Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ekzamenn_mova_1.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
172.54 Кб
Скачать

17. Етичні норми і нормативи. Професійна юридична етика.

В своїй професійній діяльності юристам доводиться вияснити складні моменти,які склалися в людських стосунках,мотиви тих чи інших проступків,злочинів. Нерідко їм доводиться стикатися з такими людськими якостями,які спонукають особу до вчинення протиправного діяння-корисливість, помста, підступність, жорстокість. В процесі здійснення експертиз вони мають різні характери,своє ставлення до оточуючого світу,індивідуальної особливості мислення,пам’яті. Юристи повинні все це враховувати для того,щоб правильно орієнтуватися в складних відносинах та конфліктах,з якими їм доводиться мати справу,щоб правильно побудувати власну лінію поведінки при спілкуванні з підозрюваним, обвинуваченим, потерпілим,свідками.Юристам часто доводиться стикатися з ситуаціями ,коли від них вимагається міцна витримка,значна напруга розумових та моральних сил, вміння володіти власними емоціями. Юрист повинен вміти раціонально розподілити власні сили та здібності,щоб зберегти результативність праці протягом робочого дня.

19.Форми та функції спілкування юристів у ділових стосунках.Ознаки:правильність,тобто дотримання літерат норм,що діють у мовній системі; змістовість,яка передбачає глибоке осмислення теми і головної думки висловлювання, докладне ознайомлення з наявною інформ на дану тему; послідовність,тобто логічність та лаконічність думок;багатство,яке передбачає викор різном засобів вираження думок у рамках відповідного стилю; точність великою мірою залежить від активного словникового запасу; виразність-це добір слів і побудова речень.Письмова діяльність юриста вимагає не аби яких знань державної мови. Невірно, або з помилками написаний текст, записка, протокол, рішення будуть причиною непорозумінь та неповаги з боку колег, звич людей. Звичайно, що як і представники будь-яких інших професій,у своїх текстах юристи викор спец терміни. Написання деяких понять дуже важко запам’ятати, тому їх виносять у спеціальні юридичні довідники.І письмова діяльність і публічне мовлення юриста підлягають певній традиції. Це завжди ділова або публічна мова. Вона є стислою і завжди по суті. Кожне слово зважене і має своє власне місце.

20. Бар’єри у спілкуванні , його рівні.

Барєри-перешкоди що спричин. опір партнера впливові співрозмовника.Типи:Уникнення-це такий тип барєру під час спілкув,якого спостерігається уникнення джерел впливу, відхилення від контакту з партнером,при якому спілкування стає неможливим.Авторитет-спілкування полягає в тому,що розділивши всіх людей на авторитетах і не авторитетах,людина довіряє тільки першим і відмовляє в цьому другим. Нерозуміння-будь-яке повідомлення можна не зрозуміти-по результату це те ж саме,що не чути і не бачити,тільки вплив пробуксовує тепер в іншому місці. Зовнішні барєри-у реальному спілкуванні барєри присутні у виді незалежних механізмів, що дані людині для захисту.Але іхня дійсна природа людині не відома.Внутрішні барєри- внутр. перешкоди проти інформації що загрожує сильній перебудові всіх уявлень людини.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]