Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вогняні стріли, себто докази любові.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
27.08.2019
Размер:
187.39 Кб
Скачать

23. Пожертвував Себе, бо Сам цього хотів (Іс. 53, 7).

У хвилині Свого Втілення Божий Син побачив перед Собою всі душі, які мав відкупити. Моя душе, ти вже тоді станула перед Ісусом Христом з усіма своїми гріхами, і за Тебе Христос прийняв муки, які витерпів у житті і при смерті. Вже тоді Він отримав пробачення для тебе і запевнив всі ласки, що їх ти мала дістати від Бога. Запевнив тобі так само просвічення і люблячі поклики, поміч перемагати спокуси, духовні потіхи, сльози, зворушення при роздумуванні про Його любов і почуття болю на згадку, що ти образила Його.

Мій Ісусе, отож уже від самого початку Свого життя Ти взяв на Себе всі мої гріхи та погодився надолужити за них Своїми болями. Ти Своїми стражданнями звільнив мене від вічної смерті, як стверджує пророк Ісая, кажучи:Ти врятував моє життя від небезпеки, відкидаючи від Себе мої гріхи! (Іс. 38, 17). Мій Боже, замість того, щоб карати мене за численні зневаги, Ти збільшив ласки і милосердя, щоб здобути Собі мою любов. Мій Ісусе, це вже сталося, бо тепер всією душею люблю Тебе. Кого ж буду любити, як не люблю Тебе? Мій Ісусе, я прогрішився, бо стільки років не любив Тебе. Будь ласка, пробач мені цей гріх. На майбутнє буду намагатися подобатися Тобі. Твоя ласка викликала в мене сильне бажання жити для Тебе і відв'язуватися від всього створеного.

Мій Ісусе, бажання і прикрість, які відчуваю, це Твої дари. Моя Любове, помагай мені залишитися вірним Твоїй любові, бо знаєш мою неміч. Вчини, щоб я вповні належав до Тебе, як Ти вповні належиш до мене. Моє єдине Добро, люблю Тебе. Мій Скарбе, люблю Тебе. Мій Ісусе, люблю, люблю, люблю Тебе.

Пресвятая Богородице, помагай мені.

24. Посилаючи Свого Сина, що прийняв на Себе природу грішного чоловіка, Бог осудив гріх через Втілення (Христа) (Рим. 8, 3).

Бог послав Свого Сина, що стався чоловіком, подібним до інших грішних людей, щоб Він відкупив нас, св. Павло каже: Христос нас викупив від прокляття закону, ставши за нас прокляттям, бо написано: “Проклят усякий, хто висить на дереві” (Гал. 3,13).

Ісус Христос хотів з'явитися у світі як злочинець, прибитий до хреста, щоб звільнити нас від вічного прокляття. Предвічний Отче, змилосердься наді мною ради Свого Сина, який так Тобі дорогий. А Ти, Ісусе, мій Спасителю, що Своєю смертю звільнив мене з неволі гріха, в якім я народився, і від гріхів, що по хрещенні допустився, переміни нещасні кайдани, що колись вчинили мене рабом Люцифера, у золоті кайдани Твоєї святої любові, щоб вони лучили мене з Тобою. Вияви силу Своїх заслуг, переміняючи мене з грішника у святого.

Хоч уже стільки років я повинен горіти в пеклі, все таки ради Твоєї смерті надіюся на Твоє безконечне милосердя, що воно поможе мені любити Тебе і вповні належати до Тебе.

Нехай прийде Твоє Царство! Мій Ісусе, пануй над моєю душею. Вчини, щоб вона слухала Тебе, шукала та зітхала за Тобою. Земські почування, забирайтеся з мого серця, щоб Божа Любов могла запанувати в нім. Нехай це полум'я Божої любові завжди палає для Бога, що помер за мене.

Мій Ісусе, люблю Тебе. Мій Любий, люблю Тебе. Ніхто не любить мене більше, ніж Ти, тому, мій Скарбе і моє Все, вповні віддаюся і присвячуюся Тобі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]