Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Текст 4 есенціалізму.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
28.08.2019
Размер:
48.16 Кб
Скачать

Значення для вчителя сьогодення

На відміну від більш традиційних вчителів ідеалістів, реалістів, перенеалістів і есенціалістів, які бачать викладання предмета дисципліни, як свій основний обов'язок, вчитель прагматик більше зосереджений на з розумовому процесі вирішення проблем. Вчитель прагматик не ігнорує важливість предмета, а використовує його інструментально для моделювання рішення проблем. Крім того, учитель не намагається віддати перевагу навчанню, але намагається керувати ним, діючи в якості керівника або координатора дослідження студента.

Для студентів у класі прагматика, основна мета полягає в застосуванні наукового методу до широкого спектру особистих, соціальних та інтелектуальних проблем. Завдяки їх використанню у способі вирішення проблем, очікується, що студенти будуть вчитися застосовувати цей процес до ситуацій, як у школі так і поза школою. Крім того, проблемний метод, як вважають зменшить відгородження школи від суспільства.

Вчителі прагматики працюють, щоб зробити клас в спільнотою. Вони свідомо заохочують студентів поділитися своїми інтересами, і проблемами один з одним. Студенти створюють почуття спільності, коли працюють разом для вирішення спільних проблем. Для тих, хто слідує філософії Дьюї, використання експериментального методу в розподілі спільності людей, в школі і поза нею, є самим надійним засобом при якому працює демократія.

Текст 6

прогресизму

Незважаючи на прогресивний освіта, чи освітні теорії прогресизму, часто асоціюється з прагматизм Джона Дьюї або експериментаторства, поступальний рух освіти ткали разом кілька різних ниток. У своєму походженні поступальний рух освіта була частиною більш широкої суспільно-політичний рух загальних реформ, які були характерні американського життя, в кінці дев'ятнадцятого і початку двадцятого століть. Політичні прогресивні, таких як Роберт Лафоллет і Вудро Вільсон хотів, щоб приборкати потужний трестів і монополій, а також зробити систему політичної демократії дійсно оперативним. Соціальне забезпечення прогресивних, такі як Джейн Аддамс працював в рух будинок врегулювання щодо поліпшення умов життя в Чикаго і в інших містах. Таким чином, прогресивне освіта є частиною більш загального руху Г реформувати американську життя і установ.

Хоча загальні струми реформа спад на 1920, прогресивне освіта продовжує процвітати. Існував не центральна догма, але прогресивні педагоги зробили підкреслити думку, що все навчання повинно центру на інтереси дитини і потреби. Один описані принципи освіти наступним чином: Ми вважаємо, що освітня програма повинна бути направлена ​​на задоволення потреб зростаючого дитини. Ми вважаємо, що дитинство для себе, а не підготовка до дорослого життя. Таким чином, шкільна програма повинна відповісти на наступні питання: Що дитини того чи іншого віку потрібно, щоб служити здоров'ю свого тіла, щоб зберегти цілісність розуму, і тримати його щирою і несамокритична свідомого духу?

Відповіді на ці питання будуть складати навчальний план школи, і, як ми ростемо в розумінні природи і потреб дитинства, програма буде змінюватися.

Інші підкреслювали також необхідність зробити школу приємним місцем для навчання. Кожна дитина має право на життя, природно, на щастя, і в повному обсязі, як дитина .... Дитинство саме по собі красива частина життя, і діти повинні отримати можливість для вільної, повної життя. Ми намагаємося, щоб школи щасливі, привабливих місць для дітей буде дюйма .. . Ми віримо в барвистості, затишок, hominess в наших класах, а в можливості спонтанності Ми хочемо, щоб діти хочуть ходити в школу.

Прогресивні принципи

Слабо структуровані Прогресивна асоціація освіти, організованого в 1919 році, не об'єднаних єдиною всеосяжною філософії освіти. Прогресивні відрізнялася в багатьох своїх теорій і практик, але вони були єдині в своїй опозиції до певної традиційної практики школи. Як правило, вони засудили наступне: (1) авторитарний вчитель, (2) виключне використання книжкових методів навчання або на підручник, (3) пасивного навчання на запам'ятовування фактичних даних, (4) чотирьох стінах філософії освіти, намагалися ізолювати освіти від соціальної реальності, і (5) використання страху або фізичні покарання як форма дисципліни.

Прогресивна асоціація освіти відмовився проголошувати філософію освіти, але нічого оголошувати певні об'єднуючі принципи. Серед них були такі: (1) дитина повинна мати можливість вільно розвиватися природним чином, (2) інтерес, стимулює безпосередній досвід, є кращим стимулом для навчання, (3), учитель повинен бути людиною ресурсів і керівництво по навчанню діяльності; (4) має бути тісна співпраця між школою і домом, і (5), прогресивна школа повинна бути лабораторія педагогічних реформ та експериментів.

