Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
VP.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
06.09.2019
Размер:
101.38 Кб
Скачать

Розділ 2. Технічні характеристики технічних засобів, що будуть задіяні під час доставки вантажу до місця призначення.

2.1. Технічні характеристики контейнерів

Типорозмір

Довжина в футах

Маса,

т

Розміри, мм

Внутрішній об’єм, м3

Габаритні

Внутрішні

дверного прорізу

між центра-ми отворів в кут. фітінгах

Брутто

Тара

Довжина, L

Ширина, B

Висота, H

Довжина, l

Ширина, b

Висота, h

Ширина, S

Висота, P

Ширина, S

Висота, P

1AX

40

30.8

-

12192

2438

2438

-

-

-

2286

2261

11985

2259

-

1CX

20

24.0

-

6058

2438

2438

-

-

-

2286

5853

2259

-

2.2. Характеристика портів відправлення і призначення

Порт відправлення – Пенанг

Пенанг - острівний штат в Малайзії, розташований в Андаманському морі на північно-західному узбережжі п-ова Малакка. Його територія також захоплює частину прибережної зони Малаккської півострова. Обидві частини штату з'єднує міст, довжиною 13,5 км. Джорджтаун - столиця штату і другий за розміром місто після Перліс, з населенням близько 400 тис. чоловік. У 2008 році був призначений ЮНЕСКО в якості світової спадщини, і визнаний одним з 10 кращих місць, де європейці хочуть жити і працювати. Порт Пенанг - один з провідних портів Малайзії, розташований на східному березі острова, в його столиці. Його захищена гавань рятує міжнародні суду від небезпечних рівнин Малайської протоки.

Острів покритий пишною рослинністю і пагорбами, з переважанням рівного тропічного клімату з середньорічною температурою повітря 27-300С і води - 22-24 С. Рясні дощі охоплюють період квітень-вересень. Пил, принесена вітром з сусіднього о. Суматра (як наслідок багаторічних лісових пожеж), стає причиною частих туманів.

Порт Пенанг є важливим міжнародним портом, оснащеним сучасним устаткуванням, і пропонує широкий спектр можливостей для обробки основних видів вантажів: контейнерних (лідируючі обсяги від загального вантажообігу), генеральних (займають друге місце), сипучих (третє) і наливних. Також порт має розвинену систему комунікацій з внутрішніми частинами острова (авто й залізничні транспорт). У 2008 році порт Пенанг прийняв більше 14,9 млн. тонн імпорту, 10,7 млн. тонн експорту, і більше 325 тис. тонн перевалки, причому 929 600 ДФЕ належить контейнерним вантажам.

В цілому, порт Пенанг містить п'ять контейнерних терміналів з 10 причалами загальною довжиною 1673 м і глибиною 9 - 12метрів.  До послуг пасажирів надається круїзний та поромний термінали, з річним пасажирооборотом 2,3 млн. осіб (на 2008р.). До 2013 року планується розширити загальну інфраструктуру порту, з метою збільшення річних обсягів переробки вантажів та пасажирів (включаючи додавання човнів до поромної терміналу).  Також планується побудувати новий термінал для небезпечних вантажів на відстані 64 м на південь від існуючого. З 1996 року Порт  Пенанг оголошений зоною вільної торгівлі, що позитивно позначається на розвитку торгівлі та економіки країни.

Порт призначення – Миколаїв

Миколаївський морський торговельний порт - один з найстаріших портів України - був заснований в 1862 році. Порт - специфічне транспортне підприємство, — це "ворота" на шляху до національної економіки. Миколаївський морський торговельний порт займає одне з провідних місць серед портів України з переробки експортно-імпортних і каботажних вантажів, забезпечення транзитних перевезень різноманітних вантажів, перевалки контейнерів та пакетів.

Миколаївський порт являє собою діяльне, розвинуте, конкурентоздатне підприємство, і має необхідні для цього умови. Це наявність достатньої глибини, висока оснащеність порту перевантажувальною технікою, близькість до індустріальних центрів України та Росії, зручний доступ по річкам вглибину суші, розвинута залізнична мережа, гарний зв'язок, пошта, телеграф, повітряне сполучення, досвідчені агенти та експедитори.

Миколаївський морський торговельний порт - сучасний механізований порт, розташований на великому півострові лівого берега ріки Південний Буг в 35 км вверх по течії від впадання останнього в Дніпровський лиман.

Координати порту: широта 46° 56' північної широти, довгота 34° 57' східної довготи. Порт з'єднаний з морем каналом, який проходить по Дніпро-Бузькому лиману і річці Південний Буг. Довжина каналу — 44 милі від порту Миколаїв до порту Очаків, ширина каналу по дну 100 м, глибина 10,6 м. Акваторія порту з глибиною 9—10,5 м є гарною якірною стоянкою для суден великого тоннажу. Допустима прохідна осадка на прісну воду — 9,8 м, допустима довжина судна — 215 м, ширина 30 м.

Навігація в порту триває цілий рік. В період льодової компанії здійснюється льодова проводка буксирами порту. Порт оснащено усіма видами зв'язку, в тому числі супутниковим.

Площа акваторії порту — 227 га.;

Площа території порту — 94,8 га.;

Довжина причальної лінії — 2352 п.м.;

Площа критих складів — 27,3 тис. кв.м;

Відкрита складська площа — 1 74,6 тис. кв.м.

Порт надає послуги:

- навантаження;

- розвантаження суден і зачистку суднових приміщень після вивантаження;

- транспортно-експедиторські і складські операції з вантажами;

- перевалку вантажів з одного виду транспорту на інший;

- оформлення всього комплексу вантажних документів по прийому та відправці вантажів;

- надання вільних причалів або місця в аванпорту суднам для перед ремонтної підготовки, матеріально-технічного та продовольчого постачання, дрібного ремонту, відстою, послуги "Інтерклубу", інших потреб;

- оформлення приходу-відходу судна;

- кріплення і спецкріплення вантажів;

- надання місця в аванпорту для виробництва фумігації або дегазації.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]