Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
DERZH_pedag_ta_psychol.rtf
Скачиваний:
1
Добавлен:
07.09.2019
Размер:
472.99 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНИЙ ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД

«КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМ. ВАДИМА ГЕТЬМАНА»

Кафедра педагогіки та психології

Затверджую

Проректор з науково-педагогічної роботи

________________ А.М.Колот

“______”________________2010 р.

Матеріали

ДЛЯ ПІДГОТОВКИ ДО ДЕРЖАВНОГО ЕКЗАМЕНУ З КУРСУ ДИСЦИПЛІН

ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНОГО ЦИКЛУ

2009/2010 НАВЧАЛЬНИЙ РІК

для освітньо-кваліфікаційного рівня “Бакалавр”

Затверджено

на засіданні кафедри

педагогіки та психології

Протокол № 8 від 19 квітня 2010 р.

______________Л.О.Савенкова

Київ кнеу 2010

Матеріали для підготовки до державного іспиту з педагогіки та психології (2009/2010 навчальний рік) для освітньо-кваліфікаційного рівня „бакалавр” / За редакцією Савенкової Л.О. – К.: КНЕУ, 2010. – 28 с.

Автори-укладачі:

Котикова О.М., Колесніченко Л.А., Радченко М.І., Музичко Л.В., Чужикова В.Г., Сироватко В.В., Бойчук О.С., Борисенко Л.Л., Журавська Л.М., Завірюха В.В., Корват Л.В., Ловка О.В. Лозниця В.С., Оганесян С.М. Петко Л.П., Романова Г.М. Саркісова О.Ю. Сгадова В.В., Тімакова А.В., Головко М.В., Аксьонова О.В., Булавіна О.А., Ковальчук Г.О., Балягіна І.А., Богорад М.А., Грущенко Л.М., Пруссова Л.Г., Матвієнко Ю.О., Янчарська Л.В., Приходько В.М., Федоренко Н.І., Савенкова Л.О., Медвідь Л.А., Лавриненко Д.Г., Іванченко В.В., Хорєв І.А.

ЗМІСТ

  1. Загальні положення………………………………………………….

4

  1. Організація і порядок роботи державної екзаменаційної комісії з педагогіки та психології……………………………………………..

5

  1. Умови підготовки і проведення державного іспиту з педагогіки та психології………………………………………………………….

9

  1. Система контролю та оцінювання екзаменаційних робіт (у відповідності до „Порядку оцінювання знань студентів КНЕУ з урахуванням вимог Болонської декларації”……….……………...

11

  1. Перелік екзаменаційних питань державного іспиту з педагогіки та психології………………………………………………………….

15

  1. Рекомендована література…………………………………………..

19

  1. Загальні положення

Державний іспит з циклу психолого-педагогічних дисциплін є необхідною складовою професійної підготовки викладачів економіки, яка запроваджена в КНЕУ у зв’язку з реалізацією заходів Державної національної програми “Освіта” (“Україна ХХІ століття”), що затверджені Постановою Кабінету Міністрів України від 3 листопада 1993 р. № 896 (відповідний лист Міносвіти України № 1/9 – 224 від 10.11.94 р.). Зміст і обсяг дисциплін психолого-педагогічного циклу, що викладаються на кафедрі педагогіки та психології у КНЕУ, відповідають вимогам Управління змісту фахової освіти міністерства, виробленим на нараді завідувачів кафедр педагогіки та психології університетів за темою: “Психолого-педагогічна підготовка студентів університетів за освітньо-професійними програмами бакалаврів відповідного професійного спрямування”, що включає обов’язкове проведення державної атестації.

Державну атестацію педагогічної підготовки за освітньо-професійними програмами вищої освіти за професійним спрямуванням здійснює Державна екзаменаційна комісія у складі ведучих фахівців основного професійного спрямування та провідних спеціалістів в галузі психолого-педагогічної підготовки. Державна атестація здійснюється у вигляді державного іспиту з циклу психолого-педагогічних дисциплін.

Нормативною базою організації і проведення державного іспиту з циклу психолого-педагогічних дисциплін є Рекомендації Міністерства освіти України „Про порядок створення, організацію і роботу державної екзаменаційної (кваліфікаційної) комісії у вищих навчальних закладах України” від 29.12.1993 р., „Положення про організацію навчального процесу в університеті” (1994 р.), „Рекомендації щодо організації підготовки та проведення державних іспитів у письмовій формі” від 28.10.1999р. та Ухвала Вченої ради КНЕУ „Про зміни в проведенні державної атестації осіб, які завершили навчання в університеті” від 30.09.2004 р.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]