні поїздів, машин, а також інших перешкод для безпечного руху незалежно від того, яка організація виконувала ці роботи.

Повідомлення подається по такій формі:

Попереднє повідомлення черговий поїзний диспетчер, записує в журналі диспетчерських розпоряджень, після чого дає наказ черговим по станціям, які обмежують перегін де виконувались, роботи, про відміну наказу про закриття перегону.

По закінченні робіт Господарські поїзди, машини і агрегати з перегону відправляються за вказівкою керівника робіт попередньо узгодженій з черговим поїзним диспетчером.

На двоколійних перегонах, обладнаних автоблокуванням зі встановленою швидкістю.

В інших випадках швидкість поїздів (крім першого) повинна бути не більше 20 км/год., а відстань між ними не менше 1.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]