Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вогняні стріли, себто докази любові.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
27.08.2019
Размер:
187.39 Кб
Скачать

18. І, несучи Свій хрест, Він вийшов на місце, що зветься Череповищем (Йо. 19, 17).

Ось Спаситель світу, обтяжений хрестом, іде вмирати за людей. Це Боже Ягнятко не скаржиться, але дозволяє, щоб пожертвували Його на хресті за наше спасіння.

Моя душе, товаришуй Ісусові, що йде вмирати за тебе, бо любить тебе і хоче відпокутувати твої гріхи. Мій Ісусе і мій Боже, скажи мені, чого бажаєш від людей за те, що з любові до них віддаєш Своє життя? Св. Бернард відповідає, що Христос не бажає нічого іншого, за винятком любові: «Якщо Бог любить людей, то нічого не домагається від них, хіба щоб любили Його».

Мій Спасителю, Ти так дорого заплатив за нашу любов. Невже між людьми знайдеться хтось, що відмовиться любити Тебе? Тішуся, що всі святі, Пресвята Богородиця і Твій Небесний Отець люблять Тебе. На жаль, чимало людей не хочуть знати Тебе! А скільки людей, хоч знає, все таки не хочуть любити Тебе! Безконечна Любове, вчини, щоб люди пізнали і полюбили Тебе! Аби я міг своєю кров'ю і смертю вчинити, щоб всі люди любили Тебе!

На жаль, і я колись, хоч знав, все таки не любив Тебе. Ти ж урешті Своєю ласкавістю приневолив любити Тебе. Нещасний був той час, коли я втратив Твою ласку! На щастя, жаль, який тепер відчуваю, бажання вповні належати до Тебе і Твоя смерть за моє спасіння розбуджують у мені довір'я, що Ти, моя Любове, вже пробачив мені і тепер любиш мене.

Мій Ісусе, аби я міг померти за Тебе, як ти помер за мене! Хочу любити Тебе і трудитися, щоб подобатися Тобі, хоча б не було ніякої кари для тих, що не люблять Тебе. Ти розбудив у мені це бажання, отож подай силу виконати його. Моя Любове і Надіє, не опускай мене. Поможи мені співдіяти з Твоєю любов'ю до мене, як довго житиму на землі. Ти бажаєш мене, тому хочу вповні належати до Тебе. Мій Боже, мій Скарбе і моє Все, люблю Тебе. Хочу жити і вмирати, повторюючи ці слова: «Люблю Тебе, люблю Тебе, люблю Тебе!»

19. Як ягня мовчить перед стригуном, так і Він не відчинив Своїх уст (Іс. 53, 7).

Скопець кандакійської цариці читав ці слова, але не розумів їх, як натхнений Богом апостол Филип вступив до його повозу і пояснив йому, що пророк говорив про Спасителя (Дії 8, 32). Христос зветься Ягнятком, бо Його немов невинне ягня спочатку мучили в Преторії Пілата, заки повели на смерть. Ось тому св. Йоан Хреститель каже про Нього: Ось Боже Ягня, що бере на Себе гріхи світу! (Йо. 1, 29). Ісус це Боже Ягня, що терпить і вмирає на хресті як жертва за гріхи людей. Пророк Ісая кличе: Він дійсно взяв на Себе наші хвороби і наші болі! (Іс. 53, 4).

Бідні ті люди, що не мають Ісуса Христа у своїм житті. У дні Страшного Суду вид цього загніваного Ягнятка змусить їх закликати до гір: Горивпадіть на нас і закрийте нас від обличчя Того, що сидить на престолі, і відгніву Ягняти! (Одкр. 6,16).

Моє Боже Ягнятко, хочу завжди любити Тебе, хоч колись не любив Тебе. Я був сліпий, але тепер Ти просвітив мене і показав, якого великого зла я допустився, як відвернувся від Тебе. Ти виявив мені безконечну любов, на яку заслуговують Твоя безконечна доброта і любов, якими Ти полюбив мене. Ось тому всім серцем каюся, що образив Тебе. Тепер люблю Тебе понад усе.

Рани і Крове мого Спасителя, ви розбудили любов в безчисленних душах. Розбудіть її теж і в моїй душі. Мій Ісусе, пригадуй мені завжди Свої Страсті, муки і безчестя, яких Ти зазнав ради мене, щоб я відв'язався від земських дібр і звернув до Тебе всі свої почування, бо ти — єдине моє безконечне Добро.

Боже Ягнятко, що померло на хресті за мене, люблю Тебе. Ради мене Ти не відмовився від страждань, тому й я не відказуюся від тих страждань, які захочеш послати мені. Не буду більше скаржитися на хрести, що посилатимеш мені. Як же міг би скаржитися, коли вже від стількох літ я повинен бути в пеклі? Подай мені ласку любити Тебе, і потім чини зо мною те, що подобається Тобі. Ось тому кличу з апостолом Павлом: Хтовідлучить мене від любові Христа? (Рим. 8, 35). Мій Ісусе, тільки гріх може відлучити мене від Твоєї любові. Не дозволь, щоб я грішив. Радше пошли мені смерть, аніж мав би я згрішити. Вчини це ради Своїх Страстей.

Пресвята Діво Маріє, ради твоїх болів благаю Тебе: «Бережи мене, щоб я не помер у гріху!»

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]