Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
DEK_11_prog.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
665.09 Кб
Скачать

Тема 11. Складання фінансових звітів

Склад і призначення фінансової звітності. Зміст приміток до фінансової звітності банку. Інформація про звітні сегменти, ризики та інша інформація у примітках до фінансової звітності.

Організація роботи по підготовці річної звітності банку. Терміни підготовки та оприлюднення фінансової звітності банку

Аналіз банківської діяльності

Тема 1. Теоретичні аспекти аналізу банківської діяльності

Роль та необхідність проведення аналізу банківської діяльності. Зміст і предмет аналізу банківської діяльності. Об’єкти і суб’єкти аналізу. Завдання аналізу з позиції різних суб’єктів аналізу. Основні принципи аналізу: науковий характер, системність, об’єктивність, дієвість, систематичність, оперативність, ефективність.

Критерії та види аналізу банківського балансу. Види аналізу банківської діяльності за масштабами дослідження, станом грошових потоків, доступністю інформації, об’єктами аналізу, критеріями оцінки, характером рішень, формою виділення об’єктів, повнотою вивчення, періодичністю проведення, кумулятивністю інформації.

Методи і прийоми аналізу банківської діяльності: порівняння, групування, коефіцієнтний, балансовий, прийоми абсолютних і відносних різниць, ланцюгових підстановок, графічні прийоми. Моделювання банківської діяльності

Організація аналітичної роботи в банку. Етапи проведення аналізу банківської діяльності.

Інформаційне забезпечення аналізу банківської діяльності: баланс, звіт про фінансові результати, звіт про рух грошових коштів

Тема 2. Аналіз власного капіталу банку

Поняття банківських ресурсів, їх класифікація.

Суть і функції власного капіталу. Мета, завдання та інформаційне забезпечення аналізу власного капіталу банку.

Напрями аналізу власного капіталу банку. Аналіз структури капіталу банку, оцінка його вартості та ефективності використання. Коефіцієнтний аналіз власного капіталу банку.

Поняття регулятивного капіталу і методика його розрахунку. Аналіз дотримання банком нормативів капіталу. Аналіз процесу капіталізації банків.

Аналіз окремих складових власного капіталу банку. Аналіз порядку формування статутного капіталу банку. Фактори та причини зміни статутного капіталу. Система показників, що застосовуються при аналізі статутного капіталу. Аналіз резервного капіталу, спеціальних фондів, резервів і нерозподіленого прибутку банку.

Аналіз субординованого капіталу. Основні вимоги до коштів залучених на умовах субординованого капіталу. Обмеження, що накладаються на розмір субординованого капіталу.

Тема 3. Аналіз зобов’язань банку

Значення, інформаційне забезпечення та завдання аналізу зобов’язань банку. Аналіз структури, витратності та ефективності формування та використання зобов’язань банку.

Аналіз депозитних операцій банку. Показники стабільності депозитів банку: рівень осідання коштів на рахунках, вилучення коштів з рахунків, рівень використання коштів, оборотність вкладів, середній термін збереження вкладеної гривні, коефіцієнт співвідношення позик і депозитів. Аналіз розвитку клієнтської бази: коефіцієнти плинності, залучення клієнтів, закріплення та постійності клієнтів.

Аналіз використання міжбанківських кредитів у формуванні ресурсів банку, їх роль у регулюванні рівня ліквідності банку. Розрахунок рівня залежності банку від залучених міжбанківських кредитів.

Аналіз інших зобов’язань банку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]