Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
derzh_pedag_ta_psychol_1.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
265.22 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ДВНЗ «КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМЕНІ ВАДИМА ГЕТЬМАНА»

Кафедра педагогіки та психології

Затверджую

Проректор з науково-педагогічної роботи

________________ А.М.Колот

“______”________________2012 р.

МАТЕРІАЛИ

ДЛЯ ПІДГОТОВКИ ДО ДЕРЖАВНОГО ІСПИТУ

З ДИСЦИПЛІН ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНОГО ЦИКЛУ

2011/2012 НАВЧАЛЬНИЙ РІК

для студентів усіх спеціальностей

денної форми навчання бакалаврського рівня підготовки

Затверджено

на засіданні кафедри

педагогіки та психології

Протокол 6 від 26 квітня 2012 р.

______________Л.О.Савенкова

Погоджено: Начальник відділу організаційного забезпечення навчального процесу __________ Жданович а.Д. Начальник науково- методичного відділу __________ Гуть т.В.

Київ, КНЕУ – 2012

Матеріали для підготовки до державного іспиту з дисциплін психолого-педагогічного циклу (2011/2012 навчальний рік) для студентів усіх спеціальностей денної форми навчання бакалаврського рівня підготовки / За редакцією Л. О. Савенкової – К. : КНЕУ, 2012. – 35 с.

Автори-укладачі:

Артюшина М.В., Радченко М.І., Медвідь Л.А., Лавриненко Д.Г., Приходько В.М., Булавіна О.А., Чужикова В.Г., Богорад М.А., Бойчук О.С., Борисенко Л.Л., Варбан Є.О., Грущенко Л.М., Дубовик С.М., Журавська Л.М., Завірюха В.В., Іванченко В.В., Ковальчук Г.О., Козлова О.С., Колесніченко Л.А., Корват Л.В., Котикова О.М., Ловка. О.В., Матвієнко Ю.О., Музичко Л.В., Романова Г.М., Саркісова О.Ю., Сгадова В.В., Тімакова А.В., Федоренко Н.І., Хорєв І.О., Янчарська Л.В.

ЗМІСТ

1. Вступ 4

2. Організація і порядок роботи державної екзаменаційної комісії з дисциплін психолого-педагогічного циклу 5

3. Умови підготовки і проведення державного іспиту з дисциплін психолого-педагогічного циклу 9

4. Система контролю та оцінювання екзаменаційних робіт з дисциплін психолого-педагогічного циклу 11

5. Ліквідація академзабаргованості з державного іспиту з дисциплін психолого-педагогічного циклу 15

6. Перелік питань для підготовки до державного іспиту з дисциплін психолого-педагогічного циклу 15

  • «Психологія спілкування» 15

  • «Психологія діяльності та навчальний менеджмент» 17

  • «Методика викладання економіки» 21

  • «Психологія спілкування» (для студентів юридичного факультету) 27

  • «Педагогічна риторика» (для студентів юридичного факультету) 30

  • «Методика викладання права» (для студентів юридичного факультету) 31

1.Вступ

Державний іспит з циклу психолого-педагогічних дисциплін є необхідною складовою професійної підготовки викладачів економіки, яка запроваджена в КНЕУ у зв’язку з реалізацією заходів Державної національної програми “Освіта” (“Україна ХХІ століття”), що затверджені Постановою Кабінету Міністрів України від 3 листопада 1993 р. № 896 (відповідний лист Міносвіти України № 1/9 – 224 від 10.11.94 р.). Зміст і обсяг дисциплін психолого-педагогічного циклу, що викладаються на кафедрі педагогіки та психології у КНЕУ, відповідають вимогам Управління змісту фахової освіти міністерства, виробленим на нараді завідувачів кафедр педагогіки та психології університетів за темою: “Психолого-педагогічна підготовка студентів університетів за освітньо-професійними програмами бакалаврів відповідного професійного спрямування”, що включає обов’язкове проведення державної атестації.

Державну атестацію педагогічної підготовки за освітньо-професійними програмами вищої освіти за професійним спрямуванням здійснює Державна екзаменаційна комісія у складі ведучих фахівців основного професійного спрямування та провідних спеціалістів в галузі психолого-педагогічної підготовки. Державна атестація здійснюється у вигляді державного іспиту з циклу психолого-педагогічних дисциплін.

Нормативною базою організації і проведення державного іспиту з циклу психолого-педагогічних дисциплін є: Закони України «Про освіту», «Про вищу освіту»; «Положення про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах», затвердженого наказом МОН України № 161 від 02.06.1993; Рекомендації Міністерства освіти України «Про порядок створення, організацію і роботу державної екзаменаційної (кваліфікаційної) комісії у вищих навчальних закладах України» від 29.12.1993 р.; Положення «Про організацію навчального процесу в умовах його індивідуалізації та впровадження кредитно-модульної системи», ухвалене Вченою радою КНЕУ від 30.03.2006 р.; «Тимчасове положення про порядок проведення державної атестації випускників у Київському національному економічному університеті», ухвалене Вченою радою КНЕУ від 30.09.2004 р.; «Порядок оцінювання знань студентів КНЕУ з урахуванням вимог Болонської декларації», ухвалений Вченою радою університету від 28.05.2009р.; «Порядок ліквідації академічних заборгованостей студентами кнеу за результатами підсумкового контролю знань», ухвалений Вченою радою КНЕУ від 9.02.2012 р.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]