Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка курсова. останя редакція.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
27.08.2019
Размер:
43.59 Кб
Скачать

3. Узгодження плану з керівником роботи й оформлення завдання

                    План курсової роботи, погоджений з керівником, має передбачати питання, що розкривають зміст теми. Структура курсової роботи містить такі частини: 

Вступ

Розділ 1 – вивчення теоретичних питань, методологічних засад, визначення та      дослідження класифікаційних ознак предмету дослідження, особливості його вивчення  у сфері  туризму та курортів.

Розділ 2 – стисла характеристика об’єкта дослідження, вивчення й узагальнення економічних процесів, інформаційних та аналітичних матеріалів; економічний аналіз стану предмету дослідження тощо.

Розділ 3 – пропозиції та рекомендації щодо удосконалення (оптимізації) предмету дослідження.

Висновки та пропозиції

Список використаної літератури та джерел

Додатки

               Орієнтовний варіант змісту курсової роботи наведено в додатку Б.

              Змінювати  пункти плану можна в разі погодження з керівником та обґрунтування доцільності таких змін.

           

4. Збір вихідної інформації на підприємстві

          Після вивчення літератури з теми та складання  плану курсової роботи студент приступає до збору практичних матеріалів на тому підприємстві, за матеріалами якого він виконує роботу. Організація збору інформації передбачає:

 ●  визначення показників, що належить зібрати;

 ●   збір і розрахунок окремих показників;

 ●  правильне документальне оформлення результатів розрахунків .

             Робота з аналітичними матеріалами проводиться в кілька етапів.

              На першому етапі слід розробити перелік усіх вихідних показників з кожного досліджуваного питання.

               На другому етапі слід скласти зведений перелік усіх вихідних показників із теми. При цьому вихідні показники, потрібні для вивчення окремих питань, підлягають логічному аналізу з точки зору їх повторення, взаємозв’язку та можливості одержання подальших аналітичних показників.

              На третьому етапі слід визначити джерела інформації щодо кожного вихідного показника. При цьому виявити, які показники можуть бути одержані зі статистичних даних, із матеріалів дослідження економічної літератури, а які належить отримати з фінансової та статистичної звітності.

               Використовуючи показники фінансової та статистичної звітності, слід визначити джерела отримання даних (форму звітності), період, за який здійснено збір показників (він повинен бути порівняльним), одиниці виміру.

               Звітні дані мають охоплювати період у 2-3 роки, що передують даті затвердження плану  роботи.

             Основною формою документального оформлення матеріалів є табличні інформаційні документи. Вони можуть надаватись у вигляді зведених чи окремих таблиць.

                Показники в таблицях групують за окремими питаннями (розділами) курсової роботи чи за  характеристиками окремих видів туристичної діяльності.

              Побудова аналітичних  таблиць передбачає певну черговість показників, одержаних за даними фінансової та статистичної звітності. Слід перевірити взаємозв’язок показників в окремих формах (ідентичність одиниць виміру, порівняльність періодів звітності тощо).