Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Фірма КНАУФ.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
2.41 Mб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Київський національний університет будівництва і архітектури

Звіт про проходження ознайомчої практики

Підготував: студент групи

ТБКВМ – 11

Данилішин О.

Перевірили: Петрикова Є.М.

Омеліна О.О.

Київ 2011

Фірма кнауф

Історія створення

Фірму КНАУФ створили брати Альфос та Карл Кнауф 1932-му році. Перша гіпсокартонна плита за сприяння КНАУФ вийшла 27-го січня 1999-го року.КНАУФ є провідним підприємством європейської індустрії виробництва будматеріалів. Воно випускає широкий асортимент продукції для обробки стін, стель і підлоги усередині приміщень. Основною продукцією КНАУФ на більш ніж 100 підприємствах Європи, Північної Америки, а також в Китаї і Ірані є гіпсокартонні листи, металеві профілі, гіпсові перегородки, сухі суміші, полістирол, перліт, устаткування для машинної обробки штукатурних розчинів і ін.

Ще в 70-х роках компанія КНАУФ зав'язала перші контакти з українською будівельною індустрією, в основному це було науково-технічне співробітництво з українськими університетами та науково-дослідними інститутами. Тому відразу, як тільки Україна стала на шлях розвитку вільної ринкової економіки, компанія КНАУФ перейшла до тіснішої співпраці, розуміючи, що український внутрішній ринок в цьому сторіччі отримає потужний розвиток, і тому німецькі підприємства повинні бути представлені на ньому вже сьогодні.

Активна діяльність компанії на українському ринку почалася в серпні 1996 року зі створення дочірньої фірми "КНАУФ - Маркетинг". Наприкінці 1997 року компанія КНАУФ запропонувала свій проект реконструкції заводу "Строймак". Компанія КНАУФ справила повну технічну реконструкцію цеху з виробництва гіпсокартонних листів, яка була проведена завдяки інвестиціям, що склали більше 30 млн. марок. А вже в лютому 1999-го завод видав першу продукцію. По суті "СтроймакКнауф" став абсолютно новим підприємством, по технологічному оснащенню знаходяться на рівні кращих підприємств Європи. В цілому на підприємстві зараз працює близько 200 чоловік.

Фірма КНАУФ не обмежує себе тільки виробництвом систем сухого будівництва.Велика увага приділяється навчанню фахівців будівельної галузі сучасним методам сухого будівництва, і саме з цією метою в 1999 році в м.Києві було відкрито навчальний центр КНАУФ. Наступні інвестиції спрямовуються на створення навчальних центрів в інших містах Україні. Враховуючи зростання інвестицій в будівельну галузь Донецького регіону на базі Донбаської державної академії будівництва та архітектури, напередодні її 30-річного ювілею, 10 січня 2002 року відкривається навчальний центр Кнауф-ДонДАБА. На 2002 рік заплановано сприяння навчальному процесу в середніх спеціальних навчальних закладах та профтехучилищах із застосуванням підручника по сухому будівництву, виданого з грифом Міністерства освіти і науки. На затвердженні в Держбуд України знаходяться каталоги технічних рішень з основних систем внутрішнього оздоблення будівель, які полегшать будівельникам і проектувальникам грамотне застосування цих систем на практиці. Підприємницька філософія КНАУФ полягає не в отриманні негайної вигоди, а в довгострокових інвестиціях, які стратегічно вигідні не тільки самій фірмі, але і місту, регіону, країні, в якій працює компанія. Своїм капіталом і наданням ноу-хау компанія КНАУФ вносить значний вклад у розвиток української будіндустрії.

Діяльність компанії в країнах Східної Європи оцінена по достоїнству. 24 червня 1998 у місті Дюссельдорфі (Німеччина) компанія КНАУФ отримала першу премію "За видатні досягнення підприємницькі в країнах Центральної та Східної Європи".Вручення премії стало визнанням заслуг компанії в справі розвитку ринкової економіки в Східній Європі, і в першу чергу в Україні та Росії.

Гіпс – основа будівельних матеріалів

Гіпс, основна речовина з якого створюється гіпсокартон. Гіпс - один з найдавніших будівельних матеріалів на Землі. Його білий колір, здатність тверднути при з'єднанні з водою, можливість надання тверднучому складу будь-якої форми давно використовують скульптори і архітектори. Для них він головний робочий матеріал.Завдяки здатності швидко набувати міцність і потрібну форму та виключної екологічній чистоті велика роль гіпсу і в медицині. Відомий у минулому як «алебастр», він широко застосовувався в усьому світі при проведенні ремонтних і будівельних робіт - для внутрішнього оздоблення приміщень та прикраси інтер'єрів ліпниною на стелях і стінах.

Україна багата природним гіпсом. Його видобуток в залежності від глибини залягання може вестися відкритим або шахтним способом.

Використовується в будівельній практиці гіпсове в'язке проводиться в основному з природного гіпсового каменю - двуводного сульфату кальцію (СaSO4х2H2O).

Для того щоб гіпсовий камінь перетворився на в'яжучий, його піддають температурній обробці, під час якої відбувається зневоднення. При звичайних умовах вода виділяється у вигляді пари, а при підвищеному тиску вона може бути отримана у крапельному стані. Така вода з кристалів - найчистіша в природі, а гіпсове терпке, як і вся продукція на його основі, - екологічно чистий негорючий будівельний матеріал, наприклад гіпсокартон.

Вироби з гіпсу мають високий ступінь стійкості до вогню. А сам матеріал створює комфортне середовище проживання завдяки зберігається у вже готових виробах здатності вбирати зайву вологу з повітря і в міру зниження вологості віддавати її назад. Він ніби дихає разом з вами. Застосуванню і розвитку можливостей використання гіпсу в будівництві присвятило і присвячує своє життя не одне покоління сім'ї Кнауф. І можна стверджувати, що багато в чому завдяки діяльності цієї сімейної компанії гіпс займає зараз гідне місце серед інших будівельних матеріалів.

Гіпс, для КНАУФ,транспортують із Шишковецького родовища.