Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
DP_Kap_z_ponizh_vidm__gol_reyki.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
1.25 Mб
Скачать

1.5 Проектування технологічного процесу.

Під окремою роботою розуміють сукупність операцій що одночасно проходять, які знаходяться в безпосередній взаємній організаційній чи технологічній залежності; наприклад, виправлення колії з застосуванням

електрошпалопідбійок чи машини ВПР-1200. При проектуванні технологічного процесу необхідно орієнтуватись на ведучу операцію, по якій знаходять темп роботи. При виправці колії з застосуванням електрошпалопідбійок чи ВПР-1200 такою ведучою операцією буде підбивання колії.

Складання технологічного процесу починають з розрахунку поправного коефіцієнта α до технічних норм і темпу ведучої операції, протяжності колії, на якому може бути виконана ця операція за робочий день або на протязі заданого терміну.

Темп ведучої операції знаходять наступним чином. Якщо, наприклад, норма на вимірювач ведучої операції dвед, поправка α, то один чоловік за Т хвилин виконає одиниць роботи, а вся ведуча група з dвед чоловік виконає:

V = dвед Т , (1.33)

dвед · α

Виходячи з об’єму ведучої операції, знаходять об’єми робіт решти операцій що входять в дану роботу. На основі отриманих даних встановлюють кількість робочих як на всю роботу, так і на окремі операції.

2. Організація робіт по капітальному ремонту безстикової колії.

Технологічний процес

2.1. Характеристика колії до ремонту та після ремонту

До ремонту:

  1. Ділянка дороги двоколійна, обладнана автоблокуванням.

  2. У плані лінія має 71% прямих і 29% кривих.

  3. 3.Верхня будова колії до капітального ремонту: рейки типу Р65, зваренні у пліті по 800 м.

накладки шестидирні;

підкладки двухребордчаті;

шпали залізобетонні – 1872 шт. на 1 км колії з урахуванням посилення епюри шпал в кривих до 2000 шт.;

баласт щебеневий;

Верхня будова колії після ремонту, тип рейок, скріплення, шпал залишається без змін; товщина чистого щебеневого шару під шпалою складає не менше 30 см.

    1. Умови проведення робіт

1.1. Обсяги основних робіт, що підлягають виконанню на 1 км колії:

1.1.1. Заміна рейко-шпальної решітки - _____ м.

1.1.2. Заміна інвентарних рейок плітями безстикової колії _____м

1.1.3. Додавання в колію нового щебеневого баласту - 1000 м3.

1.1.4. Обсяг баласту, що підлягає очищенню або зрізанню - 3400 м3.

1.2. Для ремонту колії надається одне основне вікно і два додаткових вікна для виконання підготовчих та опоряджувальних робіт. У одне і те ж вікно можуть виконуватися декілька робочих операцій на різних ділянках ремонту.

1.3. Тривалість основного вікна при укладанні рейко-шпальної решітки – ___ год .Довжина ділянки заміни рейко-шпальної решітки -_____ м.

1.4. Роботи з ліквідації складних деформацій земляного полотна вико­вуються за окремими проектами, як правило, за рік до виконання капіталь­ного ремонту і даним технологічним процесом не враховуються.

1.5. Збирання нової, розбирання і перебирання старої рейко-шпальної решітки виконується на виробничій базі відповідно до типових техно­логічних процесів.

Заміна інвентарних рейок на рейкові пліті виконується за окремим тех­нологічним процесом. Витрати праці на ці роботи враховуються даним про­цесом.

1.6. Для забезпечення нормальної роботи машин при підготовці ділянки до ремонту перешкоди, які можуть викликати зупинку або ушкодження Техніки, видаляються за габарит робочих органів.

Рейко-шпальна решітка знімається ланками довжиною 25,3 м і укла­дається ланками довжиною 25 м із застосуванням колієукладальних кранів ,УК-25/9-18. Необхідна кількість ланок має інвентарні клеєболтові ізостики.

1.7. При сухій погоді перед очищенням щебеню двічі пропускається по­ливальний поїзд для зволоження щебеню (один раз у підготовчих роботах і один раз в основних роботах) із сумарною витратою води до 100 м3 на 1 км.

