Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
DERZH_pedag_ta_psychol.rtf
Скачиваний:
1
Добавлен:
07.09.2019
Размер:
472.99 Кб
Скачать
  1. Умови підготовки і проведення державного іспиту з циклу психолого-педагогічних дисциплін

Мета проведення державного іспиту з циклу психолого-педагогічних дисциплін – перевірити комплексність і системність набутих знань з дисциплін: “Психологія діяльності і навчальний менеджмент”, “Комунікативні процеси в навчанні”, “Методика викладання економіки”. Держаний іспит з циклу психолого-педагогічних дисциплін проводиться на всіх спеціальностях денної форми навчання, крім спеціальностей „Міжнародна економіка”. Студенти юридичного факультету (спец. «Правознавство» складають іспит з таких дисциплін: “Психологія діяльності і навчальний менеджмент”, “Комунікативні процеси в навчанні”, “Методика викладання права”, “Педагогічна риторика”.

Іспит має інтегративний характер і є засобом перевірки знань і умінь, набутих студентами під час вивчення всього зазначеного пакету дисциплін. Він відбувається у письмовій формі. Оцінювання іспиту здійснюється з урахуванням поточної складової загального рейтингу.

До складання державного іспиту мають допуск студенти, які виконали всі вимоги навчального плану та програм зі спеціальності і отримали не менше ніж 20 балів поточної успішності з циклу дисциплін психолого-педагогічної підготовки (за нормативною шкалою університету). Допуском до складання державного іспиту є список студентів випускників, затверджений ректором університету за поданням деканів факультетів.

Екзаменаційний білет включає 6 запитань, які сформульовані з урахуванням 4-х рівнів засвоєння навчального матеріалу: “знання”, “розуміння”, “застосування”, “ставлення”.

В складі екзаменаційного білету завдання розподіляються наступним чином: по 2 запитання теоретичного характеру з дисциплін „Комунікативні процеси в навчанні” (непарні), „Психологія діяльності та навчальний менеджмент” (парні), „Методика викладання економіки” і одне запитання практичного характеру (розв’язання задач та вирішення ситуацій). Розроблені, схвалені на засіданні кафедри екзаменаційні білети друкуються на спеціальних бланках (форма У-5.09), затверджуються завідувачем кафедри і передаються на зберігання до навчального відділу. Екзаменаційні запитання доводяться до студентів на початку поточного семестру.

Перед державним іспитом для студентів проводяться оглядові лекції та консультації.

Письмові іспити проводяться у потоках не більше двох академічних груп, протягом трьох астрономічних годин в підготовлених для проведення іспиту аудиторіях.

Кожен студент отримує окремий екзаменаційний білет, питання якого переписує у бланк письмової роботи, в якому він дає відповіді на питання. Обсяг відповіді на кожне питання не повинен перевищувати 1 (однієї) сторінки рукописного тексту.

Після закінчення письмового іспиту роботи здаються ДЕК і перевіряються й оцінюються членами ДЕК. Виконані студентами роботи перевіряються в той же день і оцінюються кожним членом комісії з урахуванням балів поточної успішності, а голова підсумовує результати і оголошує їх студентам. При однаковій кількості голосів голос голови комісії є вирішальним. Голова ДЕК передає письмові роботи декану факультету. Всі суперечливі питання щодо підсумкових результатів державного іспиту розглядаються і вирішуються відповідними ДЕК. В разі одержання незадовільної оцінки з однієї із дисциплін державного іспиту студент має право продовжувати складання інших екзаменів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]