Прогресивне утворення і рух в широких рамках американської освіти і теорії, які закликають звільнення дитини від традиційного акценту на зубріння, уроки декламації, і підручник влади в опозиції до звичайних предметом традиційної навчальної програми, прогресивні експериментували з альтернативними видами організації curricuiar - використання діяльність, досвід, вирішення проблем, і метод проектів. Прогресивна освіти, орієнтованого на дитину, що навчається, а не по темі; підкресленою діяльності і досвіді, а не словесні та літературні здібності, і закликав спільні групи навчальної діяльності, а не конкурентної індивідуального навчання урок. Використання демократичних процедур школа розглядалася як прелюдія до спільноти та соціальних реформ. Прогресивізму також вирощують культурний релятивізм, критично оцінити і часто відкидаються традиційні зобов'язання значення. Хоча основним напрямом прогресивного освіти зменшилася в 1940 році і закінчилося в 1950-х років, вона залишить свій відбиток на освіту та школи. Сучасна дитина в центрі прогресизму виражається в гуманітарної освіти та у відкритих освітніх домовленостей на основі британської початкової школи.

ОСНОВНІ ПИТАННЯ

З прогресивними не одного розуму, вони дали різні відповіді на питання про природу освіти, школи, навчання і навчання. Тим не менш, вони змогли домовитися про свою опозицію до традиціоналізму і авторитаризму. У той час як деякі прогресивні вважав, що освіта є процес, спрямований на звільнення дітей, інші були більш зацікавлені в соціальній реформи.

На дитини прогресивно побачив школу як місце, де діти будуть вільно експериментувати, грати, і для самовираження. Ті, схильні до більш соціальної точки зору побачили школу громадському центрі або в агентство соціальних реформ.

Прогресивні в цілому не були зацікавлені у використанні програма для передачі предметів для студентів. Швидше за все, навчальний план повинен був прийти з дитиною. Навчання може здійснюватися в різних формах, таких як рішення проблем, екскурсії, творчі художнього вираження, а також проектів. Перш за все, прогресивних побачили навчальний процес в якості активного, захоплюючим, і все змінюється. Прогресивні педагоги відхилив бар'єри класу, раси чи віросповідання, що як правило, щоб тримати людей один від одного. Вони вважали, що, як студенти спільно працювати над проектами на основі їх спільної часткової досвід, вони ламаються ізоляції, знижує якість людського досвіду.

НАСЛІДКИ ДЛЯ учителем СЬОГОДНІ

Прогресивна вчителів, які йдуть експериментатор філософська спрямованість як правило, прагнуть включити вирішення проблем, проектів, робочої групи, а також заходи в їхні навчальні методики і клас стилю. Наприклад, середній або середній школі вчитель може залучити студентів у соціальній одиницею дослідження на чорному внесок в американське життя. Студенти можуть працювати в групах, кожна група зробить внесок в загальний проект. Серед проектів групи, можуть бути наступні: Група буде відслідковувати походження американських негрів в Африці і работоргівлі. Таке дослідження буде включати дослідження і читання географічних, економічних, антропологічних та історичний характер. Кожен студент в групі буде розслідувати особливий етап проблеми, а результати потім буде інтегрована в весь проект.

Група B може визначити провідну чорний внесок в американську культуру і підготувати біографічні нариси класу презентацій. Ця група могла б також організувати виставку, яка включала фотографії та відомості про внесок кожного чорного лідера.

Група C може дослідженню сучасних досягнень, проблем і питань, що стоять перед чорношкірих американців. Студенти можуть консультуватися поточних газет і журналів і підготувати альбом з газетними вирізками, щоб ілюструвати сучасний стан американців чорний. У різних групах працюють над своїми проектами, учитель виступає в якості посередника ресурсів. Робота з кожною групою окремо, він чи вона пропонує джерел і допомагає студентам знайти інші способи переслідування проекту.

