Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
11,12,22.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
135.91 Кб
Скачать

4. Задача – 5 балів.

Необхідно оцінити доросле населення України з ціллю з’ясування його ставлення до нового товару. Визначити обсяг вибірки, який з достовірністю 0,9545 забезпечить граничну похибку даних рівні 2%.

95%=1,96 δ² =0,25 ∆=2%=0,02

Решение

n= t²*δ²/∆²

n = 1.96² * 0,25 / 0,02² = 3,8416 * 0,25 / 0,0004 = 2401 чоловік

Контрольна робота № 1

Варіант № 23

1. Теоретична частина – 5 балів.

Розробка комплексу маркетингу. (Визначення, особливості, приклади).

Комплекс маркетингу - набір змінних чинників маркетингу, що піддаються контролю, сукупність яких фірма використовує в прагненні викликати бажану відповідну реакцію з боку цільового ринку. У комплекс маркетингу входить все, що фірма може здійснити з метою впливу на попит свого товару. Численні можливості можна об'єднати в чотири основні групи: товар, ціна, методи поширення і стимулювання

Чотири складових комплексу маркетингу

Товар-це набір «виробів і послуг», які фірма пропонує цільовому ринку. Так, нове болезаспокійливий засіб компанії «Елен Кертнс» може виявитися «товаром» у вигляді 50 білих таблеток в темно-зеленій пляшці з ковпачком, який зможуть відкрити діти, з трирічним терміном зберігання, марочним назвою «Позбавлення» і гарантією повернення грошей у разі незадоволеності покупця.

Ціна-грошова сума, яку споживачі повинні сплатити для отримання товару. «Елен Кертіс» пропонує роздрібні і оптові ціни, пільгові ціни та знижки, продаж в кредит. Призначена фірмою ціна має відповідати сприймають цінності пропозиції, інакше покупці будуть купувати товари конкурентів.

Методи поширення - різноманітна діяльність, завдяки якій товар стає доступним для цільових споживачів. Так, «Елен Кертіс» підбирає оптових і роздрібних торговців, переконує їх звертати на товар більше уваги і піклуватися про його добру викладенні, стежить за підтримкою його запасів і забезпечує ефективну транспортування і складування.

Методи стимулювання-всіляка діяльність фірми по розповсюдженню відомостей про переваги свого товару і переконанню цільових споживачів купувати його. Так, «Елен Кертіс» оплачує рекламу, наймає продавців, просуває товар за допомогою різного роду спеціальних заходів, організує його пропаганду.

Всі рішення щодо складових комплексу маркетингу багато в чому залежать від прийнятого фірмою конкретного позиціювання товару.

2. Тести (10 тестів) – 10 балів.

1. Знайти вірний вираз.

4. Ринок продавця - це такий ринок, на якому покупці мають більше влади і де найбільш активними „діячами ринку" змушені бути продавці.

2. Встановіть відповідність між типами попиту та видами маркетингу

1) сінхромаркетинг Г) сезонний

2) протидіючий В) нераціональний

3) конверсійний А) негативний

4) ремаркетинг Б) падаючий

3. З січня 2010 року КБ «Альфа Банк» розпочав пропонувати депозитні програми за дуже привабливими умовами, яких раніше не було. Який вид ринкової можливості реалізується? 1. Більш глибоке проникнення на ринок.

4. За допомогою якого заходу здійснюється збір вторинної інформації? 6. Перегляд журналу «Маркетинг в Україні».

5. Фокус-групи застосовуються у: 1. Якісних дослідженнях;

6. Який вид опитування має містити найкоротші питання: 3. Телефонне..

7. Який символ свідчить про те, що торгова марка стала товарним знаком?2. ®.

8. Що є критерієм ефективності маркетингу? 4. Акт купівлі-продажу

9. В чому полягає відмінність асортименту від номенклатури?2. Асортимент більш вузьке поняття, входить до складу номенклатури.

10. Товар е новим, якщо: 1. Його так оцінює ринок.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]