Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
derzh_pedag_ta_psychol_1.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
265.22 Кб
Скачать

4.Система контролю та оцінювання екзаменаційних робіт з дисциплін психолого-педагогічного циклу

Порядок оцінювання знань студентів у державному іспиті з дисциплін психолого-педагогічного циклу здійснюється згідно діючих у КНЕУ нормативних вимог, зокрема:

  1. використання рейтингової системи оцінювання з урахуванням поточної і підсумкової складової успішності навчання;

  2. урахування поточної успішності з підсумковою у пропорції 50:60 з максимально можливою кількістю балів 100;

  3. оцінювання відповідей на екзаменаційні запитання відмітками 0, 6, 8, 10 балів;

  4. зарахування результатів іспиту лише при отриманні студентом 30 балів і вище;

  5. співвіднесення рейтингової (100-бальної), традиційної (4-бальної) шкал оцінювання та міжнародної шкали ECTS;

До складання державного іспиту мають допуск студенти, які виконали всі вимоги навчального плану та програм зі спеціальності. Допуском до складання державного іспиту є список студентів випускників, затверджений ректором університету за поданням деканів факультетів.

Поточна складова успішності з державного іспиту розраховується як середній бал поточної успішності з дисциплін психолого-педагогічної підготовки (для студентів економічних факультетів: «Психологія спілкування», «Психологія діяльності та навчальний менеджмент», «Методика викладання економіки», курсова робота з дисциплін психолого-педагогічного циклу та педагогічна практика; для студентів юридичного факультету: «Психологія спілкування», «Педагогічна риторика», «Психологія діяльності та навчальний менеджмент», «Методика викладання економіки», курсова робота з дисциплін психолого-педагогічного циклу та педагогічна практика), поділений на 2 (переведення із 100-бальної у 50-бальну шкалу).

,

де Впот.усп – бал поточної успішності студента з дисциплін психолого-педагогічного циклу; ∑Rn – сума підсумкових рейтингів студента з дисциплін психолого-педагогічного циклу; n – кількість дисциплін психолого-педагогічної підготовки (включаючи курсову і педагогічну практику) відповідно до факультету.

Максимальна кількість балів за поточну складову успішності студента з державного іспиту з дисциплін психолого-педагогічного циклу – 50 балів.

Результати розрахунку поточної успішності державного іспиту з циклу дисциплін психолого-педагогічної підготовки знаходять своє відображення у Зведеній таблиці розрахунку допуску до державного іспиту (див. приклад заповнення зведеної таблиці – табл. 1) і заповнюється секретарем державної комісії.

Таблиця 1

Зведена таблиця допуску до державного іспиту з дисциплін психолого-педагогічного циклу

Факультет _________________ Група _______________

№п/п

ПІБ студента

Рейтинг з дисциплін

Середній бал (макс. = 100)

Бал поточної успішності

(max=50)

ПДНМ

ПС

МВЕ

КР

ПП

1.

Іванов І.І.

75

90

85

80

100

86

43

2.

Павлов В.М.

65

70

55

85

75

70

35

3.

Борисова С.О.

50

55

90

100

65

52

26

4.

Оцінювання підсумкової складової успішності з державного іспиту здійснюється у відповідності до прийнятих вимог. Екзаменаційний білет містить шість запитань теоретичного і практичного характеру, кожне з яких оцінюється за шкалою, яка відбиває відповідну якість відповіді: 10 балів – відмінно; 8 балів – добре; 6 балів – задовільно; 0 балів – незадовільно. Критерії оцінювання наведені у табл. 2.

Таблиця 2

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]