Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Семінар 6.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
185.86 Кб
Скачать
  1. Припинення діяльності юо.

Скасування (припинення) ДР СГ здійснюється за його особистою заявою, а також на підставі рішення суду у випадках визнання недійсними або такими, що суперечать законодавству, установчих документів, або здійснення діяльності, що суперечить закону чи установчим документам, або в інших випадках, передбачених законом. Скасування ДР припиняє ГД і є підставою для зд. заходів щодо ліквідації СГ.

Відповідно до ст. 104 ЦКУ припинення ЮО відбувається шляхом: 1)  передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим ЮО - правонаступникам (злиття, приєднання, поділу, перетворення);

2)  ліквідації.

На відміну від раніше діючого законодавства чинний ЦКУ не вживає термін «реорганізація». Водночас ГКУ (ч. 1 ст. 59) використовує поняття реорганізації як способу «припинення діяльності СГ». Є чотири форми реорганізації - злиття, приєднання, поділ і перетворення.

Підставами реорганізації може бути рішення учасників або органу ЮО, уповноваженого на це установчими документами. Реорганізація може відбуватися примусово у випадках, передбачених законом, - за рішенням суду або відповідних органів державної влади. Законом може бути передбачена необхідність одержання згоди відповідних органів державної влади на припинення ЮО шляхом злиття або приєднання. Зокрема таким органом є Антимонопольний комітет України.

При злитті ЮО майно та немайнові права й обов'язки кожної з них переходять до новоствореної ЮО.

У разі приєднання одна ЮО включається до складу іншої, при цьому до останньої переходить майно приєднаної особи. Таким чином, одна ЮО припиняє свою діяльність, а інша - продовжує існувати, але вже в розширеному складі.

В результаті поділу ЮО її майно переходить до нововиниклих на її базі ЮО у відповідних частинах. Поділ призводить до виникнення двох або більше нових ЮО.

При перетворенні ЮО відбувається зміна її організаційно-правової форми. У разі перетворення до нової ЮО переходять усе майно, усі права та обов'язки попередньої ЮО.

Майно переходить до свого правонаступника в день підписання передаточного балансу, якщо інше не передбачене законом або постановою про реорганізацію.

Учасники ЮО, суд або орган, що прийняв рішення про припинення ЮО, зобов'язані негайно письмово повідомити про це орган, що здійснює ДР, який вносить до ЄДР відомості про те, що ЮО перебуває у процесі припинення.

При ліквідації ЮО припиняє свою діяльність без правонаступництва. Майно ліквідованої ЮО не переходить до інших суб'єктів як цілісний комплекс.

Ліквідація ЮО може бути добровільною і примусовою.

Підставою добровільної ліквідації ЮО є рішення її учасників або органу юридичної особи, уповноваженого на це установчими документами. Зокрема, відповідне рішення може прийматись у зв'язку із закінченням строку, на який було створено ЮО, досягненням мети, для якої її створено, а також в інших випадках, передбачених установчими документами.

Примусова ліквідація ЮО відбувається за рішенням суду про визнання недійсною державної реєстрації ЮО через допущені при її створенні порушення, які не можна усунути, а також в інших випадках, встановлених законом. Порядок і випадки примусової ліквідації передбачені ГКУ і ЗУ «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Відповідно до ч. 1 ст. 60 ГКУ ліквідація СГ здійснюється ліквідаційною комісією, яка утворюється власником (власниками) майна СГ чи його (їх) представниками (органами), або іншим органом, визначеним законом. Ліквідацію СГ може бути також покладено на орган управління суб'єкта, що ліквідується.

У разі прийняття господарським судом рішення про визнання боржника банкрутом, суд відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатора (ч. 1 ст. 24 ЗУ «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»). Крім ліквідаційної комісії ліквідатором можуть бути учасники ЮО або орган, уповноважений установчими, документами приймати рішення про ліквідацію ЮО (ч. 2 п. 2 ст. 110 ЦК України).

Послідовність розрахунків з кредиторами ліквідованої ЮО залежить від того, в якому порядку ця особа ліквідується.

Стаття 112 ЦКУ встановлює черговість задоволення вимог кредиторів платоспроможної ЮО, що ліквідується:

1) у першу чергу задовольняються вимоги щодо відшкодування шкоди, завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров'я або смертю, та вимоги кредиторів, забезпечені заставою чи іншим способом;

2) У другу чергу задовольняються вимоги працівників, пов'язані з трудовими відносинами, вимоги автора про плату за використання результату його інтелектуальної, творчої діяльності;

3) у третю чергу задовольняються вимоги щодо податків, зборів (обов'язкових платежів);

4) у четверту чергу задовольняються всі інші.

Черговість задоволення вимог кредиторів у разі визнання ЮО банкрутом визначена ст. 35 ЗУ «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом». Відповідно до вказаної норми кошти, одержані від продажу майна банкрута, спрямовуються на задоволення вимог кредиторів, у такому порядку:

1) у першу чергу задовольняються:

а) вимоги, забезпечені заставою;

б) вимоги щодо виплати заборгованості із заробітної плати, грошової компенсації за всі невикористані дні щорічної відпустки та додаткової відпустки працівникам, які мають дітей, інших коштів, належних працівникам у зв'язку з оплачуваною відсутністю на роботі, а також вихідної допомоги, належної працівникам у зв'язку з припиненням трудових відносин;

в)  витрати Фонду гарантування вкладів ФО, що пов'язані з набуттям ним прав кредитора щодо банку, - у розмірі всієї суми відшкодування за вкладами ФО;

г)  витрати, пов'язані з провадженням у справі про банкрутство в господарському суді та роботою ліквідаційної комісії;

2) У другу чергу задовольняються вимоги, що виникли із зобов'язань банкрута перед працівниками підприємства-банкрута, зобов'язань зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, а також вимоги громадян-довірителів (вкладників) довірчих товариств або інших суб'єктів підприємницької діяльності, які залучали майно (кошти) довірителів (вкладників);

3) у третю чергу задовольняються вимоги щодо сплати податків і зборів;

4) у четверту чергу задовольняються вимоги кредиторів, не забезпечені заставою, у тому числі і вимоги кредиторів, що виникли із зобов'язань у процедурі розпорядження майном боржника чи в процедурі санації боржника;

5) у п'яту чергу задовольняються вимоги щодо повернення внесків членів трудового колективу до статутного фонду підприємства;

6)  у шосту чергу задовольняються інші вимоги.

Законом встановлено, що вимоги кожної наступної черги до ЮО, що ліквідується, задовольняються після задоволення вимог попередньої.

У разі недостатності майна для повного задоволення всіх вимог однієї черги, претензії задовольняються пропорційно належної кожному кредиторові суми.

Вимоги кредитора, заявлені після спливу строку, встановленого ліквідаційною комісією для їх пред'явлення, задовольняються з майна ЮО, яку ліквідовують, що залишилося після задоволення вимог кредиторів, заявлених своєчасно.

При ліквідації банкрута вимоги, заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, не розглядаються і вважаються погашеними.

Так само вважаються погашеними:

-   вимоги кредиторів, які не визнані ліквідаційною комісією, якщо кредитор у місячний строк після одержання повідомлення про повну або часткову відмову у визнанні його вимог не звертався до суду з позовом;

-   вимоги, у задоволенні яких за рішенням суду кредиторові відмовлено;

-   вимоги, які не задоволені через відсутність майна ЮО, що ліквідується.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]