Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
готель.docx
Скачиваний:
102
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
166.25 Кб
Скачать

2. Обгрунтування вибору підприємницької ідеї

2.1. Мотивація вибору ідеї

2.1.1. Потреби суспільства, які задовольнятиме підприємницька ідея.

У пошуках ідеї для започаткування власного бізнесу, я акцентувала свою увагу на потенційних споживачах та задоволення їх потреб. Виходячи з того, що місто Львів – туристичне місто, насичене архітектурними пам’ятками та креативними ресторанами, я обираю задоволення потреби «відпочинку» у розкішному готелі класу «all inclusive» з першокласним сервісом.

2.1.2. Цільовий споживач. Географічні і територіальні межі обраної ідеї.

Цільовими споживачами даного проекту являтимуться туристи, які прагнуть насолодитись відпочинком найвищого рівня якості . Готельний комплекс буде розташований у центральній частині міста , акцент на споживачів із центральної Європи .

Так, як особливістю сфери послуг являється повна залежність від попиту споживачів, більш яскраве вираження локального характеру діяльності, це зобов'язує при розміщенні готелів чітко дотримуватись принципу максимального забезпечення їх широкого доступу. Тому, дана перукарня буде знаходитися в побудованому приміщенні, на викупленій ділянці за адресою місто Львів, просп. Тараса Шевченка , 7.

2.1.3. Причини виникнення цієї потреби з погляду подальшої оцінки тривалості існування підприємницького проекту.

На мою думку, вкладення коштів у розвиток готельного бізнесу є як ніколи актуальним для даної території, адже, з виходом України із кризи почнеться розвиток економіки країни, а ,отже, і розвиток туризму в місті Лева.

Безперечно, конкурентів з кожним днем все більше, проте, родзинкою нашої бізнес ідеї буде якість вищого класу, акцент на заможних споживачів, розробка системи накопичувальних карток для організації сітки постійних клієнтів. Особливістю нашого готелю буде розкішний басейн на даху 24-ьох поверхового приміщення готелю, а також широкий асортимент розважального спрямування : казино, гольф, кальян-бар, лаунж зал та інше.

У нашому готельному комплексі будуть застосовані усі нанотехнології та передові винаходи для спрощення користування, а саме пластикові картки замість ключів від номерів, які також можна буде використовувати при всіх додаткових послугах готелю. На території готелю буде цілодобовий доступ до мережі Wi-Fi.

Уряд країни зацікавлений у тому, щоб Україну відвідувало якомога більше туристів, що перш за все позитивно впливатиме на поповнення бюджету країни. Тому урядова політика спрямована лише на покращення туристичної сфери нашого міста.

2.2.Аналіз і оцінки ідеї за відповідними критеріями

Оцінка підприємницької ідеї Таблиця 1

Показники

Назва підприємницької ідеї

Оцінка

Обгрунтування

  1. Перспективність, роки

+5 (20 років)

Потреба у розвитку сфери послуг у місті Львові залишається актуальною,так як розвиток туризму у цьому місті є одним із пунктів підняття економіки країни урядом. На розвиток готельного комплексу відводиться 3 роки, передбачається як мінімум існування у 20 років із постійною модернізацією та підлаштуванням до зовнішніх та внутрішніх факторів спливу та конкурентоспроможності на ринку.

  1. Реальність: - праця -капітал -земля -підприємницькі здібності (за 5-бальною шкалою)

+5 +5 +4 +5

Праця: обранню кадрів надаватиметься особлива увага, перевага надаватиметься молодим, амбіціозним, креативним робітникам. Обов’язковим буде 3-місячне стажування та випробувальний термін із спеціалістами з-закордону.

Капітал: за організаційно-правовою формою готель – приватна особа, забезпечена капіталом в сумі 1 млн доларів та можливістю отримання кредиту в сумі 500 000 доларів під 20% річних.

Земля: місце розташування готельного комплексу орієнтується на споживача, тому воно знаходиться в центральній частині міста.

Підприємницькі здібності: засновником підприємства є особа з вищою економічною освітою, яка має досвід у цій сфері діяльності, уміння управляти підприємством та знаходити спільну мову з підлеглими, а також схильна йти в ногу з часом, що забезпечить розвитку бізнесу.

  1. Пластичність: -висока -середня -низька («+» поставити)

+

Пластичність даного підприємства є середньою, оскільки існує можливість розширення спектру послуг, або ж покращення існуючих .

  1. Новизна: -значна -середня -незначна («+» поставити)

+

Новизна є значною, адже готельний комплекс зважає на усі модні тенденції в суспільстві, а також порівняно з конкурентами надає широкий спектр послуг.

  1. Відповідність потенціалу підприємця (за 5-бальною шкалою)

5

Засновником даного бізнесу є людина з великим потенціалом, яка не зупиняється на досягнутому, яка прораховує свої можливі кроки наперед, розважливо розпоряджається наявними ресурсами та має відповідну освіту, що надає змогу ефективно керувати підприємством та забезпечити його розвиток.