Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Готова.rtf
Скачиваний:
7
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
2.27 Mб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Національний університет “Львівська політехніка”

Навчально-науковий інститут економіки і менеджменту

Кафедра менеджменту і

міжнародного підприємництва

З дисципліни

“Основи менеджменту”

на тему:

Розробка системи менеджменту в організації

Державне підприємство - ювелірний завод”

Виконала:

Ст. гр. ОА-14

Кадар А.Ю

Керував:

асист. каф.ММП

Бала О. І.

Львів 2009

Анотація

Під менеджментом, що є складовим елементом управління, розуміють цілеспрямовану дію на колектив працівників або окремих виконавців з метою виконання поставлених завдань та досягнення визначених цілей. В роботі сформовано функції менеджменту, результатом яких виступають методи менеджменту. Розроблено поетапне приймання рішень з вказаними проблемами.

В проекті здійснено проектування комунікацій на підприємстві. Сформовано механізми управління групами працівників в організації. В проекті розроблено та раціоналізовано відповідно до змін середовища функціонування систему менеджменту організації державного підприємства «Dark pearl» . Як підсумок,оцінено ефективність фактичної та раціональної систем менеджменту.

Annotation

There is a system of management in the trade intermediary company formed in this project. In work the functions of management are generated, which result the methods of management act by. Is developed reception of the administrative decisions behind the specified problems?

In the project designing the communications at the enterprise is carried out. The mechanisms of management of groups of the workers in organization are generated. In the course project the system of the management of organization «Dark pearl» state organization. As a result, the efficiently of actual and rational systems of management is appreciated.

ЗМІСТ

Стор.

В

4

5

5

7

8

12

13

14

14

17

19

19

22

22

22

ступ

Розділ 1. Загальна характеристика організації

Розділ 2. Формування функцій менеджменту на підприємстві

2.1 Планування

2.2 Організування

2.3 Мотивування

2.4 Контролювання

2.5 Регулювання

Розділ 3. Використання методів менеджменту в організації

Розділ 4. Розроблення механізмів прийняття управлінських рішень в організації

Розділ 5. Проектування комунікацій на підприємстві

Розділ 6. Формування механізмів управління групами працівників в організації

Розділ 7. Розробка пропозицій з удосконалення керівництва

Розділ 8. Оцінювання ефективності систем менеджменту

Висновки

Список використаної літератури

ВСТУП

Державне підприємство «Dark pearl» на даному етапі є рентабельним,воно займає досить міцні позиції,але його діяльність вимагає проведення вдосконалень. Потрібно провести рекламну кампанію та вирішити деякі інші проблеми. Підприємницьке «життя» в Україні виходить на новий шлях, який відзначається жорстокою конкуренцією і нестабільністю зовнішніх факторів.

Метою курсового проекту є розроблення фактичної системи менеджменту і її раціоналізація у зв’язку зі зміною умов функціонування. Об’єктом дослідження у курсовому проекті є державне підприємство «Dark pearl», яке спеціалізується на виготовленні коштовних прикрас. Підприємство планує розширення видів діяльності. На сьогодні на підприємстві працює 215 осіб, воно виготовляє 7 видів виробів, середня заробітна плата підприємства становить 1245 грн. Для забезпечення ефективної діяльності підприємства у виготовленні нових видів виробів необхідна наявність ефективної системи менеджменту в організації та вирішення існуючих на підприємстві проблем,а саме: застарілість обладнання,низька кваліфікація деяких працівників… відповідно предметом дослідження в курсовому проекті є система менеджменту підприємства.

Відповідно до мети проекту його завданням є розроблення технології менеджменту з урахуванням очікуючих змін, тобто реалізація функцій менеджменту в організації; формування раціональних управлінських рішень з метою розв’язання існуючих на підприємстві проблем; удосконалення системи комунікацій в організації; формування та забезпечення функціонування формальних та неформальних груп у товаристві; обґрунтований вибір підходів до керівництва менеджерів організації при подоланні існуючих організаційних проблем; визначення ефективності фактичної та раціональної систем менеджменту.