TEXT 7

СОЦІАЛЬНА RECONSTRUCTIONISM

У той час як Deweyite практик та проектів, метод, орієнтованого на дітей та творчих орієнтованих прогресивні педагоги підкреслювали індивідуальність дитини, іншими прогресивними були кровно пов'язаних із соціальними змінами. Ці прогресивні, званий соціальний reconstructionists, стверджував, що прогресивне освіта повинна зробити більше, ніж реформи соціального і освітнього статусу-кво, вона повинна прагнути до створення нового суспільства .. Соціальні reconstructionism будуть розглянуті в якості окремої педагогічної теорії, її витоки, проте, частина прогресивного руху в освіті. Соціальні reconstructionism стверджує, що людство перебуває в стані глибокої кризи культури. Якщо школи відображають домінуючі соціальні цінності, так як традиційні освітні теоретики припускають, то, згідно reconstructionists, організованого освіти буде просто передавати соціальних бід, що симптоми поширених проблем і страждань, долають людства. Reconstructionists взагалі стверджують, що тільки законна мета по-справжньому гуманного освіти є створення світового порядку, в якому люди контролюють свою власну долю. В епоху ядерної зброї, вони бачать нагальну необхідність для суспільства, відновити себе, перш ніж він руйнує себе.

При аналізі культурного кризи, reconstructionists стверджують, що, хоча людство перейшло від сільського господарства та сільського суспільства до міського та технологічного суспільства на рівні винаходів і наукових відкриттів, є серйозне відставання в культурної адаптації до реалій технологічного суспільства . Людство досі відновити його значення для того, щоб зрівнятися із змінами в технологічних цілях, а також організованою освіта відіграє важливу роль в скороченні розриву між цінностями культури і технології.

Reconstructionist МИСЛЕННЯ

Reconstructionists рекомендують вчителям і школам почати критичний аналіз культури, в якій вони живуть. Вони повинні бути спрямовані на визначення основних напрямків суперечки, конфлікти і невідповідності і домагатися, щоб дослідити і вирішити їх. Наприклад, деякі країни користуються великим в той час як інші народи стикаються з постійною загрозою голоду. Хоча деякі люди насолоджуються розкішшю, багато з них є жертвами хвороб і бідності. Хоча соціально-економічний розрив не такий широкий, в Сполучених Штатах, як і в деяких інших країнах, все ще очевидні і причини багатьох наших нинішніх проблем. Освіта повинна піддавати ці соціальні протиріччя і спробувати вирішити їх таким чином, що прості люди можуть визначити розподіл і контроль над ресурсами планети. Reconstructionists також вважаємо, що технологічна ера є одним з величезних взаємозалежності. Події в одній області земної кулі буде мати вплив на інші райони. Забруднення, наприклад, не обмежується одним місцем або одним народом. У цьому взаємозалежному світі, старі форми освіти, підкреслив, або ізоляціонізм і націоналізм є застарілими. Нове утворення для реконструйованих товариства повинні визнати реальність взаємозалежному світі, що є міжнародний характер. В епоху, коли ядерна зброя множаться, війна чи конфлікт у будь-якому районі земної кулі, являє собою потенційну загрозу для всього людства. Таким чином, Reconstructionist взагалі буде прагнути до інтернаціоналізації навчальних програм, так що чоловіки і жінки, дізнавшись, що вони живуть в глобальному селі. Соціальна reconstructionists загальна стурбованість тим, що виживання людини та освіта взаємно пов'язані між собою. Щоб забезпечити продовження нашого роду на цій планеті, ми повинні стати соціальні інженери, побудова нашого курсу змін і потім за допомогою наших наукових і технологічних знань, щоб прийти до поставленої мети. Reconstructionist програму навчання буде один, що (1) критично розглядає культурну спадщину (2), не бояться досліджувати найбільш спірних соціальних питань; (5) навмисне в досягненні конструктивних соціальних змін; (4) культивує планування відносини, і (5) залучає студентів та викладачів у певної програми соціальних, освітніх, політичних та економічних змін в якості засобу загального культурного відродження.

ОСНОВНІ ПИТАННЯ

Соціальна reconstructionists переконані, що новий суспільний лад відбудеться тільки педагоги виклик застарілим концепціям знання, освіта, навчання і навчання і почати ретельно сплановані і спрямовані освітні зміни, що призведе до соціальних змін. Як і прогресивні, соціальних reconstructionists побачити знань в інструментальній умовах. Галузей знань, які особливо корисні соціальних наук - антропології, економіки, соціології, політології та психології. Ці соціальні науки дають уявлення, інформації та методів, які можуть бути використані в розробці стратегій для запланованих соціальних змін в сучасному суспільстві.

Освіта для соціальної reconstructionists, призначений, щоб пробудити свідомість студентів про соціальні проблеми і активно залучати їх до вирішення проблеми. Щоб пробудити громадську свідомість, учням пропонується поставити під сумнів статус-кво і досліджувати спірні питання в релігії, економіки, політики та освіти. Саме вивчення спірних питань, що студент буде розвивати альтернативи загальноприйнятою.

