Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
вимоги до курсової.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
276.99 Кб
Скачать

Додатки

Додатки до дипломної роботи мають містити інформаційні матеріали, що становлять базу аналітичних досліджень згідно з обраною темою. Додатки оформлюють як продовження дипломної роботи на останніх її сторінках, розміщуючи їх у порядку появи посилань у тексті.

Кожний додаток повинен починатися з нової сторінки, мати заголовок, надрукований угорі малими літерами з першої великої симетрично відносно тексту сторінки. Посередині рядка над заголовком малими літерами з першої великої друкується слово “Додаток _______” і велика літера, що позначає додаток.

Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки, за винятком літер Г, Є, І, Ї, Й, О, Ч, Ь наприклад, додаток А, додаток Б і т. д. Один додаток позначається як додаток А.

Текст кожного додатка за необхідності може бути поділений на розділи й підрозділи, які нумерують у межах кожного додатка. У цьому разі перед кожним номером ставлять позначення додатку (літеру) і крапку, наприклад, А.2 - другий розділ додатка А;

В.3.1 - підрозділ 3.1 додатка В.

Ілюстрації, таблиці і формули, які розміщені в додатках, нумерують у межах кожного додатка, наприклад: рис. Д.1.2 - другий рисунок першого розділу додатка Д; формула (А.1) - перша формула додатка А.

Vі. Рецензування і захист дипломної роботи

Випускник повинен додати до роботи відгук керівника організації, яка слугувала об’єктом дослідження, завірений печаткою. Цей відгук має свідчити про достовірність наведеної в роботі інформації, правдивість фактичних даних. Бажано, щоб в ньому були підтверджені актуальність теми для підприємства, самостійність автора дослідження, практична значущість аналітичного і рекомендаційного розділів та можливості і перспективи впровадження запропонованих рекомендацій.

На закінчену дипломну роботу керівник дає стислу рецензію (відгук). Відгук наукового керівника має свідчити про самостійність дослідження, актуальність теми, відповідність змісту роботи плану, оцінювати як якість виконання самої роботи, так і якість роботи студента над нею і містити висновок про можливість допуску дипломної роботи до захисту у ДЕК.

Завершена дипломна робота, яка підписана студентом та його науковим керівником, за наявності позитивної характеристики роботи у письмовому висновку наукового керівника, подається на попередній захист у комісію, що складається із викладачів кафедри. Попередній захист включає рецензування роботи членом комісії, стислу доповідь, ретельний перегляд демонстраційних матеріалів.

Зброшурований у твердій палітурці рукопис подається студентом завідувачу кафедри, який приймає рішення щодо дозволу до захисту і оформлює його.

На момент подання до внутрішньої сторінки обкладинки студент приклеює конверт, у якому розміщує супроводжувальні документи (лист-замовлення, відгук керівника підприємства, відгук наукового керівника).

Захист дипломної роботи відбувається на відкритому засіданні державної екзаменаційної комісії, графік роботи якої затверджує директор інституту.

На засідання ДЕК до початку захисту подаються такі документи:

  • витяг із наказу директора інституту про затвердження персонального складу державної екзаменаційної комісії;

  • список студентів екзаменаційної групи, які допущені до захисту дипломних робіт за підписом декана факультету;

  • довідка від деканату про виконання студентом навчального плану та про одержані ним оцінки з теоретичних дисциплін, навчальних та виробничих практик;

  • дипломна робота студента;

  • письмовий відгук керівника дипломної роботи;

  • зовнішня рецензія на дипломну роботу;

  • інші матеріали, які характеризують наукову і практичну цінність виконаної дипломної роботи (довідки про впровадження пропозицій студента у практичну діяльність підприємства, видані статті студента з теми дипломної роботи і т.ін).

Під час підготовки до захисту студент має погодити зі своїм науковим керівником складену ним стислу доповідь щодо дипломної роботи і підготовлені наочні матеріали (4-6 сторінок з найважливішими ілюстративними матеріалами, оформленими у вигляді плакатів або у вигляді ксерокопійованого роздаткового матеріалу; а також дискети, слайди, фотографії, макети, рекламні проспекти тощо).

Обсяг тексту доповіді має відповідати 10 хвилинам виступу, містити основні результати аналізу матеріалів діючого підприємства і творчих розробок щодо визначених моделей управління, пропозицій і рекомендацій, які випливають із проведеного дослідження. Перед захистом слід ретельно прочитати рецензію, особливу увагу звернути на висловлені рецензентом зауваження і по-можливості усунути зазначені недоліки або дати аргументовану відповідь у доповіді.

Наочні матеріали мають послідовно ілюструвати доповідь студента і забезпечувати повноту висвітлення всіх положень, які підлягають захисту.

Процедура захисту протоколюється секретарем комісії.

Студент стисло доповідає комісії сутність проведеного дослідження, дає оцінку отриманим результатам, ілюструючи доповідь наочними матеріалами.

Під час захисту дипломної роботи члени ДЕК, присутні на захисті викладачі, спеціалісти можуть задавати студентові запитання щодо змісту дипломної роботи. Відповіді студента мають бути конкретними, аргументованими і короткими.

Після відповіді студента на запитання оголошується відгук наукового керівника виконаної дипломної роботи.

За результатами захисту дипломної роботи ДЕК приймає рішення щодо оцінки захисту і роботи, про присвоєння спеціалісту відповідної кваліфікації і про видачу йому диплома державного зразка.

Студент, який отримав на захисті дипломної роботи незадовільну оцінку, має бути відрахованим з інституту і в цьому випадку йому видається академічна довідка встановленого зразка. За ним залишається право бути повторно допущеним до складання державних іспитів (якщо він одержав незадовільну оцінку на іспиті) або до захисту дипломної роботи протягом наступних трьох років. Повторно дипломна робота виконується за наявності заяви студента про допуск до захисту, дозволу директора і рішення випускової кафедри про затвердження теми і об'єкта дослідження, призначення наукового керівника. На вимогу кафедри тему дипломної роботи може бути змінено, або в межах тієї ж теми матеріали роботи можуть бути ним суттєво оновлено і доповнено.

Якщо захист дипломної роботи не відбувся з поважних причин, про що студент у ДЕК має подати відповідні документи, директор інституту може подовжити термін його навчання до наступного терміну роботи ДЕК із захисту дипломних робіт, але не більше як на один рік.

На всіх засіданнях ДЕК складається протокол, у який вносяться відповідні оцінки за складання іспитів і захист, записуються запитання членів ДЕК і присутніх на захисті, особисті думки членів ДЕК, зазначається одержаний освітній рівень, а також державний документ про освіту, який видається випускникові інституту. Протоколи підписують голова і члени ДЕК, що брали участь у засіданні, і зберігаються в архіві інституту.

Державна екзаменаційна комісія після завершення роботи складає звіт, у якому відображаються основні кількісні показники щодо рівня і якості успішності за результатами державних екзаменів і захистів з урахуванням характеристик виконаних дипломних робіт щодо впровадження конкретних пропозицій у практику діючих підприємств, застосування сучасних інформаційних і комп'ютерних технологій в аналітичних дослідженнях тощо.