Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт переробленний.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
394.75 Кб
Скачать

Висновки і пропозиції

Отже, ДП «Неполоковецький КХП» є підприємством, основний напрям спеціалізації якого є діяльність в сфері виробництва. З проведеного в даній роботі аналізу можна сказати, що досліджуване підприємство є рентабельним, і багато даних вказує на позитивні тенденції у його діяльності та на поліпшення його рентабельності.

Підприємство має тенденцію до збільшення обсягів своєї діяльності. Потрібно відмітити звітний 2011 рік за який на 13014 тис. грн. збільшився чистий дохід від реалізації продукції в порівнянні з 2010 роком. Спостерігається значне збільшення прибутку від господарської діяльності на 1366 тис. грн., ми бачимо, що у 2011 році в порівнянні з 2010 р. прибуток незначно зменшився з 2118 тис. грн.. на 369 тис. грн. Керівництву необхідно звернути особливу увагу саме на ті фактори , які спричинили виникнення такої ситуації. Спостерігається зменшення працівників у порівнянні з 2010 роком з 419 на 402.

Структура пасиву сформована таким чином, що більша частка майна підприємства фінансується за рахунок кредиторської заборгованості Проаналізувавши структуру і динаміку майна підприємства в цілому можна зробити висновок що радіотехнічний завод немає в своєму розпорядженні достатню кількість основних засобів для його нормального функціонування. Ефективність використання і оборотність відображають негативний стан справ на підприємстві. Збитковість і рентабельність покращуються. Для забезпечення підвищення ефективності використання майна можна розглядати заходи щодо підвищення темпів економічного розвитку підприємства за рахунок більш раціонального використання власних фінансових ресурсів.

у 2011 році збільшилася сума прибутку. Зменьшився на 30 днів термін окупності капіталу підприємства. Рентабельність власного капіталу у 2011 році збільшилась на 2,96%. Зменшення збитку можливе за рахунок підвищення ефективності використання власного капіталу – збільшення оборотності та підвищення рентабельності власного капіталу. Збільшення обсягів фінансування за рахунок амортизаційних відрахувань можливе шляхом застосування прискореної амортизації основних засобів.

Загальний чистий грошовий потік у 2011 році зменшився в порівнянні з 2010 роком. Основними причинами які спричинили відхилення фактичних показників від нормативних значень є перевищення у 2011 р. вихідних грошових потоків над вхідними та негативне значення чистого грошового потоку у 2011 році. Неполоковецькому комбінату необхідно намагатись збільшувати вхідні грошові потоки швидшими темпами ніж збільшуються вихідні та звичайно зменшувати поточні зобов’язання. Це дасть змогу покращити ефективність використання грошових потоків підприємства у майбутньому.

Аналіз показників ліквідності показує, що Неполоковецький комбінат має у своєму розпорядженні достатню кількість активів, які можна використовувати як гарантію безпечності. В даний момент підприємство може погасити всі свої короткострокові борги. Про це свідчать розрахунки показників ліквідності.

Фінансова стійкість на протязі досліджуваного періоду, а саме 2010 – 2011 років, є кризовою, дане підприємство є фінансово незалежним та нестабільним і перебуває на межі банкрутства.

Кредитоспроможність даного підприємства є низькою, і воно є не привабливим для кредиторів. Показники ділової активності радіозаводу свідчать про те, що ефективність основної діяльності підприємства у 2011 році погіршилась порівняно з 2010. Таким чином, підвищення ділової активності потрібно здійснювати за рахунок прискорення обертання ресурсів і скорочення періоду їх обороту. Збільшення числа обертів можливе шляхом скорочення періоду виробництва або скорочення періоду обігу. Скорочення періоду виробництва потребує вдосконалення технології, модернізації і автоматизації виробництва. Скорочення періоду обігу потребує більш ефективного і раціонального використання ресурсів, прискорення документообігу і розрахунків. Чим швидше обертаються ресурси, тим менший обсяг їх потрібен для здійснення операційної діяльності і тим ефективніша діяльність підприємства.

Значення показників рентабельності досліджуваного підприємства є досить низькими та свідчать про збитковість її діяльності. Загальна сума капітальних інвестицій з року в рік постійно спадаає, що не дає змоги підприємству придбати нове, більш сучасне, устаткування та в загальному оновити обладнання.

Фінансовий стан підприємства в 2011 році в порівнянні з минулим роком погіршився, про це свідчать дані матричного методу аналізу діяльності досліджуваного підприємства. Значення більшості показників, що характеризують фінансовий стан підприємства не відповідають їх нормативних значень, тому досліджуваному підприємству потрібно покращувати свою діяльність.

Підприємству необхідно проводити заходи для економічного оздоровлення. Для покращення фінансового стану підприємства необхідно:

- підвищити рівень прибутковості шляхом збільшення виручки від реалізації, що можна досягти шляхом покращання якості продукції та розширення ринку збуту;

- переглянути затрати підприємства на виробництво продукції, за допомогою факторного аналізу собівартості продукції;

  • окреслити резерви зниження розмірів витрат за рахунок зниження непрямих витрат;

  • підвищити ділову активність шляхом прискорення оборотності активів та зменшення тривалості їх обороту.