Школа як соціальний агентство установи, в якому нові пропозиції для зміни суспільства повинні підкреслювати і заохочувати, але не як чисто інтелектуальним вправою. У школі, а інструмент для створення альтернативних політичних, соціальних та економічних форм, інститутів і процесів. Так як на передній край зміни, школа буде знаходитися в центрі скандалу.

Соціальні reconstructionists твердо прихильні рівності або справедливості в суспільстві та освіті. Для них бар'єри соціально-економічного класу і расової дискримінації, повинні бути ідентифіковані, розглянуті та знищені. В американському контексті соціальних reconstructionists часто були політичні та освітні активістів, які вважають, що школа повинна сприяти більшій відкритості інтелектуальні, соціальні, і матеріальні ресурси американського життя.

НАСЛІДКИ ДЛЯ учителем СЬОГОДНІ

Для Reconstructionist учитель, школа повинна бути використана в якості агентства змінити суспільство, щоб поліпшити якість життя людини. Освіта не має бути визначено виключно в академічних термінах, як це робиться perennialists і ессенціалістов, але повинні бути використані як інструмент навмисне соціальних змін.

Для того, щоб приступити до порядку дня створення нового суспільства, вчителів буде стимулювати студентів для виявлення та діагностики основних проблем, що стоять перед людськими істотами на планеті Земля. Серед проблем, які загрожують виживання людини є забруднення навколишнього середовища, загроза ядерної війни, голоду і поширення епідемій таких захворювань, як СНІД. Reconstructionist вчителі не хочуть бути нейтральним коментаторів про світові проблеми. Вони хочуть бути віддані вирішенню цих проблем на благо людства. Reconstructionist класі, таким чином, місце, де викладачі та студенти мають намір активно працювати за умисне соціальних змін. Reconstructionist орієнтації сумісний з програмами компенсаційних освіта, школа інтеграції, а також загальні і двох культур освіти. Reconstructionists заохочують міжнародне освіту як засіб зниження світового конфлікту. Оскільки вони зацікавлені в розробці політики, reconstructionists зацікавлені у вивченні ідей великих мислителів і утопічні в проведенні футуристичних досліджень, які служать для прогнозування ходу речей.

Текст 8 ЕКЗИСТЕНЦІАЛІЗМ

Замість того, щоб складові систематичної філософії екзистенціалізму це спосіб вивчення життя в дуже особистої манері. Він став популярним в після закінчення Другої світової війни. У певному сенсі, екзистенціалізм являє собою почуття відчаю, але вона також містить дух надії. Освіта, яку слід за екзистенціалістські орієнтації буде підкреслювати глибокі особисті роздуми про свої зобов'язання і вибір.

КЛЮЧОВІ КОНЦЕПЦІЇ

Екзистенціаліст автор Жан-Поль Сартр заявив, що "існування передує сутності". Це означає, що людські істоти народжуються і увійти в світ без консультації. Вони просто тут в світі, що вони не роблять або форму. Тим не менш, вони мають волею, або, що дає їм свободу робити вибір і створювати свої власні цілі для існування. Як люди живуть, вони штовхають в ряді вибір рішення ситуації. Деякі варіанти хвилини і тривіальний. Інші варіанти, однак, мати справу з метою життя. Це рішення, які призводять до особистої самоідентифікації. Людина створює своє власне визначення і робить його або її власної сутності. Ви те, що ви хочете бути.

Екзистенціалістські концепції людини як творця своєї власної сутності істотно відрізняється від ідеалістів і реалістів, які бачать людину як універсальної категорії. У той час як ідеаліст або реаліст бачить людину як жителя значущих і пояснити світу, екзистенціаліст вважає, що світ байдужий до людські бажання, бажання і плани. Людину свободи спільного, скажімо, екзистенціалісти, які також вважають, що відповідальність свого вибору повна.

Екзистенціалізм також акцентує увагу на поняття туги або страху. Кожна людина знає, що його доля і смерть кінцева зникнення і що його присутність в світі носить тимчасовий характер. Як свідоме істота, людина повинна нести знання остаточний провал з кожним днем. Саме з цим почуттям філософський страх, що кожна людина повинна робити вибір, про свободу і рабстві, любов і ненависть, мир і війна. Як робить ці вибори, питання завжди присутні: Яка різниця, що робити J я тут і що я вибрав, те, що я? Згідно екзистенціалісти, людина відчайдушно істоти, які розуміють, що життя має тимчасовий характер. Вони живуть у світі, де решта - особи, інститути та установи, - знаходяться в постійному пошуку, щоб зазіхати на і порушують їх вибір рішень свободи. Але екзистенціалізм не бачить надії за відчаю. Відповідь кожної людини на життя має бути заснована на відповіді на це питання. Чи повинен я вибрати для самостійної людини, або ж я хочу бути визначені інші? Незважаючи на відчайдушні, кожна людина має можливість любити, створення та буття. Кожен може вибрати для нього внутрішній спрямований, справжнє обличчя. Справжній чоловік це той, хто вільний і усвідомлює свою свободу. Така людина знає, що кожен вибір дійсно акт особистого створення вартості. Справжній людина визначає самого себе і усвідомлює, що самовизначення є особиста відповідальність.

