Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
дипломна робота.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
105.7 Кб
Скачать

2.3.3.Санаторно-курортні заклади

Пенсіонат “ Мандарин ” знаходиться на узбережжі Азовського мор’я. Все в ньому виконано в приємному оранжевому кольорі: від червоно-оранжевого кольору декоративних стін до персикового дизайну окремих кімнат. Територія перед пансіонатом - неповторна: клумби перед входом акуратно обгороджені каменями, одна з них перетворена на дитячий майданчик. У пансіонаті є власний кафе-бар, де можна отримувати триразове харчування (воно входить у вартість проживання), але можна також замовлятити їжу собі у номер.

До пляжу недалеко - всього 100 метрів, до солоного озера - 50. Поряд з пансіонатом знаходяться і ринок, і продуктовий магазин. Тут хороший прийом таких мобільних операторів як МТС і Kyivstar.

Пансіонат “ Джерело здоров'я ”- чудовий цеглягний будинок, доглянуті квіткові клумби, дитячий ігровий майданчик “Поляна казок ” де є: гойдалки, казкові герої, увечері в пансіонат приїжджають живі іграшки-велетні з центрального міського парку ім. Т.Г. Шевченка для фото (безкоштовно) і для ігор з дітьми.

У пансіонаті є: холодна і гаряча вода, душ і туалет в кожному номері, прекрасна їдальня, де нагодують найкращі і різноманітні страви. До моря всього 300 метрів. До водолікарні - 4 км і стільки ж до гарячого лікувального джерела. Номери розраховані на 2-х, 3-х, 4-х осіб.

З лівого боку від пансіонату знаходиться море. Пологий берег повністю складається з піску і дрібних черепашок. Особливо добре на дрібному і теплом узбережжі відчувають себе діти. З правого боку - озеро Сиваш. На всій земній кулі існує всього 4 подібних йому водойми. Грязі Сиваша мають величезні лікувальні властивості.

Пансіонат “Експрес” розташований у місті Генічеськ на березі Азовського моря. Пляж: дрібний ракушняк. При пансіонаті велика доглянута територія. Є їдальня, кафе-бар, танцювальний майданчик, сауна, дитячий майданчик. Всі номери із зручностями, ТБ, кондиціонерами, холодильниками. У двокімнатних люксах також телевізор, кондиціонер. Гаряча вода цілодобово. Повний пансіон, трансфер з Генічеська. Ціна залежить від сезону. Напівлюкс: 150-200 грн.; люкси: 300-500 грн.

Пансіонат Геніченська “Енергія” має територію - 9 га. Він розташований у мальовничій місцевості неподалік дендропарку. з рожевими Відстань від корпусів до пляжної зони 30 м, на пляжі є тіньові навіси, роздягальні, прокат спортінвентаря. До послуг відпочиваючих - їдальня з 3-х разовим калорійним харчуванням, кінотеатр, танцмайданчик, 3 бари, ігровий зал, спортивний майданчик, аптека, медпункт. Зручні сучасні 3-х поверхові корпуси з кімнатами на 2,3,4 людини із зручностями різної комфортабельності. Повний пансіон. Ціна: двомісний номер без зручностей - 120 грн., люкс: 680 грн.

Пансіонат “У Світлани“ розташований в 200 м від пляжу, поряд з пансіонатом “Текстильник” і “Дружба”. У таверні - широкий вибір російських і українських блюд, жива музика. При пансіонаті працює бар, дискотека, автостоянка, переговорний пункт. Проживання в стандартних 3-5-місних номерах (душ і туалет у дворі) або 3-місних напівлюксах (холодильник, кондиціонер, туалет і умивальник поряд з номером, душ на 1 поверсі). Тримісний: 60 грн.; напівлюкс: 110 грн.

“Бригантина” - пансіонат розташований на березі Азовського моря ( в 28 км. від коси Арабатська Стрілка). На території пансіонату - три бари, більярд, магазин, дискотеку, стоматологічний кабінет, кінотеатр, автостоянку. Відстань до моря - 150 м. Упорядкований піщаний пляж з роздягальнями, душовими, навісами, гойдалками. Розміщення відпочиваючих туристів проводиться в комфортабельних п'ятиповерхових корпусах з двомісними і тримісними номерами зі всіма зручностями. У кожному номері є холодильник, санвузол, лоджія. У пансіонаті триразове харчування.

