Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
семейное воспитание лекция.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
07.09.2019
Размер:
324.1 Кб
Скачать

Взаємозв’язок сім’ї, школи і громадськості у вихованні дітей

Сімейне виховання

Шкільне виховання

Громадське виховання

Єдність виховної діяльності школи, родини і громадськості створюється цілеспрямованою систематичною роботою школи, яка відповідає сучасним вимогам, пропонованим до освітньої установи, — наукова обґрунтованість, творчий пошук, відповідальність і зацікавленість у результатах сімейного виховання, цілеспрямованість і систематичність формування педагогічної культури батьків.

Школа розширює і розвиває виховні можливості родини, здійснюючи педагогічну освіту, контролює і направляє сімейне виховання, організує і направляє діяльність суспільних і позашкільних організацій на активну участь, допомогу родині і школі, координує їхні дії.

Виховання підростаючої особистості потребує від сім’ї і школи, громадськості взаємного координування всіх виховних впливів. Тому педагогічні колективи шкіл повинні знати умо­ви і специфіку свого мікрорайону, виховні можливості підприємств і установ, продумувати форми участі гро­мадськості в організації виховної роботи з дітьми про­тягом року, організовувати педагогічне навчання пред­ставників громадськості, які залучаються до безпосеред­ньої виховної роботи зі школярами та їх батьками, реалізуючи тим самим пріоритетні завдання виховання у сучасному суспільстві.