З екзистенціалісти свідомо уникав систематизації їх філософією фі ¬ важко класифікувати його метафізичних, епістемологічних, аксіологічний і логічних позицій. Тим не менш, деякі зауваження щодо цих областях може служити ілюстрацією екзистенціалістські точки зору. Метафізично, кожна людина створює свою власну позицію по суті, або сутність, створений індивідуальний вибір. Гносеологічно індивід вибирає, знаючи, що він або вона хоче мати. Це аксіології, що є найбільш важливим для екзистенціалістів, тому що людські істоти створюють свої власні цінності через вибори, що вони роблять. Нарешті, логіка, до якої людина поділяє це питання індивідуальних переваг.

ОСНОВНІ ПИТАННЯ

Освітні наслідки екзистенціалізм багато. Екзистенціаліст розуміє, що ми живемо в світі фізичної реальності, і що ми розробили корисний і наукових знань про ці реалії. Тим не менше, найбільш важливі аспекти нашого життя особистої і ненауковим. Таким чином, на питання ми попросили про знання та освіті, екзистенціалісти би сказати, що найважливіший вид знання про стан людини, і вибір, який кожна людина повинна зробити. Екзистенціалістів ще більше говорять, що освіта є процес розвитку свідомості про свободу вибору і про сенс і відповідальність за вибір. Освіта покликане створити в нас почуття самосвідомості і внести свій вклад в нашу справжність, як людські істоти.

Екзистенціаліст педагог буде стимулювати студентів брати участь в філософствування про сенс людського досвіду життя, любові і смерті. Екзистенціаліст вчитель буде також піднімати ці питання, і поклав їх перед студентами. Сумнів процес буде рости в діалог між членами навчальної групи. Слід пам'ятати, що відповіді на ці питання були б особисті і суб'єктивні для кожної людини і не може бути виміряна на стандартних тестах.

Екзистенціаліст програма буде складатися з досвіду і предметів, які піддаються філософський діалог. Вони були б предмети, які жваво зобразити окремі чоловіки і жінки в акті прийняття рішень. Після прийняття екзистенціаліст вибір настільки особистим і суб'єктивним, ті предмети, які є емоційні, естетичні та поетичні які підходять до екзистенціалістські навчального плану. Література і біографія є важливим джерелом для виявлення вибір рішень умовах. Драми і фільми, які яскраво зобразити стан людини і людського рішення мають розглядатися й обговорюватися студентів. На додаток до літературні, драматичні, і біографічні теми, студенти також повинні знайти режими самовираження. Вони повинні мати можливість вільно експериментувати з художніми засобами масової інформації, драматизувати або конкретні емоції їх, почуття та ідеї. Екзистенціаліст клас повинен бути багатим у матеріалах, які піддаються самовираження.

Школі, екзистенціаліст педагог, це місце, де люди можуть зустрітися і вести діалог і дискусію про власне життя і вибір. Так як кожна людина перебуває в такому ж скрутному становищі і має ті ж можливості, кожна людина повинна мати можливості для навчання. В школу, і вчителі, і студенти повинні мати можливість задавати питання, пропонувати відповіді, і вступити в діалог.

НАСЛІДКИ ДЛЯ учителем СЬОГОДНІ

Навчання з екзистенціалістські точки зору це не легко, тому що цілі та завдань ¬ tives не може бути визначений заздалегідь, учитель. Вони визначаються по кожному студенту, як фізична особа. Замість введення цілей на студента, екзистенціаліст вчитель прагне створити поінформованість кожного студента, що він чи вона в кінцевому рахунку, відповідальність за його або її власну освіту і самовизначення. При створенні цього усвідомлення, екзистенціаліст учитель заохочує учнів для виявлення і вивчення інститутів, сил і ситуації, які, як правило, обмежують свободу вибору. Екзистенціальна вчителя прагнуть створити відкриті класи, в яких свобода вибору у максимальна. У цих відкритих середовищ навчання, метод навчання є однією з форм самонавчання. Студент пропонується розробити його або її власної Я-концепції та ідентичності як людину.