Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
standard_uvyazn_Comments-Network_15_05_reply_1.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
201.73 Кб
Скачать

4.3. Навчання.

Усі працівники, які надають соціальні послуги, повинні мати відповідну фахову підготовку, знання та навички і постійно підвищувати кваліфікацію. Кожен працівник несе відповідальність за власний професійний розвиток у відповідності до кваліфікаційних вимог.

Персонал проходить обов’язкову професійну і спеціальну навчальну підготовку для роботи в галузі соціального обслуговування з надання соціальних послуг ЛЖВ-ув’язнених, осіб хворих на ІПСШ, туберкульоз та інші інфекційні хвороби.

Соціальні працівники, консультанти за принципом “рівний – рівному” без базової освіти проходять інструктаж та/або короткотермінові курси й екзаменацію суб’єктом, що надає послуги і отримують відповідний сертифікат,

Волонтери, які не мають відповідної кваліфікації, але вже працюють у закладі, проходять відповідне навчання (короткотермінові курси та/або стажування) щорічно на базі суб’єктів, які залучають волонтерів до надання послуг.

Суб’єкт надання соціальних послуг забезпечує підвищення кваліфікації та навчання працівників згідно з чинним законодавством. Записи про навчання працівників заносяться до їхніх особових справ.

Суб’єкт, що надає соціальні послуги, розробляє плани розвитку та навчання персоналу, які формуються на підставі аналізу навчальних потреб кожного працівника.

Увесь персонал обов’язково проходить навчання з техніки безпеки та охорони праці. Навчання проводить співробітник установи виконання покарань або Управління ДДУПВП.

Працівники, що надають соціальні послуги, щодня обов’язково проходять інструктаж з техніки безпеки.

Усі працівники проходять ознайомлювальне навчання на робочому місті з підтримкою наставника упродовж 2-х тижнів перед початком самостійної роботи.

Фахівці проходять навчання на курсах підвищення кваліфікації не рідше, ніж 1 раз на 5 років.

4.4.Підбір персоналу

До складу мультидисциплінарної команди, яка надає соціальні послуги ЛЖВ та їх близькому оточенню, можуть входити:

  • соціальний працівник, соціальний педагог;

  • лікар;

  • середній медичний персонал;

  • психолог;

  • юрист, консультант з правових питань;

  • волонтери;

  • підготовлені ув’язнені, які надають послуги за принципом „рівний-рівному”.

.

4.5. Інструкції для персоналу

Кожен працівник, який надає послуги, має бути ознайомленим із нормативними та законодавчими положеннями, необхідними для виконання службових обов’язків.

Права, ступінь захищеності, відповідальність, функції фахівців та залучених спеціалістів визначаються посадовими інструкціями та функціональними обов’язками.

Кожен працівник виконує обов’язки відповідно до посадової інструкції та функціональних обов’язків, з якими ознайомлюється та які підписує при прийомі на роботу.

Кожен працівник ознайомлюється з етичним кодексом працівника та неухильно його дотримується.

В процесі надання послуг персонал ставиться до клієнтів з максимальною чуйністю, ввічливістю, увагою, витримкою, передбачливістю, терпінням, завжди враховує їхній фізичний і психічний стан.

Кожен працівник суворо дотримується принципу конфіденційності інформації, що надають отримувачі соціальних послуг. Ця інформація складає професійну таємницю.

Посадові інструкції для персоналу розробляються і затверджуються особами, відповідальними за надання даних послуг.

Інструкції з техніки безпеки надання послуг розробляються суб’єктами і затверджуються установами виконання покарань, де надаються послуги.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]