Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
вимоги до курсової.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
276.99 Кб
Скачать

Ііі. Організація виконання дипломної роботи

Термін написання дипломної роботи становить 10 тижнів.

Дипломна робота має виконуватися студентом у повній відповідності до затверджених календарного плану та завдання. У випадках відставання від графіку студент зобов'язаний надати пояснення своєму науковому керівнику або завідувачу кафедри.

На період виконання дипломних робіт на кафедрі складається графік консультацій наукових керівників, згідно з яким забезпечується систематична робота над дипломною роботою студента і наукового керівника. Систематичні консультації допомагають дипломнику у виборі методів дослідження, контролі дотримання вимог, що висуваються до змісту і оформлення дипломної роботи, своєчасному усуненні відхилень. Оперативне і уважне виконання рекомендацій керівника сприяє своєчасному поданню дипломної роботи, є запорукою успішного захисту.

У відповідності до календарних етапів студент має подавати роботу частинами на перегляд, а у встановлений графіком кінцевий термін подати завершену дипломну роботу на рецензування науковому керівникові.

У разі позитивної рецензії наукового керівника дипломна робота допускається до попереднього захисту на кафедрі.

З метою забезпечення попереднього захисту дипломних робіт на кафедрі створюються комісії у складі 3-х – 4-х викладачів у кожній, виходячи з їх спеціалізації за напрямами наукових досліджень та дисциплін, що вони викладають.

Дипломні роботи, які подані на кафедру з порушенням встановлених термінів роботи комісій попереднього захисту, не приймаються до розгляду без дозволу завідувача кафедри.

За наявності позитивної рецензії керівництва об’єкту дослідження, довідки від підприємства про достовірність використаних в аналітичних розрахунках даних, а також відгуку або довідки про впровадження основних пропозицій студента, дипломну роботу реєструють на кафедрі і передають на розгляд завідувачу кафедри, який має прийняти рішення про допуск студента до захисту дипломної роботи на засіданні ДЕК.

Іv. Зміст та обсяги дипломної роботи

Дипломна робота спеціаліста повинна мати обсяг 5,5-6,5 авторських аркушів, 100-110 сторінок рукописного тексту.

Зміст дипломної роботи визначається її темою і відображається у плані, розробленому за допомогою наукового керівника. Відповідно до передбачуваної теми студент самостійно або за рекомендацією керівника добирає літературні джерела (книги, брошури, статті та ін.) й відповідні нормативні документи і складає проект плану, який обговорює з керівником.

План дипломної роботи має бути складним і містити: вступну частину; три і більше розділи, кожна з яких має містити не менш як два параграфи; висновки і пропозиції; список використаних джерел та додатки.

Орієнтовні варіанти планів дипломних робіт наведено у додатку Е.

Вступ

Головним завданням вступної частини (вступу) є обґрунтування актуальності і практичної значущості обраної теми дипломної роботи (“….що і зумовило вибір теми”), особливостей постановки і вирішення питань стосовно конкретних умов дослідження. Крім того, в цій частині роботи слід чітко визначити мету та завдання роботи (спираючись на план), предмет та об'єкт дослідження.

Мета і завдання дослідження. Формулюють мету роботи і завдання, які необхідно вирішити для досягнення поставленої мети. Не слід формулювати мету як “Дослідження...”, “Вивчення...”, тому що ці слова вказують на засіб досягнення мети, а не на саму мету.

Об’єкт дослідження – це процес або явище, що породжує проблемну ситуацію й обране для вивчення.

Предмет дослідження міститься в межах об’єкта.

Об’єкт і предмет дослідження як категорії наукового процесу співвідносяться між собою як загальне і часткове. В об’єкті виділяється та його частина, яка є предметом дослідження. Саме на нього спрямована основна увага студента, оскільки предмет дослідження визначає тему кваліфікаційної роботи, яка зазначається на титульному аркуші як її назва.

Методи дослідження. Подають перелік методів дослідження, використаних для розв’язання поставлених в роботі завдань. Перераховувати їх треба коротко та конкретно, визначаючи, що саме досліджувалось тим чи тим методом. Це дасть змогу пересвідчитися в логічності та прийнятності вибору саме цих методів. Наприклад, зазначення використовуваних методів та інформаційних джерел дослідження у такому вигляді:

“У роботі використано..... методи дослідження”.

“Інформаційною базою слугували вітчизняні та закордонні видання, матеріали преси та фактичні дані з діяльності ... (базове підприємство)”.

Практичне значення одержаних результатів. Подаються відомості про практичне застосування одержаних результатів або рекомендації, як їх використати.

Також у вступі бажано подати коротку інформацію про організацію чи підприємство, на матеріалах якого виконується дипломна робота. Представлення організації, на матеріалах якої виконується дипломне дослідження: “Основою для проведення дослідження та написання дипломної роботи послужили матеріали практичної діяльності ... (повна назва організації)”.

Стисла характеристика підприємства: власність, організаційно-правова форма, галузева приналежність; коли і ким засновано, місцезнаходження, матеріально-технічна база (опис приміщення, складів, транспорту тощо, вартісна оцінка), основні економічні показники за звітний період, чисельність працюючих тощо. Схема структури апарату управління з коментарем.

Обсяг вступу не повинен перевищувати 4-5 сторінок.