Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
готель.docx
Скачиваний:
102
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
166.25 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки , молоді та спорту України

Національний університет «Львівська політехніка»

Кафедра персоналу та адміністрування

Інститут економіки і менеджменту

Група МЕ-11

Розрахункова робота № 1

з навчальної дисципліни «Основи підприємництва»

на тему : «Обгрунтування ідеї створення суб’єкта підприємництва»

Роботу виконала

студентка Юрченко Галина

Прийняв

Львів – 2014 р.

ЗМІСТ

Частина 1

  1. Вступ

  2. Обгрунтування вибору підприємницької ідеї

    1. Мотивація вибру ідеї.

    2. Аналіз та оцінка ідеї.

  3. Організаційно-правове оформлення.

    1. Обгрунтування вибору організаційно-правової форми підприємництва

    2. Алгоритм державної реєстрації підприємства.

  4. Висновки .

  5. Список використаної літератури.

Частина 2

  1. Обгрунтування організаційної структури створюваного піжприємтва.

  2. Розрахунково-аналітична частина.

  3. Висновки.

  4. Список використаної літератури

ЧАСТИНА 1

1.Вступ

Створення власної справи — це завжди величезний ризик. Відкрити власну справу, організувати своє підприємство дуже складно. Кожне таке рішення приймається, виходячи з конкретної ситуації і тому воно унікальне, але все ж в усіх подібних рішеннях є дещо спільне — вони передбачають відмову від способу життя, що склався, на користь створення власної справи.

Бізнесменом може бути практично будь-яка людина, треба тільки визначити власні підприємницькі здібності та ймовірні можливості стати бізнесменом. Але залишитися бізнесменом зуміють лише ті, хто нестандартно мислить, має силу волі, цілеспрямованість, велику працездатність, націленість на пошук нового, тобто ті, які в підприємницький діяльності вбачають зміст усього свого життя.

Загалом, підприємництво включає у собікомбінацію таких основних складових успіху як творчості, винахідливості, пошуку та ризику. Підприємництво допомагає індивідууму реалізувати свої ідеї та проявити свої здібності. Здійснюючи самостійну підприємницьку діяльність, працівник значно зростає як людина: він росте і професійно і інтелектуально – ось чому мені більше імпонує створення власного підприємства, а не праці на когось. Я переконана , що власна справа — це заняття престижне і гідне і , на щастя, я маю можливість створити власну справу , і я упевнена у реальності створення такої справи за умов існування необхідних зовнішніх і внутрішніх передумов.

Важливою перевагою ведення власного бізнесу є фінансові перспективи, адже, працюючи на когось ми отримуємо лише ту зарплату, яку призначило нам начальство і як би ми не старались, все одно більше ніж зарплата, не заробиш, адже всьому є своя межа. А мати власний бізнес означає самостійно регулювати свій дохід, який залежатиме тільки від наших зусиль та професійної майстерності. На мою думку, лише людина, яка вклала власні кошти є як ніхто інший зацікавлена у процвітанні готельного комплексу. Безперечно, самостійно я не зможу налагодити роботу готелю, тому неабияку роль відіграє підбір якісного персоналу для якого креативний власник , колега, співробітник та роботодавець стане мотиваційним взірцем.

Також не слід забувати, що створення власного бізнесу – це можливість займатися улюбленою справою і отримувати за це гроші. Це можливість ставити нові цілі і досягати їх. Це можливість професійно зростати, стати значимою людиною.