Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
standard_uvyazn_Comments-Network_15_05_reply_1.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
201.73 Кб
Скачать

Розділ 1.

1.1 Метою даних Методичних рекомендацій є: визначення основних видів соціальних послуг ЛЖВ, які перебувають в місцях позбавлення волі, змісту цих послуг, вимог до процесу їх надання, забезпечення комплексності соціальної допомоги, спрямованої на збереження якості їх життя.

Завданнями Методичних рекомендацій є:

  • використання соціальних норм, які у комплексному застосуванні забезпечать оптимальне надання ЛЖВ, що знаходяться в установах виконання покарань, мінімального гарантованого переліку соціальних та медичних послуг;

  • забезпечення належного рівня якості надання соціальних, правових, медичних, психологічних послуг ЛЖВ, що знаходяться в установах виконання покарань;

  • забезпечення на місцевому рівні та на рівні інституцій державних гарантій надання соціальних, правових, медичних, психологічних послуг ЛЖВ, що знаходяться в установах виконання покарань;

  • забезпечення реалізації прав ЛЖВ, що знаходяться в місцях позбавлення волі на участь у неформальних формах співробітництва (театральні постановки, спортивні заходи і т.п.);

  • реалізація прав та інтересів ЛЖВ, що знаходяться в установах виконання покарань у межах чинного законодавства.

1.2. Цільові групи

1.2.1. ВІЛ-інфіковані ув’язнені та засуджені

1.2.1. ВІЛ-інфіковані ув’язнені та засуджені, які отримують АРВ-терапію

1.3. Сфера застосування Методичних рекомендацій

Ці методичні рекомендації застосовується в діяльності установ виконання покарань та слідчих ізоляторах, а також громадськими та благодійними організацій які реалізують програми з догляду та підтримки ЛЖВ у місцях позбавлення волі.

Перелік, зміст і процес надання послуг є обов’язковим для дотримання в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах та для громадських і благодійних організацій, які реалізують соціальні програми і проекти з догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих ув’язнених та засуджених.

Методичні рекомендації визначають критерії, відповідно до яких контролюється якість наданих послуг.

1.4. Суб’єкти, (в тому числі установи), які надають соціальні послуги, що стандартизуються

  • Установи виконання покарань: слідчі ізолятори та колонії усіх рівнів безпеки.

  • Організації державного та недержавного секторів, до яких належать громадські та благодійні організації, діяльність яких пов’язана з наданням соціальних послуг ЛЖВ.

Розділ 2. Вимоги до змісту та процесу надання послуги

2.1 Мінімальний гарантований перелік послуг для лжв

  • Соціально-медичні послуги.

  • Соціально-психологічні послуги.

  • Соціально-економічні послуги.

  • Інформаційні послуги.

  • Юридичні послуги

Послуги надаються відповідно до мінімального переліку послуг, включеного до дорожної карти (Див. Додаток 1)

2.2 Критерії (умови) початку, закінчення надання послуги, терміни надання послуги

2.2.1. Послуги можуть бути разовими чи багаторазовими (тривалими у часі), та визначатись термінами виконання державних та благодійних програм.

Термін надання соціальних послуг визначається індивідуально для кожної особи, яка їх потребує, і триває до того часу, поки особа бажає чи має потребу в отримуванні таких послуг, чи до моменту звільнення з місць позбавлення волі.

2.2.2. Критерії (умови) початку надання послуг – звернення ЛЖВ або згода на одержання послуги, направлення, взяття на облік лікарем УВП, психологом, або іншим фахівцем.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]