Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Текст 4 есенціалізму.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
28.08.2019
Размер:
48.16 Кб
Скачать

Текст 4

Есенціалізм

Есенціалізм є консервативною педагогічною теорією, яка виникла на противагу прогресивній освіті. Вона має спільні корені з ідеалізмом і реалізмом. Есенціалізм в основному підкреслює авторитет учителя і значення предмета навчальної програми. Для есенціалістів, освіта включає в себе навчання базовим навичкам мистецтва і науки, які були розроблені в минулому. Освоєння цих навичок і предметів готує студентів діяти як громадянам цивілізованого суспільства. Крім того, студент також повинен набути поведінку необхідну для успішного життя. Навчання з основних навчальних програм вимагає дисципліни і важкої роботи. Ті, хто прагнуть бути вчителями повинні бути кваліфікованими фахівцями як і в тематиці так і у викладанні.

Артур Бестор, прихильник есенціалізму, бачить ліберальні мистецтва і науки в якості основної загальної освіти, що дозволить всім чоловікам і жінкам працювати розумно. Бестор та члени Ради з базової освіти стверджують, що інтелектуальні якості американської освіти були ослаблені тим, що професійні педагоги, які підкреслюють регулювання життя та інші нонесенцеалісти. Книга Бестора «Відновлення навчання» стверджує, що гарна освіта має забезпечити "смисл підготовки основними способами мислення представлені історією, природничими науками, математикою, літературою, мовою, мистецтвом та інших дисциплін розвивалися протягом довгих пошуків людства до корисного знання, культурного взаєморозуміння та інтелектуальної сили ".

Есенціалісти вважають, що ці інтелектуальні дисципліни є необхідними основами сучасного життя. У елементарній шкільній програмі – читання, письмо, арифметика, і науково-дослідні навички для необхідних досліджень. Шкільна програма старшої школи повинна складатися з природних наук, математики, історії, англійської та іноземних мов. Це інструменти ліберальної освіти і найбільш надійні засоби для задоволення вимог особистого та суспільного життя. Завдання школи направити накопичений досвід людства в організовані, послідовні і диференційовані дисципліни. Тільки після освоєння цих базових дисциплін студент може очікувати використання їх для вирішення особистих, соціальних і суспільних проблем.

Базова освіта

З 1970 року Сполучені Штати пережили відродження есенціалізму з рухом "повернення до основ". Прихильники «назад до основ» стверджують, що соціальні експерименти та неперевірені інновації знизили академічний стандарт. Вони звинувачують, що багато дітей ще не отримали основну грамотність і не засвоїли обчислювальні навички, а ці академічні слабкості в середній школі призвели частково до відмови від пропонованих курсів на користь курсів, що обираються і міні-курсів. «Назад до основ» позиція така, що школи повинні сконцентруватися на основних навичках і предметах, які сприяють поширенню грамотності та соціальній та інтелектуальній вправності.

З цієї точки зору, вчителі повинні повернутися до управлінського авторитету. Вони повинні бути добре підготовлені і нести відповідальність за відмову дітей від навчання. Навчання повинно бути орієнтоване на організоване учіння, часто у вигляді підручників. Метод навчання має зосереджуватись на регулярних завданнях, домашніх завданнях, переповіданні, частих перевірках та оцінках.

Неоесенціалізм

У 1980-х роках, серії національних доповідей про стан американської освіти відкрили період реформ освіти, що носили неоесенціалістський характер. Термін неоесенціаліст використовується, щоб вказати, що цей рух використовував теми взяті у есенціалістів 1930-х років, критиків 1950-х років, та основних прихильників освіти 1970-х років. У 1980-ті роки ці есенціалістські теми були представлені як освітні засоби для певних економічних і соціальних проблем, що стоять перед Сполученими Штатами. Неоесенціалістська філософська орієнтація чітко простежується в «Нація в небезпеці». "П'ять нових засадах", які автори «Нація в небезпеці» рекомендують як основні вимоги для учнів середньої школи, нагадувала ранній виклик Бестора за навчальний план, заснований на інтелектуальних дисциплінах. Тільки одна "нова засада", інформатика, була дійсно новою, інші - англійська, математика, природничі науки та суспільні науки - все було виділено ранніми есенціалістами.

Інша національна доповідь, яка повторила аргументи неоесенціалістів була «Пам'ять Америки: доповідь про гуманітарні науки в державних школах країни». «Пам'ять Америки» піддала різкій критиці педагогів, які відкидали чи ігнорували місію школи в передачі культурної спадщини країни, особливо, тієї, що в історії та літературі. «Пам'ять Америки» напала на педагогів, які віддають перевагу "процесу" над змістом. У доповіді стверджується, що історія повинна викладатися як окремий предмет, а не бути зануреною в погано визначені соціальні дослідження. Крім того, англійська повинна бути відновлена ​​як вивчення літератури, а не розбавлятись в мовному мистецтві. При переході справи до історії та літератури, Лінн В. Чіні, автор «Пам'ять Америки», заявив: "Ми хотіли б для наших дітей, щоб їх рішення були сформовані не на миттєвій мудрості, але на мудрості століть. "

У тому ж дусі, E. Д. Хірш засудив зниження культурної освіченості в Сполучених Штатах. Для Хірша, американський народ повинен мати ядро ​​основних базових знань. Саме це ядро, яке сприяє культурній освіченості, яка, в свою чергу є необхідною для функціональної освіченості та національного дискурсу та комунікації. Без передачі такого культурного ядра освіті, американське суспільство стає все більш уривчастим як культура. Існує, Хірш стверджує, більша і необхідна кількість важливої ​​інформації, яка повинна бути передана і засвоєна, якщо нація буде культурно грамотними.

Деякі загальні теми можна знайти у всіх варіантах есенціалістських положень. Серед них: (1) шкільна програма початкової школи повинні прагнути розвивати основні інструментальні навички, які сприяють поширенню грамотності і майстерності арифметичних обчислень, (2) програма середньої школи повинна розвивати компетенції в історії, математиці, природничих науках, англійській та іноземних мовах; ( 3) навчання вимагає дисципліни і поваги до правомірного авторитету, а також (4) навчання вимагає наполегливої ​​праці й дисциплінованої уваги.