Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
derzh_pedag_ta_psychol_1.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
265.22 Кб
Скачать

3.Умови підготовки і проведення державного іспиту з дисциплін психолого-педагогічного циклу

Мета проведення державного іспиту з дисциплін психолого-педагогічного циклу – перевірити комплексність і системність набутих знань студентів. Такий іспит проводиться на всіх спеціальностях денної форми навчання у КНЕУ, де є вибірковий пакет додаткової психолого-педагогічної підготовки для отримання другої спеціальності «викладач економіки». На факультетах економічного спрямування перевіряється підготовленість студентів з дисциплін: «Психологія діяльності і навчальний менеджмент», «Психологія спілкування», «Методика викладання економіки». Студенти юридичного факультету складають іспит з таких дисциплін: «Психологія діяльності і навчальний менеджмент», «Психологія спілкування», «Педагогічна риторика», «Методика викладання права».

Іспит має інтегративний характер і є засобом перевірки знань і умінь, набутих студентами під час вивчення всього зазначеного пакету дисциплін. Він відбувається у письмовій формі.

Екзаменаційний білет включає 6 запитань. Для факультетів економічного спрямування питання в білеті розподіляються таким чином: 2 запитання з дисципліни «Психологія спілкування, 2 запитання з дисципліни «Методика викладання економіки», 2 запитання з дисципліни «Психологія діяльності та навчальний менеджмент». З кожної пари запитань одне запитання – має теоретичний характер (перевіряє знання і розуміння теоретичного матеріалу), друге – практичний (перевіряє сформованість практичних вмінь). В білетах для студентів юридичного факультету використовується такий розподіл: 1 запитання з дисципліни «Психологія спілкування», 1 запитання з дисципліни «Педагогічна риторика», 2 запитання з дисципліни «Методика викладання права», 2 запитання з дисципліни «Психологія діяльності та навчальний менеджмент».

Розроблені, схвалені на засіданні кафедри екзаменаційні білети друкуються на спеціальних бланках (форма У-5.09), затверджуються завідувачем кафедри і передаються на зберігання до навчального відділу. Екзаменаційні запитання доводяться до студентів на початку поточного семестру.

Перед державним іспитом для студентів проводяться оглядові лекції та консультації.

Письмові іспити проводяться у потоках не більше двох академічних груп, протягом трьох астрономічних годин в підготовлених для проведення іспиту аудиторіях.

Кожен студент отримує окремий екзаменаційний білет, питання якого переписує у бланк письмової роботи, в якому він дає відповіді на питання. Обсяг відповіді на кожне питання не повинен перевищувати 1 (однієї) сторінки рукописного тексту.

Після закінчення письмового іспиту роботи здаються ДЕК і перевіряються й оцінюються членами ДЕК. Виконані студентами роботи перевіряються в той же день і оцінюються кожним членом комісії з урахуванням балів поточної успішності, а голова підсумовує результати і оголошує їх студентам. При однаковій кількості голосів голос голови комісії є вирішальним. Голова ДЕК передає письмові роботи декану факультету. Всі суперечливі питання щодо підсумкових результатів державного іспиту розглядаються і вирішуються відповідними ДЕК. В разі одержання незадовільної оцінки з однієї із дисциплін державного іспиту студент має право продовжувати складання інших екзаменів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]