Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ekzamenn_mova_1.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
172.54 Кб
Скачать

89.Протокол слідчої дії.

Протокол слідчої дії-це кримінально-процесуальний документ,який скл при проведенні слідчих дій під час досудового слідства і дізнання.В протоколі слідчої дії повинні бути зазначені: місце і дата його складання,посади і прізвища осіб,що проводять дію,прізвище осіб,які брали участь у проведенні слідчої дії,адреси цих осіб,роз’яснення їх прав і обов’язків,зміст проведеної слідчої дії,час її початку і закінчення,всі істотні для справи обставини,виявлені при виконанні даної слідчої дії.Протокол зачитується всіма особами,що брали участь у проведенні слідчої дії,при цьому їм роз’яснюється їх право робити зауваження.Зазначені особи можуть ознайомитися з протоколом особисто.Протокол підписують особа,яка провадила слідчу дію, допитна особа,а також перекладач,поняті і якщо вони були присутні, та інші особи які були присутні або брали участь у проведенні цієї дії. До протоколу можуть бути додані фотознімки,матеріали звукозапису,кінозйомок,відеозаписи,плани ,схеми.Коли особа що брала участь у проведенні слідчої дії відмовиться підписати протокол,то це зазначається в протоколі і стверджується підписом особи,яка провадила слідчу дію.

88.Види договорів.

Договір-угода двох або більше сторін,про встановлення,зміну і припиненя цивільних правовідносин.Договори поділяються на планові(державне замовлення)і регульовані(договірні). Односторонні(одна сторона має тільки права,інша тільки обов’язки)і двосторонні(обидві сторони мають права і обов’язки).До договорів,що укладаються більш як 2 сторонами,застосовуються загальні положення про договір. Якщо це не суперечить багатосторонньому характеру цих договорів.Договір є відплатним,якщо інше не встановлене договором,законом або не випливає із суті договору. Оплатні і безоплатні договори.Реальні і конценсуальні. Істотні(є предмет і цана договору),звичайні(передбачені в законодавстві і можуть не включатися до змісту договору),випадкові(умови договору не передбачаються,але можуть бути встановлені угодою сторін).

87.Позовна заява.

Позовна заява-письм докум,який наданий позивачем проти відповідача і який містить одну чи кілька позовних вимог. Позовна заява подається до суду в письм формі. Реквізити:найменування суду,до якого подається позовна заява,назва позивача,його місце проживання,також назва його представника і його адреса,якщо заява подається представником;найменування відповідача,його місце проживання;у чому полягає порушення прав,свобод чи законних інтересів позивача та його вимоги; обставини на яких позивач обґрунтовує свої вимоги і докази,що підтверджують ці обставини;ціна позову;перелік доданих до позовної заяви документів.У заяві можуть бути зазначені номери телефонів, факсів,адреси електронної пошти позивача,його представника, відповідача,інші відомості,що мають значення для розгляду та вирішення справи. Позовна заява підписується позивачем або його представником за наявності у нього повноважень на підписання заяви та пред’явлення його до суду.

До______-районного суду м.__

адреса______

Позивач: ПІП ,адреса телефон

Відповідач: ПІП адреса телеф

Позовна заява

про розірвання шлюбу

текст заяви…….

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]