Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
розділ 1 все готово.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
878.54 Кб
Скачать

1.2. Аналіз мікросередовища

      1. Конкуренти:

Неможливо точно назвати конкурентів страхової компанії, тому що на страховому ринку існує понад 100 видів страхових компаній, які кожен по своєму є лідер. В порівнянні з АСК „ІНГО - Україна, то її конкурентами можна назвати : НАСК „Оранта”, «Гарант-Авто», ЗАТ УАСК «АСКА», ВАТ СК «Алькона», Страхова група «ТАС», ЗАТ СК «Кредо-Класик» ЗАТ «СК «Провідна», ТДВ «РОСНО Україна», та іншими., які мають середній вплив на діяльність страхового ринку.

Конкуренція, як правило, відноситься до проведення добровільного страхування. Вона передбачає створення страхувальникам можливостей для висновку договорів майнового і особистого страхування на умовах, найбільш повно відповідних їх інтересам; спонукає страхові організації розробляти і впроваджувати нові види страхування, постійно їх вдосконалити, розширювати асортимент послуг, що пропонуються, орієнтованих на інтереси конкретних соціально-економічних груп населення, а також підприємств, що базуються на різноманітних формах власності, діючих в різних галузях народного господарства.

При проведенні однакових видів страхування конкуренція між страховими організаціями виражається в створенні зручних форм висновку договорів і сплати страхових внесків, зниженні тарифних ставок і точному визначенні винекнення збитку (шкоди), оперативній виплаті страхового відшкодування і страхових сум.

      1. Споживачі:

АСК “ІНГО Україна” надає страхові послуги з 26 філій та більш ніж 100 офісів для обслуговування клієнтів у всіх регіонах України Клієнтами компаніі є провідні українські та іноземні банки, підприємства і компанії котрі представляють різні галузі промисловості та сфери послуг у всіх регіонах країни та за кордоном.

Високу репутацію АСК «Інго Україна» підтверджують перші позиції в національних рейтингах.

Для наших Клієнтів це означає максимально надійний фінансовий захист інтересів, причому не тільки на території Україні, а й у країнах, де працюють компанії-члени групи, - в Росії, Німеччини, Австрії, Фінляндії, Білорусії, Вірменії та інших країнах. 

Наші страхові агенти завжди турбуються про своїх клієнтів, щоб вони завжди були задоволенні нашими послугами.

Чому споживачі обирають страхування в нашій компанії?

1. Ми є надійною компанією, яка входить в десятку лідерів страхового ринку за всіма показниками діяльності.

2. У будь-якому з 26 філій і 100 офісів клієнтам нашої страхової компанії нададуть кваліфіковану страхову допомогу. Для клієнтів працює телефон невідкладної страхової допомоги .

3. Тому що наші клієнти користуються послугами безкоштовного технічного та інформаційного асистансу від наших партнерів, провідних сервісних компаній.

4. Тому що наш сервіс рекомендують як висококласний понад 100 тисяч клієнтів, що вже працюють з нами.

1.2.4 Посередники

Відповідно до ст. 15 Закону України "Про страхування", посередницька діяльність у страхуванні може здійснюватися страховими брокерами та страховими агентами. При цьому законодавство виділяє страхових та перестрахових брокерів.

Основними посередниками « Інго Україна» є « Гарант-Сервіс» і «Фінстар».

В Україні створено Федерацію страхових посередників України, членами якої можуть бути страхові посередники — юридичні особи. Функціонує також Профспілка страхових брокерів, яка об'єднує страхових брокерів — фізичних осіб — підприємців. її метою є захист законних прав та інтересів професійної діяльності брокерів.

Діяльність страхових агентів та страхових брокерів має як спільні, так і відмінні риси. Страховий агент є уповноваженим страховика і діє згідно з агентською угодою в його інтересах. Агент залежить від страхової компанії та пропонує її послуги клієнтам. Страховий брокер є уповноваженим страхувальника або страхової компанії, що хоче перестрахувати ризики (перестраховий брокер). Брокер представляє інтереси клієнта у відносинах із страховою компанією. Незалежність брокера від страховика (або перестраховика) — головна відмінність страхового брокера від страхового агента.