Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Билет 10 -12.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
1.47 Mб
Скачать
  1. Навести порядок одержування і підготовки столової білизни, посуду, приборів, спецій для сервіровки столів. Накриття столів скатертинами і їх заміна, оформлення столів квітами.

Після закінчення прибирання приміщень і розстановки столів за дві години до відкриття ресторану бригадир офіціантів одержує під розписку в сервізній та білизняній необхідний для сервіровки столовий посуд, прибори і столову білизну. Він враховую число обідніх столів, а також вид майбутнього обслуговування. При отриманні столової білизни, приборів, звертають увагу на їх стан( скатертини,серветки – чисті, накрохмалені, відпрасовані, посуд – без тріщин, сколів, з однаковим малюнком, прилади недеформованими, з однаковими малюнками на ручках). Запас столової білизни, приборів, одержаних на початку обслуговування, розміщують в серванті. Окрім скатертин для обідніх і банкетних столів офіціант отримує певне число скатертин і серветок(1,5 -2 шт на місце) як резерв для заміни під час роботи і 2-4 ручники для кожного офіціанта.

Для доставки предметів сервіровки використовують триярусні візки. На двох ярусах, застелених льняними серветками, розміщують: на верхньому – стопки тарілок і прибори для спецій, на середньому – прибори, укладені групами. Перед сервіровкою столу офіціанти звертають увагу на столовий посуд і прибори. Прилади і посуд з дефектами замінюють. За допомогою ручника полірують посуд і прибори, скло і кришталь. Підготовлені для сервіровки тарілки, прилади і скло акуратно встановлюють та розкладають на підсобному столі і безпосередньо на підносі, підстилає серветку, накривають іншою серветкою. Разом з предметами індивідуального користування на стіл при його попередній сервіровці ставлять сільницю, перечницю, гірчичницю, а також вазу з квітами, попільничку, а при обслуговуванні за меню комплексних обідів – підставку з паперовими серветками. На приладах за спеціями повинні бути написи: «сіль», «перець». Офіціант перевіряє, щоб спеції були сухими і вільно висипалися через отвори.

Під рукою офіціанта повинні бути завжди олія та оцет, їх подають на прохання відвідувача.

Сервіровка столу: на стіл укладають моль тонн( чохол для столу), який повинен точно відповідати столу за шириною. За довжиною ін. повинен звисати до підстави ніжок, де і зав’язується під стільницею на кожній ніжці. Зверху розстилається скатертина, всі її кінці звисають з чотирьох сторін однаково рівно.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]