Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
DERZH_pedag_ta_psychol.rtf
Скачиваний:
1
Добавлен:
07.09.2019
Размер:
472.99 Кб
Скачать
  1. Система контролю та оцінювання екзаменаційних робіт (у відповідності до „Порядку оцінювання знань студентів кнеу з урахуванням вимог Болонської декларації”).

Оцінювання знань студентів з циклу дисциплін психолого-педагогічної підготовки здійснюється за таким алгоритмом:

  1. Поточна складова розраховується як середній бал поточної успішності з дисциплін психолого-педагогічної підготовки (“Психологія діяльності та навчальний менеджмент”, “Методика викладання економіки”, “Комунікативні процеси в навчанні”, курсова робота та психолого-педагогічна практика) з подальшим переведенням його із 100-бальної у 50-бальну шкалу.

  2. Оцінювання державного іспиту здійснюється у відповідності до прийнятих вимог: екзаменаційний білет містить шість запитань теоретичного і практичного характеру, що оцінюються у 0, 6, 8, 10 балів кожне, загальна максимальна кількість балів – 60. Відповіді оцінюються кожним членом Державної екзаменаційної комісії.

Табл. 1

Критерії оцінювання:

10 балів - “відмінний рівень”

  • чітке, послідовне, стисле, повне розкриття сутності питання на запропонованому рівні засвоєння навчального матеріалу (“знання”, “розуміння”, “застосування”, “ставлення”): наведення порівнянь, конкретних прикладів, ситуацій з власного життя, виказ своєї точки зору, ґрунтовність, доказовість відповіді, наявність висновків тощо, що має доводити високий рівень вміння письмового відтворення та розуміння відповідних елементів бази знань

  • грамотність і акуратність щодо оформлення відповідей, які є свідченням високої внутрішньої культури виконання завдання

8 балів «добрий рівень»

  • недостатньо чітке, повне викладення основного змісту питання, відповідь недостатньо структурована, наявність змістових неточностей; наведення порівнянь, конкретних прикладів, ситуацій з власного життя, виказ своєї точки зору, що має доводити добрий рівень вміння письмового відтворення та розуміння відповідних елементів бази знань

  • недостатьо охайне виконання завдання

6 балів - “задовіль-

ний рівень”

  • нечітке, непослідовне, неповне розкриття питання, обмеження лише відтворенням теоретичної інформації без виказу її розуміння (відсутність прикладів, порівнянь, висновків і т.п.), що не в повній мірі відповідає запропонованому рівню засвоєння навчального матеріалу та характеризує посередній рівень вміння письмового відтворення та розуміння відповідних елементів бази знань;

  • посереднє ставлення до якості оформлення результатів роботи (наприклад, текст важко прочитати)

0 балів - “незадовільний рівень”

  • надана відповідь не відповідає питанню екзаменаційного білета або просто відсутня, що свідчить про несформованість вміння письмового відтворення та розуміння відповідних елементів бази знань;

  • недбале ставлення до якості оформлення результатів своєї праці (наприклад, текст зовсім не можливо прочитати)

Отримані оцінки окремих відповідей підсумовуються. Результати іспиту оцінюються в діапазоні від 0 до 60 балів (включно). Максимальна кількість балів за екзаменаційну роботу – 60 балів (якщо кожне з 6 питань оцінене максимально у 10 балів).

В разі, коли відповіді студента оцінені менше ніж в 30 балів (0, 5, 10, 15, 20, 25), він отримує незадовільну оцінку за результатами іспиту і набрані бали не враховуються при виставленні загальної підсумкової оцінки.

Загальна підсумкова оцінка з державного іспиту з циклу дисциплін психолого-педагогічної підготовки складається з суми середнього балу успішності з дисциплін ППП та балів за виконання завдань, що виносяться на іспит (за умови, що на іспиті студент набрав не менше 30 балів).

Середній бал успішності з дисциплін ППП (mах=100) розраховується з урахуванням оцінок дисциплін усіх основних її складових компонентів:

    1. “Психологія діяльності та навчальний менеджмент”.

    2. “Комунікативні процесі у навчанні”.

    3. “Методика викладання економіки”.

    4. Курсова робота.

    5. Психолого-педагогічна практика.

Середній бал успішності з дисциплін ППП (max=100) переводиться у нормативну шкалу університету (max=50) шляхом поділення на 2 та округлення до цілого числа за математичними правилами.

Табл. 2

Переведення середньої кількості балів успішності з дисциплін психолого-педагогічного циклу у нормативну шкалу університету при оцінюванні державного іспиту

Середній бал успішності з дисциплін ППП (max=100)

Бали поточної успішності державного іспиту (max=50)

1-12

мах = 6

13-25

мах =12,5 (13)

26-37

мах = 18,5 (19)

38-50

мах =25

51-62

мах = 31

63-75

мах = 37,5 (38)

76-87

мах =43,5 (44)

88-100

мах = 50

Якщо на іспиті студент набрав менше 30 балів, а отже отримав незадовільну оцінку, загальна підсумкова оцінка за державний іспит включає лише результати поточного контролю.

Результати розрахунку поточної успішності державного іспиту з циклу дисциплін психолого-педагогічної підготовки знаходять своє відображення у Зведеній таблиці розрахунку допуску до державного іспиту (див. приклад заповнення зведеної таблиці) і заповнюється секретарем державної комісії.

_абл.. 3

Зведена таблиця розрахунку допуску до державного іспиту з циклу дисциплін психолого-педагогічної підготовки

Група № …......... факультет …......................

№п/п

ПІБ студента

Поточна успішність

Середній бал (mах=100)

S (1+2+3+4+5) / 5

Бал поточної успішності =допуск

(max=50)

ПДНМ

1

КПН

2

МВЕ

1с.

3

К/р

4

П/п

5

1.

Іванов І.І.

75

90

85

80

100

86

43

2.

Павлов В.М.

65

70

55

85

75

70

35

3.

Борисова С.О.

50

55

90

100

65

52

26

4.

Набрана реально кількість балів, що складається з балів поточної успішності (допуску) та балів за виконання завдань, які виносяться на іспит (наприклад, 35+30=65), трансформується у традиційні оцінки та шкалу ECTS (_абл..).

_абл.. 4

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]