Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
7. Тарифи і рентабельність пасажирських перевез...docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
06.09.2019
Размер:
1.64 Mб
Скачать

7.4. Тарифи на водному транспорті

На морському і річковому транспорті тарифи підрозділяються на загальні, місцеві, приміські і внутрішньоміські.

Загальні пасажирські тарифи застосовуються до каботажних морських ліній

Загальні пасажирські тарифи застосовуються до каботажних морських ліній, транзитним і більшості місцевих річкових ліній. При цьому теплоходи керуються розрахунковими таблицями перевезених плат, затвердженими Держпланом СССР. Міністерство річкового флоту РСФСР і управління річкового флоту при радах міністрів радянських республік затверджують тарифи на деяких місцевих лініях, а також на лініях, створюваних на засвоюваних внутрішніх водних шляхах. Тарифи на перевезення пасажирів на приміських і внутрішньоміських лініях і переправах встановлюються Міністерством морського флоту СССР. Міністерством річкового флоту РСФСР і управліннями річкового флоту при радах міністрів радянських республік після узгодження з обл. (край) виконкомами і радами міністрів АССР. На приміських і внутрішньоміських лініях невеликої протяжності пасажирські тарифи установлюються теплоходами.

Пасажирські тарифи згруповані в схеми, в кожній схемі є пояса дальності. Так на річковому транспорті є 6 схем (№№ 1,2,3,4,5 і 11) для судів транзитних ліній і 6 – для місцевих (№№ 6,7,8,9,10 і 12). Для диференціювання плат в залежності від дальності в схемах є 83 пояса (20 поясів по 10км кожен, 20 поясів по 25км, 20 поясів по 50км і 23 пояса по 100км). До першої схеми на річковому транспорті відносяться транзитні лінії Волжського, Камського, Вятського, Московського Північного, Сухонського теплоходів і деяких ліній Бельського, Північно-Західного і Волго-Донського теплоходів. По 12-й схемі виробляється визначення ціни квитка на місцевих лініях по Амудар'ї. Із збільшенням номера схеми рівень тарифу зростає. Якщо прийняти тарифну ставку по першій схемі за 100%, то по другій вона буде 125%, по третій – 151%, по четвертій – 175%, по п'ятій – 226% і по одинадцятій – 366%. На місцевих лініях тарифи порівняно з транзитними понижені на 10%. Аналогічне положення має місце на морському транспорті, де найменший рівень тарифів встановлений для Азово-Чорноморського і Каспійського басейнів.

Рівень тарифів на водному транспорті диференційований в залежності від категорії пасажирських місць. На морському транспорті тариф для проїзду в каюті І класу в 3,4 рази дорожче, ніж на палубному місці. На річковому транспорті також велика диференціація плати в залежності від категорії пасажирського місця. Якщо прийняти тариф за проїзд на пасажирському місці ІV категорії за 100%, то на місці ІІІ категорії він буде 150%, на ІІ – 220% і на 1-й категорії і в каюті «Люкс» І і ІІ категорії, крім плати за квиток, встановлена доплата за плацкарту. Місця в поміщеннях ІІІ категорії можуть бути плацкартними і безплацкартними.

Тарифна система водного транспорту передбачає доплату за проїзд на швидкісних лініях. На морському транспорті застосовуються доплати за проїзд на швидких (12,5% до основної плати за проїзд) і експресних лініях (25% до основної плати за проїзд). На річковому транспорті доплата за швидкість знімається за проїзд в судах на швидких лініях, віднесених до транзитних і місцевих. Вона диференційована в залежності від категорії пасажирського місця і дальності поїздки.

На каботажних морських, на транзитних і місцевих річкових лініях пасажири оплачують страховий збір.

Є пільги на проїзд в початковий і кінцевий періоди навігації. Зазвичай в цей час тарифи на місця в каютах 1 і 2 класу декілька нижчі, ніж літом. Відомі знижки з тарифу надаються для проїзду студентів вищих і тих, хто навчається у вищих учбових закладах. Так, на річковому транспорті з відкриття навігації до 30 червня і з 20 серпня до закриття навігації студентам і тим, хто навчається надаються пільги від 15 до 40%. На транзитних і місцевих лініях з відкриттям навігації по 15 травня і з 1 жовтня до закриття навігації інваліди 1 і 2-ї груп, а також особи, проживаючі в будинках-інтернатах для пристарілих і інвалідів, мають право на знижку в розмірі 50%. Інвалідам Великої Вітчизняної війни 1 і

2-ї груп надається додатково 50-процентна знижка для проїзду один раз в рік (туди й назад) на судах транзитних і місцевих ліній в період з 16 травня по 30 вересня. З 1 вересня до закінчення навчального року (на період навігації) ті, хто навчається у школах, проживаючі в сільській місцевості, мають право на безкоштовний проїзд в школу і назад на судах приміських, внутрішньоміських ліній і переправ.

Працюючим, службовцям і пенсіонерам, а також особам, працюючим в колективних садах і городах, для проїзду на судах приміських ліній надається право придбати пільгові абонементні квитки на місяць чи навігацію. На пільгових умовах перевозяться діти від 5 до 10 років і організовані групи екскурсантів.