Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ММ оформление курсовых, дипломов.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
23.08.2019
Размер:
799.74 Кб
Скачать

5. Рецензування та захист курсової роботи (курсових проектів)

Виконану згідно до встановлених вимог і зброшуровану у м’яку обкладинку курсову роботу студенти здають до деканату факультету менеджменту та економічної кібернетики у визначений кафедрою термін. З деканату зареєстровану роботу передають на кафедру для рецензування.

Курсову роботу рецензує викладач кафедри, який призначається завідувачем кафедри науковим керівником студента. Термін рецензування роботи становить 7 днів.

В рецензії відображається: 1) загальна характеристика роботи; 2) її позитивні сторони; 3) недоліки роботи; 4) висновок стосовно допуску курсової роботи до захисту і попередня оцінка. У випадку оцінювання змістовної частини роботи менш ніж на 25 балів у рецензії здійснюється запис: „Не допускається до захисту” або „На доопрацювання”.

Кількісні критерії оцінювання курсової роботи (курсового проекту) науковим керівником представлені в табл. 1.

Таблиця 1

Критерії оцінювання науковим керівником курсових робіт (курсових проектів)

№№ з/п

Найменування критерію

Нормативне значення, балів

1.

Обґрунтованість актуальності теми, наявність та чіткість формулювання мети і завдань курсової роботи, об’єкту, предмету, методів, інформаційної бази

до 5 балів

2.

Відповідність змісту роботи поставленим цілям та завданням, пропорційність структури роботи, загалом

до 25 балів

У тому числі:

по І розділу

до 7 балів

по ІІ розділу

до 8 балів

по ІІІ розділу

до 10 балів

3.

Повнота і відповідність висновків змісту курсової роботи

до 5 балів

4.

Правильність оформлення курсової роботи

до 5 балів

5.

Наявність та використання економіко-математичних методів і прикладних комп’ютерних програм для обробки аналітичної інформації або обґрунтування заходів

до 5 балів

6.

Наявність логічного зв’язку між розділами курсової роботи

до 5 балів

Усього за критеріями змістовності та оформлення

до 50 балів

7.

Порушення календарного плану виконання роботи

до

- 10 балів

Усього за усіма критеріями

до 50 балів

Підсумкову оцінку курсової роботи (проекту) визначає кафедральна комісія, склад якої визначається завідувачем кафедри. При оцінюванні комісія приймає до уваги інформацію наукового керівника, відображену у його рецензії, та якість захисту курсової роботи (проекту).

У доповіді, що студент готує на захист, повинно бути відображено: актуальність теми, мету курсової роботи (проекту), основні теоретичні і практичні результати, вміння застосовувати знання у вирішенні основних проблем економіки та організації виробництва, самостійно виконувати економічні розрахунки, обґрунтовувати пропозиції. Час доповіді - 5-7 хвилин.

Для підсумкового оцінювання курсових робіт в Криворізькому економічному інституті застосовується 100-балова шкала. Отримана студентом підсумкова оцінка одночасно фіксується у відомості у 4-баловій шкалі («відмінно», «добре», «задовільно» або «незадовільно»), а також у буквених символах ECTS («А», «В», «С», «D», «E», «FX», «F»).

Основними умовами одержання оцінки є:

- на „відмінно” оцінюється курсова ро­бота, в якій присутній самостійний аналіз теоретичного і фактичного матеріалу, творчо досліджена тема, зроблені самостійні правильні виснов­ки, виконана економічна оцінка пропозицій, професійно застосовані економіко-математичні методи та обчислювальна техніка, а сам автор вільно володіє матеріалом;

- оцінка „добре” виставляється роботі, що виконана на високому теоретичному рівні, повно і всебічно висвітлює питання теми з остаточно глибоким викладом матеріалу, включаючи аналітичні оцінки та обґрунтування пропозицій, використання ЕММ та ЕОМ, але містить несуттєві помилки, недостатньо повну аргументацію окремих висновків, при цьому студент має деякі ускладнення з поясненням своїх результатів;

- оцінкою „задовіль­но” оцінюється робота, в якій в цілому відносно повно висвітлені основні питання теми, але є грубi помилки або поверхова аргументація окремих положень, не завжди взаємообумовлений зв’язок між окремими її розділами та підрозділами, порушено вимоги щодо обсягу та строків виконання курсової роботи, а її автор слабко захищається;

- „незадовільно” виставляється, якщо змістовне наповнення роботи не відповідає темі дослідження. Відсутня логіка у побудові дослідження, назви окремих розділів не відповідають їх змісту. Важко визначити ступінь самостійності виконання студентом представленої роботи. У роботі яскраво виражений компіляційний характер, відсутні посилання на використані джерела. В аналітичній частині представлено застарілий статистичний матеріал. Пропозиції автора є необґрунтованими або відсутні взагалі. Оформлення роботи має суттєві недоліки. Доповідь не відображає змісту виконаної роботи, більшість відповідей на питання неточні або неправильні.

Курсова робота, що виконана не за затвердженою темою, або яка оформлена з відступом від затверджених вимог, не рецензується незалежно від її змісту. Студенти, які не підготували курсову роботу або не брали участь у захисті чи отримали на захисті оцінку „незадовільно”, вважаються такими, що не виконали навчальний план.

Критерії підсумкового оцінювання курсової роботи комісією представлено в табл. 2.

Таблиця 2