Міні-пансіонат “Романтика” знаходиться на в'їзді в с. Генгорка з боку Генічеська. У 2-х поверховому цегляному корпусі знаходяться номери з усіма зручностями. Пансіонат “Романтика” розташовани в 200-х метрах від моря, розрахований на поселення відпочиваючих в номерах класу люкс, напівлюкс і стандартних номерах (з блокової системою). У кожному блоці з 2-х номерів є свій санвузол, душ, умивальник. У кожному номері є ТБ і кондиціонер. На території пансіонату розташовані їдальня (домашня кухня), дитячий майданчик і стоянка для авто.

Пансіонат “Сокіл” розташований недалеко від Генічеська на піщаному березі моря на території 11 га, з площею пляжу 3,5 га. Двоповерхові корпуси різного ступеня комфортності. Номери: одно-та двокімнатні 4-х категорій. Відрізняються термінами проведення останнього ремонту і комплектацією. Є ресторан, кафе-бар і їдальня, яка забезпечує триразове харчування, що включено у вартість проживання [arabatka @ gmail.com].

Пансіонат “Прибій” розташований на косі “Арабатська стрілка”. Він включає 3-х поверхові добротні корпусу зі зручними, 2-х і 3-х кімнатними номерами, спортивні споруди для гри в волейбол, баскетбол, власний пляж, обладнаний, окрім навісів, душових і роздягалень, ще й гімнастичними спорудими, прекрасна набережна. Пансіонат оснащений системою безпеки з стоянкою, що охороняється.

Буквально через дорогу, знаходиться бальнеологічна лікарня, в якій лікують захворювання центральної та периферійної нервової систем, серцево-судинну систему, опорно-руховий апарат, гіпертонію, остеохондроз. Тому багато гостей “Прибою” за час відпочинку поправляють своє здоров'я краще, ніж в іншому санаторії [priboi-genichesk.narod.ru].

Дитячий оздоровчий табір “Івушка” розташований в екологічно-чистій зоні, поруч з узбережжям Азовського моря. Площа території складає близько 5 га, вона має відмінне планування, освітлення та охорону. Тут розташовані двох і трьох поверхові цегляні корпуси. В кімнатах розміщуються по 5 чоловік. У них є все необхідне - ліжко, шафа, тумбочки, вішалки.

Дітям для заняття спортом надається потрібний інвентар та спортивні споруди - футбольні поля, баскетбольні та волейбольні майданчики, тенісні столи та поле для ручного м'яча. Для проведення дозвілля та відпочинку на території знаходяться альтанки, відкритий майданчик зі сценою для танців, також є кіноконцертний зал, де проводяться різні заходи та сеанси фільмів.

Табір “Іллюші Кулика” - це дитячий оздоровчий заклад, який знаходиться в одному з мальовничих місць узбережжя Азовського моря. Сприятливе географічне положення і чудовий клімат, ніби спеціально створені для зміцнення здоров'я дітей. Табір відкритий для всіх підлітків, але в першу чергу перевага надається сиротам, інвалідам, дітям з багатодітних сімей.

Територія оздоровчого табору ізольована, віддалена від галасливих доріг і озеленена різними насадженнями. Кімнати табору укомплектовані м'якими ліжками, підставками для взуття, тумбочками, шафами, дзеркалами. Щоб побачити море, потрібно подолати відстань в 50 метрів. Всього в таборі 280 місць.

Відпочинковий дитячий центр “Орлятко” знаходиться на березі Азовського моря, серед численних декоративних чагарників і квітників. Територія табору становить більше 13 га з двоповерховими кам'яними корпусами. Кімнати розраховані на чотирьох чоловік. Вони укомплектовані ліжками, шафами для одягу та тумбочками. Табір має свій власний піщаний пляж, концертний зал, дискотеку, бібліотеку і кафе.

На території дитячого оздоровчого табору “Маяк” розташовуються двоповерхові корпуси з парковою зоною. Табір вміщує в себе приблизно 240 дітей. У корпусах на поверсі є хол з телевізором. Номери розраховані на 3-4 чоловік і оснащені ліжками, шафами і тумбами. У цьому таборі діти можуть відпочити на пляжі, дискотеці, а також на різних спортивних майданчиках. Їдальня надає 5-разове харчування щодня.

Щороку, після закінчення школи, сотні школярів з України, Росії та інших країн, заповнюють дитячі оздоровчі табори Генічеська

[znaimo.com.ua ].