Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Федосова_Тонкачеев_Давидюк.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
27.08.2019
Размер:
1.97 Mб
Скачать

12. Вказівки до оформлення пояснювальної записки та креслень

Отримані технологічні рішення остаточного варіанта виконання окремого комплексного процесу становлять принципову базу технологічної карти з виконання відповідного процесу. технологічна карта складається з пояснювальної записки, де обґрунтовуються розрахунки відповідних принципових технологічних рішень; та графічної частини, де подаються організаційні схеми виконання цих рішень з переліком необхідного матеріально-технічного забезпечення та техніко-економічних показників тощо.

Структура та зміст технологічної карти з виконання окремого комплексного виробничого процесу регламентується державними будівельними нормами "Організація будівельного виробництва" (ДБН А. 3 1-5-96).

Формування записки

У пояснювальній записці, що прикладається до креслень, обґрунтовуються необхідні розрахунки, положення й описи основних організаційно-технологічних рішень, взятих у графічних матеріалах. У записці не повторюються матеріали, які знаходяться в технологічній карті: мають бути лише обґрунтування і робоче пророблення прийнятих рішень, що знайшли в ній відбиток у вигляді схем, креслень і таблиць.

Пояснювальна записка оформляється чорнилом на одному боці аркуша стандартного паперу (формату А4). Аркуші треба наскрізно пронумерувати, проставляючи порядкові цифри у верхньому правому кутку кожної сторінки. Зшивати сторінки потрібно з лівої сторони, для чого на кожній сторінці залишається поле завширшки 2,5 см.

На обкладинці пояснювальної записки робиться рамка (по 1,0 см від кожного краю обкладинки), зверху вказуються повні назви університету і кафедри, посередині – тема, група, курс, фах, прізвище студента і керівника, внизу – рік виконання.

На початку розміщується зміст, далі завдання на проектування зі схемою об'єкта. Безпосередньо записка починається зі вступу і завершується списком використаної літератури.

Графічна частина

Графічна частина виконуються на стандартному аркуші ватману формату А1 (594х841 мм). Загальна схема компонування графічного матеріалу на аркуші ватману формату А1 наведена на рис. 5.

Рис. 5. Загальна схема компонування графічного матеріалу на аркуші ватману формату А1.

1 – план-схема наземної частини будівлі, де вказані маркування і послідовність монтажу конструкцій (з поданням монтажних дільниць, захваток, розташуванням зупинок монтажних кранів); 2 – монтажно-маркувальна схема стінових панелей, 3 – те ж, панелей перекриття; 4 – розріз-схема монтажу конструкції наземної частини будівлі, що знаходяться в найбільш несприятливих умовах; 5 – графік виконання робіт; 6 – техніко-економічні показники виконання робіт (по варіантах і по проекту в цілому); 7 – відомість потреби в машинах, устаткуванні, інструментах; 8 – відомість чиселово-кваліфікаційного складу робітників; 9 – вказівки до вико­нання робіт; 10 – заходи з безпеки праці; 11 – область застосування технологічної карти; 12 – штамп

Оформлення графічних матеріалів на аркуші виконується відповідно до чинних держстандартів по оформленню конструкторської документації.