1.8. Підривання рейко-шпальної решітки і обрушення баласту в шпальні ящики виконується машиною ЩОМ-4 перед зніманням ланок.

1.9. Нормальні стикові зазори і колію на проектну вісь установлюють при укладанні ланок. Прив'язуючи колію, що ремонтується, до сусідньої, необхідно враховувати стан останньої в плані (особливо "заводини") і у випадку відступів від норм робити відповідне коригування.

1.10. Рубки на відводі готуються за попереднім розрахунком.

1.11. В основних роботах машина ЩОМ-МФ вирізає баласт з плеча ба­ластної призми з боку обочини земляного полотна (з боку міжколійя машина ЩОМ-МФ вирізає баласт в підготовчих роботах). Після знімання Решітки розпушувач на базі трактора Т-130 розпушує старий ущільнений щебінь, два трактори з косими ножами зрізають щебінь під укіс, два бульдо­зери роблять грубе планування, а автогрейдер точне планування баластної призми. У кривих ділянках колії зовнішня рейкова нитка встановлюється з підвищенням не більше 60 мм для забезпечення роботи при навантаженні ланок укладальним краном.

1.12. Очищення баласту від сміття виконується машиною ЩОМ-4 в основне вікно після укладання решітки.

Машина ЩОМ-4 очищає баласт по всій ширині баластної призми на глибину 20 см під шпалою, при цьому весь очищений баласт укладається на рейко-шпальну решітку.

1.13. Виправка колії з суцільним підбиванням шпал виконується маши­ною ВПО-3000 після очищення баласту машиною ЩОМ-4.

Машина ВПР-1200 виправляє колію в місцях зарядки і розрядки маши­ни ВПО-3000, у місцях перешкод для її роботи й у місцях відступів за рівнем після її роботи, а також суцільно - в опоряджувальних роботах. Ча­сткова виправка колії машиною ВПР-1200 виконується також після заміни інвентарних рейок плітями безстикової колії.

1.14. Рихтування колії в плані.

Попередня робота з поліпшення сполучення кривих, подовження й улаштування прямих вставок між ними відповідно до проекту виконується за попереднім розрахунком при постановці колії на вісь у період укладання нових ланок.

Рихтування колії способом згладжування виконується машиною ВПО-3000 під час основних робіт у вікно одночасно з виправкою колії. У опоряджувальних роботах машиною ВПР-1200 за програмою виконується остаточне виправлення всіх кругових і перехідних кривих за розрахунком відповідно до проекту.

1.15. Колія стабілізується динамічним стабілізатором (DGS) після її виправки машиною ВПР-1200 в опоряджувальних роботах.

1.16. Перерозподіл баласту в колії і опорядження баластної призми ви­конується швидкісним планувальником.

1.17. Щебеневий баласт для виправлення й опорядження колії достав­ляється на місце робіт у хопер-дозаторах.

1.18. Зрізання обочини і нарізка кюветів виконується колійним стругом, а в місцях перешкод для його роботи - машиною КТМ.

1.19. Колійні пікетні знаки знімаються в підготовчий період і встанов­люються в заключній стадії опоряджувальних робіт, інші колійні знаки при необхідності знімаються на початку і встановлюються наприкінці робочого дня.

1.20. Рейкові пліті безстикової колії, призначені для укладання, достав­ляються на перегін на рейковозному составі.

1.21. До закриття перегону господарчі поїзди зосереджують на станції, до обмежує перегін.

1.22. На перегін господарчі поїзди відправляють відповідно до Інструкції з руху поїздів і маневрової роботи на залізницях України.

1.23. Швидкості руху поїздів на ділянці колії, що ремонтується, та після закінчення ремонтних робіт визначаються інструкцією з забезпечення без­пеки руху поїздів при виконанні колійних робіт.

1.24. При виконанні ремонту колії необхідно дотримуватись Правил технічної експлуатації залізниць України, інших інструкцій та норматив­них документів, що мають відношення до виконання ремонту колії на залізницях України.

Роботи по капітальному ремонту колії на щебеневому баласті з укладанням залізобетонних шпал діляться на три види:

- підготовчі;

- основні;

- оздоблювальні.

Виконуються ці роботи в наступному порядку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]